ZONGULDAK ’ta son 1 ayda 13 işyerini soyduğu iddiasıyla 15 yaşındaki S.Ç., polisin takibi sonucu yakalandı. Edinilen bilgiye göre, İncivez, Meşrutiyet ve Terakki Mahallelerinde son dönemde hırsızlık olaylarının artması üzerine polis ekipleri geniş çaplı bir araştırma başlattı. Çevrede bulunan güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis, işyerlerinin pencere ve kapıların levye kullanarak açıp hırsızlık yapan kişinin kimliğini belirledi. Şüpheli S.Ç., son 1 ayda 13 işyerinden hırsızlık yaptığı iddiasıyla evinde gözaltına alındı. Evde yapılan aramada çalınan bazı eşyalara el konuldu. Poliste çeşitli suçlardan 13 kaydı bulunan S.Ç., emniyetteki işlemleri ardından ‘hırsızlık’ ve ‘mala zarar verme’ suçlarından adliyeye sevk edilecek.


Son 1 ayda 13 işyeri soyan hırsız yakayı ele verdi
Kırsal Kalkınma Yatırım Programı’nda başvuru süresi uzatıldı
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen 17. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında başvuru süresi uzatıldı. Programa başvurular 30 Haziran 2026 tarihine kadar yapılabilecek.
Bakanlık tarafından duyurulan program kapsamında yatırımcılara yüzde 50 ile yüzde 70 arasında hibe desteği sağlanacak. Desteklerden yararlanacak projelerde alt limit 100 bin TL, üst limit ise 30 milyon TL olarak belirlendi. Aile işletmeleri için üst limitin 8 milyon TL olduğu bildirildi.
Program çerçevesinde tarımsal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımların yanı sıra tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar, su ürünleri yetiştiriciliği, hayvansal ve bitkisel gübre işleme tesisleri gibi alanlar desteklenecek.
Ayrıca makine parkları, yenilikçi tarım teknolojileri, bilişim sistemleri ve akıllı tarım uygulamaları ile yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına yönelik yatırımlar da hibe desteği kapsamına alındı.
Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, program hakkında detaylı bilgi almak isteyen üretici ve yatırımcıların müdürlüğe başvurabileceğini belirtti. Başvurular, programın resmi internet adresi üzerinden gerçekleştirilebilecek.
Yetkililer, kırsal alanda üretimi artırmayı, tarımsal altyapıyı güçlendirmeyi ve istihdama katkı sağlamayı amaçlayan programdan yararlanmak isteyen yatırımcıların son başvuru tarihini kaçırmamaları gerektiğini vurguladı.

