Karabük Üniversitesi SOGEF desteğiyle Hayvan Hakları Kulübü tarafından 31 Mart-16 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Sokak ve Şehir Hayvanları Fotoğraf Yarışması Ödül töreni yapıldı. Fen Fakültesi Konferans Salonu’ndaki törene, Üniversite Akademik ve İdari Personeli ile öğrenciler katıldı.
Tören Hayvan Hakları Federasyonunun hazırladığı ‘Beni Terk Etme’ adlı kısa film gösterimi ile başladı.
Açılış konuşması yapan Hayvan Hakları Kulübü Başkanı Atiye Nur Ataç, “Terkedilmek her canlıya acı verir. Bu fotoğraf yarışması düzenlemekteki amacımız canlılara bir faydamızın dokunmasını istememizdi. Böylelikle birçok canlının yaşam mücadelesine katkıda bulunuldu. Kazanan arkadaşları tebrik ediyorum” dedi.
Yarışma da 1. olan Musa Bilal Soysal’a plaketini ve hediyesini Üniversite Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürü Fatih Oğuz takdim etti.
Yarışma da 2. olan Furkan Pınarbaşı’na plaketini ve hediyesini Üniversite İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi, Hayvan Hakları Kulübü Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Sırma Oya Tekvar takdim etti.
Yarışma da 3. olan Seda Adıgüzel’ e plaketini ve hediyesini Üniversite Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürü Fatih Oğuz takdim etti.
Jüri özel duyarlılık ödülünü ise Sema Güven kazandı. Yarışmaya katılan ve dereceye giren fotoğraflar Teknoloji Fakültesi Fuaye alanında sergilendi.


Sokak ve Şehir Hayvanları Fotoğraf Yarışması
Tosya’da 19 Mayıs’ta halk otobüsleri ücretsiz olacak
Tosya’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda halk otobüslerinde ulaşımın ücretsiz olaak.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Tosya Belediyesi, 19 Mayıs Salı günü otobüs seferlerinde gün boyunca ulaşımın ücretsiz verileceğini açıkladı. Tosya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Tosya Belediyesi olarak otobüs seferlerimiz gün boyunca ücretsiz hizmet verecektir. Bayramın coşkusunu hep birlikte yaşamak, etkinlik alanlarına daha kolay ulaşım sağlamak ve hemşehrilerimizin bu anlamlı güne rahatça katılım göstermesi amacıyla toplu taşıma araçlarımız ücretsiz olarak hizmet sunacaktır. Başta gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, nice bayramları birlik ve beraberlik içerisinde yaşamayı diliyoruz” denildi.


