Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Sokakta Kalan Laz Ziya’nın Ağabeyi İsyan Etti

Gündem Yayın: 15.08.2014 15:28
Yazar:
Sokakta Kalan Laz Ziya’nın Ağabeyi İsyan Etti

Karabük’te sokaklarda yaşayan Laz Ziya’nın ağabeyi Hamdi Tasalı, polis ve zabıta tarafından kaldırılmak istenen barakasını parçaladı.

Şehir merkezinde bulunan tren yolu geçidinin yanındaki alana tekerlekli baraka kuran Hamdi Tasalı, polis ve zabıtanın kulübeyi kaldırmasını istemesi üzerine isyan etti. Aylardır sokakta yattığını ve yatacak yerinin olmadığını savunan Tasalı, duruma tepki göstererek barakayı parçaladı. Daha sonra yorgan ve çantasının üzerine oturan Tasalı, zabıta ekiplerinin barakanın enkazını toplamasını seyretti.
Hamdi Tasalı daha sonra eşyalarını da alarak Karabük Belediyesi’nin yolunu tuttu. Tasalı, Zabıta Müdürü Sedat Köse’nin yanına gidip kendisine kalacak yer gösterilmesini istedi.
10-11 sene cezaevinde yattığını ve çıktıktan sonra Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı ve Genelkurmay Başkanlığına kadar dilekçe verilmedik kurum kalmadığını söyleyen Hamdi Tasalı, “Hala sokakta yatırıyorum. 4 ay yine cezaevinde kaldıktan sonra çıktım. Belediyeye, valiliğe, karakola kadar uğramadığım hiçbir yer kalmadı ve hala sokakta yatıyorum. Bugün Iraklılar, Suriyeliler ülkemize gelerek yerleşti. Ben de bu ülkenin insanıyım. Türk bayrağını seviyorum; göğsümde, başımda taşıyorum” dedi.
“KARDEŞİMİN SIKINTISINI HALA YAŞIYORUM”
“Kardeşim Laz Ziya birisini öldürdü, bütün dünya ayağa kalktı” diyen Hamdi Tasalı, “İlla ben de mi birini öldürmek zorundayım? Cezaevine mi gireyim, dağa mı çıkayım? Başbakan, Cumhurbaşkanı bağırıyor, ‘Dağdan inin’ diye. Ben dağa mı çıkayım? Valiyi arıyorum bulamıyorum, belediye başkanını arıyorum bulamıyorum. Ne yapmam lazım benim? Bu ülkeyi yöneten herkese sesleniyorum, beni illa katil mi yapmak istiyorsunuz, dağa mı çıkayım? Sadece barınacak, karnımı doyuracak bir yer istiyorum. Para, pul istemem. Kardeşimin sıkıntısını hala yaşıyorum. O da müebbet hapis cezası aldı. Neyin ne olduğu belirsiz. Herkes bir şekilde bir şeyler konuşuyor. Ben bayrağımı seviyorum. Sokakta yatarız zabıta kaldırır, dere kenarına gitsem su işler, yola gitsem Karayolu kaldırır. Cumhurbaşkanlığından yazım geldi köy hizmetlerine girmem için ama yine giremedim. Çözüm olmazsa Ankara’ya yürüyeceğim. Bu sefer ABD Büyükelçiliğine yürüyeceğim, belki onlar bir çare bulur bana” ifadelerini kullandı.
Zabıta Müdürü Köse ise, Hamdi Tasalı’nın sosyal güvencesi ve kalacak yeri olmadığına dair resmi bir yazı yazarak zabıta ekipleri ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne gönderdi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Geleceğin Baristaları ve Kahve Tutkunları KBÜ’de “Temel Barista Eğitimi” Aldı

