Can
•Gündüz toplanır akşamda meskun mahalle kenarlarına brakılır.Köy olsun mahalle olsun böyle yerlere brakıldıgını çok gördüm.Hatta ve hatta ücra orman arazilerinde açlıga terkediliyorlar


Tarım ve Orman Bakanlığı, sahipsiz sokak hayvanları konusunda 81 İl Valiliğine yazı göndererek önemli bir uyarıda bulundu. Belediyelere sahipsiz sokak köpeklerinin toplanması ve hayvan bakımevlerine yerleştirilmesi gerektiği bildirildi. Bu kurala uymayan belediyelere köpek başına 71 bin 965 TL para cezası uygulanacağı belirtildi.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, sahipsiz hayvanların toplanması için 2028 yılına kadar süre tanındığına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulandı. Yazıda, sokak köpeklerinin hemen toplanması gerektiği ve belediyelerin bu konuda gecikmeye gitmesinin mevzuata aykırı olduğu ifade edildi.
Bakanlığın gönderdiği yazıda şu ifadelere yer verildi:
“5199 sayılı Kanun ile nüfusu 25 bini aşan belediyelere hayvan bakımevleri kurmak ve mevcut bakımevlerinin koşullarını iyileştirmek için 31.12.2028 tarihine kadar süre tanınmıştır. Ancak hayvanların toplanarak bakımevlerine götürülmesi ve bakımevlerinde tutulmasıyla ilgili hükümler Kanun’un yayımı tarihi itibarıyla yürürlüğe girmiştir. Dolayısıyla 2028 yılını beklemek mevzuata aykırıdır.”
TERK ETMEK YASAK
Rehabilitasyon işlemi tamamlanmış olsa bile bakımevlerinde barındırılan köpeklerin tekrar sokağa bırakılmasının yasak olduğunun altı çizilen yazıda, bu kurala uymayan belediyelere ceza uygulanacağı belirtildi. Söz konusu ihlalin tespit edilmesi durumunda köpek başına 71 bin 965 TL idari para cezası uygulanacağı bildirildi. Bu cezanın, ilgili kanunun 14. maddesine aykırılığın yaptırımı olduğu ifade edildi.
Ankara’daki ulusal konferansta 800 başvuru arasından sıyrılan iki eğitimci, dijital ekosistem projeleriyle ilçeye büyük gurur yaşattı.
Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Dr. Birsen Güneri ile Kdz. Ereğli Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi öğretmeni Müzeyyen Merve Bakangöz, büyük bir başarıya imza attı. Avrupa Birliği destekli, Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF iş birliğiyle yürütülen “Öğretmen Eğitimi Dijital Ekosistemi Projesi” kapsamında düzenlenen ulusal konferansta ilçeyi temsil eden öğretmenler, hazırladıkları çalışmalarla dikkat çekti.
“İyi Uygulama Örnekleri” arasına seçildiler
Ankara’da 5-6 Mayıs 2026 tarihlerinde gerçekleşen programda öğretmenlerin sunduğu projeler, Türkiye genelinde 800 başvuru arasından seçilen en iyi 24 çalışma arasına girdi. Bu sonuçla Kdz. Ereğli’nin dijital dönüşüm ve teknoloji odaklı eğitim vizyonu ulusal düzeyde tescillenmiş oldu.
“Çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz”
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül, “Çağın gerekliliklerine uygun, teknolojiyle bütünleşmiş bir eğitim anlayışını ilçemizde yaygınlaştırmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Öğretmenlerimizin ulusal düzeyde böylesine önemli bir platformda iyi uygulama örnekleriyle yer alması bizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Kdz. Ereğli olarak akademik başarıların yanında dijital yetkinlikleri yüksek, yenilikçi eğitim ortamları oluşturmayı önemsiyoruz. İlçemizi başarıyla temsil eden kıymetli öğretmenlerimizi tebrik ediyor, emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Can
•Gündüz toplanır akşamda meskun mahalle kenarlarına brakılır.Köy olsun mahalle olsun böyle yerlere brakıldıgını çok gördüm.Hatta ve hatta ücra orman arazilerinde açlıga terkediliyorlar