Sokakta taciz ettiği kadını, kendisine tepki gösterince darp ederek hastanelik etti - Karabük Haber Postası
sokakta taciz ettigi kadini kendisine tepki gosterince darp ederek hastanelik etti e925ujrO
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mart, 2025 20:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Sokakta taciz ettiği kadını, kendisine tepki gösterince darp ederek hastanelik etti

Samsun’da sokakta yürüyen 30 yaşındaki bayanı takip ederek tacizde bulunan, bayanın reaksiyon göstermesi üzerine ona saldırıp darp ederek elmacık kemiğini kıran şahıs, tutuklandı.

Olay, Samsun’un Atakum ilçesi Körfez Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, S.A.(33) isimli şahıs, kulağında kulaklık sokakta yürüyen D.K.(30) isimli bayanı takip ederek tacizde bulundu. Neye uğradığını şaşıran D.K. kendisini taciz eden S.A.’ya reaksiyon gösterdi. S.A., bayanı darp ederek elmacık kemiğini kırıp hastanelik etti. Ambulansla hastaneye kaldırılan D.K. tedavi altına alındı. Saldırgan ise olaydan sonra kaçtı.

12 cürüm kaydı var

Atakum İlçe Emniyet Müdürlüğü Kabahat Tedbire ve Soruşturma Ofis Amirliği takımları yaptıkları takip ve çalışma sonucu S.A.’yı yakalayarak gözaltına aldı. S.A.’nın 3’ü cinsel taarruz olmak üzere hırsızlık ve taammüden yaralamadan toplam 12 cürüm kaydının bulunduğu, geceleyin su saati hırsızlığı kabahatinden 1 yıl evvel kontrollü özgürlük kapsamında ayağına elektronik kelepçe takılarak cezaevinden tahliye olduğu ve gece 22.00-08.00 saatleri ortasında konut hapsinin uygulandığı ortaya çıktı.

Polisteki sorgusu tamamlanan S.A., “cinsel atak ve taammüden yaralama” hatalarından bugün nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine söz veren S.A., “cinsel saldırı” cürmünden yurt dışına çıkış yasağı kuralıyla hür bırakılırken, “kasten yaralama” hatasından ise tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
lise ogrencilerine dijital farkindalik semineri duzenlendi 9KONv8Tx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Nisan, 2026 12:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Lise öğrencilerine dijital farkındalık semineri düzenlendi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) öğrencileri, lise öğrencilerine dijital şiddet konusunda bilgilendirme yaptı.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Dijital Şiddetle Mücadele Kulübü, Gençlik ve Spor Bakanlığının ÜNİDES projesi kapsamında Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde “Dijital Şiddetle Mücadele” konulu seminer düzenledi.

Seminerde konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, gençlerin bilinçli yetişmesinin önemine dikkat çekerek dijital şiddetle mücadelenin eğitimle mümkün olacağını ifade etti.

Program kapsamında kulübün akademik danışmanı Hülya Özçağlar Eroğlu ile Proje Koordinatörü Cansel Arı tarafından sunum gerçekleştirildi. Sunumda, dijital şiddetin yalnızca hakaretle sınırlı olmadığı; özel hayatın ihlali, kimlik hırsızlığı ve çevrim içi dolandırıcılık gibi farklı boyutlarının bulunduğu vurgulandı.

Eroğlu, dijital şiddetin toplumun tamamını etkileyen bir sorun olduğuna işaret ederek, gençlerin hem dijital ortamda hem de günlük yaşamda daha dikkatli hareket etmesi gerektiğini belirtti. Siber zorbalığın anonimlik ve hızlı yayılma gibi özellikleri nedeniyle daha yıkıcı sonuçlar doğurabildiği ifade edildi.

Seminerde ayrıca öğrencilere, dijital şiddetle karşılaştıklarında izlemeleri gereken yollar hakkında bilgi verildi. İçeriklerin engellenmesi, dijital kanıtların saklanması, yetkili kurumlara başvurulması ve psikolojik destek alınmasının önemine dikkat çekildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin