Karabük Üniversitesi SOGEF desteğiyle Hayvan Hakları Kulübü tarafından 31 Mart-16 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Sokak ve Şehir Hayvanları Fotoğraf Yarışması Ödül töreni yapıldı. Fen Fakültesi Konferans Salonu’ndaki törene, Üniversite Akademik ve İdari Personeli ile öğrenciler katıldı.
Tören Hayvan Hakları Federasyonunun hazırladığı ‘Beni Terk Etme’ adlı kısa film gösterimi ile başladı.
Açılış konuşması yapan Hayvan Hakları Kulübü Başkanı Atiye Nur Ataç, “Terkedilmek her canlıya acı verir. Bu fotoğraf yarışması düzenlemekteki amacımız canlılara bir faydamızın dokunmasını istememizdi. Böylelikle birçok canlının yaşam mücadelesine katkıda bulunuldu. Kazanan arkadaşları tebrik ediyorum” dedi.
Yarışma da 1. olan Musa Bilal Soysal’a plaketini ve hediyesini Üniversite Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürü Fatih Oğuz takdim etti.
Yarışma da 2. olan Furkan Pınarbaşı’na plaketini ve hediyesini Üniversite İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi, Hayvan Hakları Kulübü Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Sırma Oya Tekvar takdim etti.
Yarışma da 3. olan Seda Adıgüzel’ e plaketini ve hediyesini Üniversite Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürü Fatih Oğuz takdim etti.
Jüri özel duyarlılık ödülünü ise Sema Güven kazandı. Yarışmaya katılan ve dereceye giren fotoğraflar Teknoloji Fakültesi Fuaye alanında sergilendi.


Sokak ve Şehir Hayvanları Fotoğraf Yarışması
Tokat’ta sel alarmı: Alınan tedbirler masaya yatırıldı
Tokat’ta etkili olan yoğun yağışlar sonrası Turhal’da kurulan İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde alınan tedbirler değerlendirildi.
Tokat’ın Turhal ilçesinde, kent genelinde etkili olan yoğun yağışların ardından alınan tedbirlerin değerlendirilmesi amacıyla İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Tokat Valisi Abdullah Köklü’nün yanı sıra AFAD yetkilileri, belediye ekipleri, DSİ temsilcileri ve ilgili kurum amirleri katıldı. Toplantıda özellikle Yeşilırmak Havzası’nda artan su debisi, taşkın riski bulunan bölgeler ve sahada yürütülen çalışmalar ele alındı. İl genelinde ekiplerin 24 saat esasına göre görev yaptığı belirtilirken, riskli bölgelerde iş makineleri ve personelin hazır bekletildiği öğrenildi. Bazı köylerde ise tedbir amaçlı tahliye ve güvenlik önlemlerinin sürdüğü ifade edildi.
Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Tokat Valisi Abdullah Köklü, vatandaşların resmi kurumların uyarılarını dikkate almasını istedi. Kent genelinde tüm kurumların koordinasyon içerisinde çalıştığını belirten Köklü, can ve mal kaybının yaşanmaması adına gerekli tedbirlerin aralıksız sürdürüldüğünü ifade etti.
Öte yandan bölgede yağışların etkisini sürdürmesi nedeniyle dere yatakları ve taşkın riski bulunan alanlarda güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi.


