Son bir haftada 69 kişi korona virüse yakalandı - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:23
Güneş 06:48
Öğle 13:02
İkindi 16:25
Akşam 19:07
Yatsı 20:27
İftara son --:--
Nurettin Acar Avatarı
Nurettin Acar tarafından
24 Temmuz, 2020 14:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Son bir haftada 69 kişi korona virüse yakalandı

Karabük’te 1 Haziran 2020 tarihinde itibaren görülen pozitifli vak’a sayısı 496’ya yükselirken, kentte son bir haftada 69 kişi korona virüse yakalandı.
Karabük’te Covid-19 salgınının görüldüğü 17 Mart tarihinden itibaren bugüne kadar görülen toplam vak’a sayısı 676 oldu. Bu süreçte 17 vatandaş korona virüs nedeniyle hayatını kaybederken, 585 kişi hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.
‘Kontrollü Sosyal Hayat’ dönemine geçildiği 1 Haziran 2020 tarihinden itibari ile pozitifli vak’a sayısı ise haftada 69 kişi artarak 496 oldu. Kent genelinde Mart- Mayıs ayları arasında 180 kişi korona virüse yakalanmış, bunlardan 10 kişi hayatını kaybetmişti.
Öte yandan il sağlık Müdürlüğü kentte bugüne kadar 12 bin civarında PCR testi yapıldığını bildirerek, hastanede tedavisi devam eden 74 hastanın 3’ünün yoğun bakımda, bir kişinin de entübe olduğunu açıkladı.
Geçtiğimiz Salı günü, kentteki pandemi süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Karabük Valisi Fuat Gürel, 2,5 aylık zaman diliminde vak’a sayısının 2,5 katına çıktığını açıklamıştı.
Duyarlılığı arttırmak adına çalışmaların hızla devam ettiğini kaydeden Gürel, “Polis, jandarma ve sağlık ekiplerimiz sürekli bu işin üzerindeler. Geldiğimiz nokta itibariyle son dönemlerde vak’aların azaldığını söyleyebiliriz ama bu yeterli değil. Çünkü Sağlık Bakanımız her akşam ilk 5’e giren rakamsal olarak yada vak’a sayısının azaldığı şehirlere açıklıyor. Biz bunlardan değiliz ama belli ki ortalarda bir yerdeyiz. Vak’a sayısı belli bir yerde duran şehirlerden biriyiz” ifadelerine yer vermişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda otomobil takla atti 3 yarali TpyMbRqy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mart, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da otomobil takla attı: 3 yaralı

Çorum’un Alaca ilçesinde otomobilin refüjdeki aydınlatma direğine çarparak takla atması neticesinde meydana gelen trafik kazasında 1’i ağır 3 kişi yaralandı.

Kaza, Çorum-Alaca karayolu 32. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Alaca istikametinde seyir halinde olan Orhan A. idaresindeki 19 KF 350 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde orta refüje çıkarak aydınlatma direğine çarptıktan sonra takla attı. Kazada sürücü ile araçta bulunan Burakcan A. ve Ramazan A. otomobilde sıkışarak yaralandı.

Kazayı gören diğer sürücülerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve Alaca Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan yaralılar, sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Alaca Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunan sürücü, Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin