Karabük'ün Eskipazar ilçesinde yediği simit nefes borusuna kaçan bir kişi hayatını kaybetti.
Olay, Çandırlar köyü mevkisinde meydana geldi. Karabük'te arızası onarılan suv tipi otomobili test etmek amacıyla köye gelen 4 arkadaştan Hasan Erarslan, satın aldığı simidi yemeye başladı. Bir süre sonra fenalaşan adam yere yığıldı. Erarslan, arkadaşları tarafından araçla hastaneye götürülürken, ihbarda bulundukları sağlık ekipleriyle yolda karşılaştılar. Ambulansta yapılan tüm müdahalelere rağmen Erarslan kurtarılamadı. Yediği simidin nefes borusuna kaçması nedeniyle öldüğü tahmin edilen 4 çocuk babası Erarslan'ın cenazesi Eskipazar Devlet Hastanesi morgundan yakınları tarafından alınıp memleketi Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde toprağa verildi.
Karabük’te ilaçlama çalışmaları aralıksız sürdürüyor
Karabük Belediyesi, halk sıhhatini korumak ve etraf hijyenini sağlamak hedefiyle kent genelinde yürüttüğü ilaçlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü takımları, kent genelinde sivrisinek ve karasinek larvaları ile öbür zararlılara karşı biyolojik kökenli eserlerle aktif bir gayret yürütüyor. Gruplar, sabahın erken saatlerinden itibaren cadde, sokak, durak ve toplu kullanım alanlarında sistemli ilaçlama faaliyetleri gerçekleştiriyor. Çalışmalar, kent merkezinden mahallelere kadar planlı biçimde sürdürülüyor.
Belediye yetkilileri, kullanılan larvasitlerin biyolojik kökenli olduğunu, etrafa ve insan sıhhatine ziyan vermeden tesirli bir uğraş sağlandığını belirtti. Ayrıyeten EW formülasyonlu ilaçların kokusuz, etraf ve kullanıcı dostu özellikleri sayesinde kent genelinde rahatsızlık oluşturmadan sonuç alındığı tabir edildi.
Yetkililer, ilaçlama çalışmalarının hava şartları ve mevsimsel riskler dikkate alınarak planlandığını, kent genelinde program dahilinde tertipli olarak sürdürüleceğini bildirdi.
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ise ilaçlama faaliyetlerinin sırf haşereyle gayret değil, tıpkı vakitte halk sıhhati siyasetlerinin bir modülü olduğunu vurguladı.
Çetinkaya, "Ekiplerimiz, bilimsel prosedürlerle ve planlı uygulamalarla kentin her noktasında vazife yapıyor. Biyolojik kökenli eserlerle doğayı koruyarak tesirli bir uğraş yürütüyoruz. Emelimiz hem çevreyi hem vatandaşlarımızın hayat kalitesini korumak. Karabük’te sağlıklı ve inançlı bir etraf için çalışmalarımız yıl boyunca devam edecek." dedi.