Karabük Üniversitesi SOGEF desteğiyle Hayvan Hakları Kulübü tarafından 31 Mart-16 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Sokak ve Şehir Hayvanları Fotoğraf Yarışması Ödül töreni yapıldı. Fen Fakültesi Konferans Salonu’ndaki törene, Üniversite Akademik ve İdari Personeli ile öğrenciler katıldı.
Tören Hayvan Hakları Federasyonunun hazırladığı ‘Beni Terk Etme’ adlı kısa film gösterimi ile başladı.
Açılış konuşması yapan Hayvan Hakları Kulübü Başkanı Atiye Nur Ataç, “Terkedilmek her canlıya acı verir. Bu fotoğraf yarışması düzenlemekteki amacımız canlılara bir faydamızın dokunmasını istememizdi. Böylelikle birçok canlının yaşam mücadelesine katkıda bulunuldu. Kazanan arkadaşları tebrik ediyorum” dedi.
Yarışma da 1. olan Musa Bilal Soysal’a plaketini ve hediyesini Üniversite Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürü Fatih Oğuz takdim etti.
Yarışma da 2. olan Furkan Pınarbaşı’na plaketini ve hediyesini Üniversite İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi, Hayvan Hakları Kulübü Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Sırma Oya Tekvar takdim etti.
Yarışma da 3. olan Seda Adıgüzel’ e plaketini ve hediyesini Üniversite Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürü Fatih Oğuz takdim etti.
Jüri özel duyarlılık ödülünü ise Sema Güven kazandı. Yarışmaya katılan ve dereceye giren fotoğraflar Teknoloji Fakültesi Fuaye alanında sergilendi.


Sokak ve Şehir Hayvanları Fotoğraf Yarışması
Doktorlar mangal şenliğinde buluştu
Karadeniz Ereğli’de faaliyet gösteren Anadolu Hastanesi’nin geleneksel hale getirdiği mangal şenliği, Köseağzı mevkisinde gerçekleştirildi. Hastane yönetimi ve doktorların katıldığı etkinlikte katılımcılar yoğun çalışma temposuna kısa bir ara vererek moral depoladı.
Samimi bir atmosferde gerçekleşen organizasyonda doktorlar ve yönetim kadrosu bir araya gelerek sohbet etme ve kaynaşma fırsatı buldu. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği etkinlikte katılımcılar keyifli anlar yaşadı.
Genel Müdür Dr. Evrim Balbaloğlu, etkinliğin önemine değinerek, “Sağlık hizmetlerinde başarının temelinde güçlü bir ekip ruhu yatıyor. Doktorlarımız ve yönetim kadromuzla bir araya geldiğimiz bu tür organizasyonlar, hem moral ve motivasyonumuzu artırıyor hem de çalışma arkadaşlarımız arasındaki iletişimi ve dayanışmayı güçlendiriyor. Yoğun çalışma temposu içerisinde bir araya gelerek güzel vakit geçirmek, kurumsal bağlarımızı daha da kuvvetlendiriyor. Bu tür etkinlikleri yalnızca geleneksel bir buluşma olarak değil, ekip ruhunu canlı tutan önemli organizasyonlar olarak görüyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu tür etkinlikleri sık sık düzenleyerek bir araya gelmeye devam edeceğiz” dedi.
Etkinlik gün boyunca devam ederken, katılımcılar hem güzel havanın hem de birlikte vakit geçirmenin keyfini yaşadı.