Eğitim Yayın: 06.05.2024 04:48
İhlas Haber Ajansı

Karabük Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KABÜSEM) bünyesinde Safranbolu Turizm Fakültesi akademisyenleri tarafından kahve sektöründe kariyer yapmayı hedefleyenler ve kahve severler için “Temel Barista Eğitimi” verildi.
KABÜSEM bünyesinde Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi İrfan Yurt ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yılmaz tarafından kahveye ilgi duyan her bireye alanında önemli bir başlangıç yapmak amacıyla 17 kişiye “Temel Barista Eğitimi” verildi.
Kursiyerler, kahve sanatları ve endüstri: yetiştirme, işleme, kavurma ve sunum, makine ekipman eğitimi, temel barista hijyen kuralları, espresso alım tekniklerini kavrama, aspresso bazlı sıcak kahveler yapım ve sunum teknikleri, espresso bazlı soğuk kahveler yapım ve sunum teknikleri, 3. nesil kahve yapım ve sunum teknikleri, latte art teknikleri ve uygulamaları, milkshake, smoothie ve kokteyl grubu içeceklerin yapım ve sunum teknikleri, yöresel kahvelerin yapım ve sunum teknikleri ile gıda güvenliği ve hijyen eğitim gibi konularda toplamda 38 saat eğitim aldı.
Karabük Üniversitesi bünyesinde KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın destekleriyle kurulan atölyede Safranbolu Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İrfan Yurt ile beraber barista eğiticiliği yaptıklarını ifade eden Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yılmaz, geçekleşen eğitim süreci ile ilgili konuştu.
Yılmaz, “Burada birinci nesil, ikinci nesil ve üçüncü nesil olmak üzere kahvelerimiz var. Bunları tek tek bizzat kursiyerlerimize gösteriyoruz, yapıyoruz, yaptırıyoruz” dedi.
Yılmaz, bütün kursiyerlere ilgi gösterdiklerini dile getirerek, “Espresso makinesinde yeni olarak öğüttüğümüz kahveyi temperlemesinden, espressonu nasıl alınacağına kadar bütün aşamaları tek tek göstererek kursiyerlerimize öğretiyoruz. Aynı zamanda da ‘Süt nasıl köpürtülür, kreması nasıl alınır, latte kreması, cappuccino kreması nasıl olur?’ Bunların hepsini tek tek detaylı bir şekilde izah ediyoruz” diye konuştu.
17 kursiyerin eğitim aldığını ve taleplerin her geçen gün arttığını, farklı alanlardan ve bölümlerden kursiyerlerin olduğunu, kahveye ilgi duyan, kahve kültürünü benimsemiş herkesin ilgi ve talepte bulunduğunu söyleyen Yılmaz, “Bu kursta kahve üzerine kahve hazırlama noktasında birçok deneyimi elde ediyorlar. e-Devlet’ten taranan sertifikalarımız var. Üniversite bünyesinde bunları biz veriyoruz. Bu sertifikayla kafelerde barista olarak çok rahat bir şekilde kursiyerlerimiz çalışabiliyorlar, iş bulabiliyorlar. Şu anda kahve yeni bir trend, ciddi bir eğilim var bu alanda. Öğrenci nüfusunun yoğun olduğu yerlerde birçok kafe mevcut. İnsanlar buralara gidip zaman geçiriyorlar. Dolayısıyla bu yoğun olan kafelerde kursiyerlerimiz de çok rahat iş bulabilme imkanına sahip oluyorlar. Kalifiyeli eleman yetiştiriyoruz. Bütün kahvelerimizi her şeyi tek tek gösteriyoruz, yaptırıyoruz. Dolayısıyla onlar da deneyim kazanmak kaydıyla çok rahat bir şekilde iyi bir barista olabiliyorlar” dedi.
Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2. sınıf öğrencisi Fatma Güler, 38 saatlik bir eğitim aldıklarını ifade ederek, “Burada her çeşit kahve türünü öğrendik. Sıcakları, soğukları, frozenları, meyvelileri, smoothieleri hepsini öğrendik. Kahveleri çok seviyorum. Hepsinin nasıl yapıldığını öğrenmek istedim. Böylelikle hocalarımızın sayesinde bir eğitime tabi tutuldum. Kahvelerin aslında zor bir şekilde yapılmadığını, kolay bir şekilde olduğunu ama el becerisi gerektirdiğini görmüş oldum. Aslında biz tüm öğrenciler için bu, avantaj oldu. Çünkü baristalık ilerideki mesleklerin başında geliyor. Herkes artık kahve içmeye başladı ve ileride büyük bir alanı kaplayacağını düşünüyorum. Bu yüzden iş imkânının daha fazla olduğunu, bu alanda ilerlemek isteyen kişilere öncülük ettiğini, hocalarımızın sayesinde büyük bir şekilde bize katkıda bulunduklarını düşünüyorum. O yüzden ileride iş hayatında önemli yere sahip olacağını düşünüyorum” diye konuştu.
(YE-