Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
01 Aralık, 2015 15:31 tarihinde yayınlandı
0

Sokak Köpeklerini Ormanda Açlığa Terk Ettiler

Safranbolu ilçesine bağlı Akören köyü ormanlık alanına bırakılan 20 sokak köpeği, açlıkla mücadele ediyor.
Kimler tarafından bırakıldığı bilinmeyen 20 sokak köpeği Akören köyü ormanlık alanında açlıkla mücadele ederken, aç kalan bazı yavru köpekler ise öldü. Vatandaşlar tarafından çekilen ve sosyal medyada paylaşılan görüntülerde hayvanlar ormanlık alanda yiyecek ararken, bazı yavru köpeklerin ise soğuğa ve açlığa dayanamayarak öldüğü görülüyor. Hayvanseverler tarafından paylaşılan bir başka görüntüde ise Karabük’te bir vatandaşın soğuk havalar nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan güvercinleri yemle beslemesi yer alırken, bir köpeğin de üşüyen bir kediyi patilerine yatırarak ısıtmaya çalıştığı görülüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
5d54e2fd 22a6 4ce3 91b0 2d586b60491d
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
30 Mayıs, 2026 14:43 tarihinde yayınlandı
0

Gerede Çayı İçin Haykırış

Gerede Çayı’nda uzun yıllardır devam eden çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen protesto gösterisinde yüzlerce vatandaş bir araya geldi.

Gerede Çayı Temiz Aksın Platformu öncülüğünde gerçekleştirilen eylemde, sanayi kaynaklı kirliliğin bölge halkının sağlığını ve doğal yaşamı tehdit ettiği vurgulandı.

Ellerinde pankart ve dövizlerle alanda toplanan vatandaşlar, Gerede Çayı’ndaki kirliliğin artık yalnızca çevresel bir sorun olmaktan çıktığını, halk sağlığını doğrudan etkileyen ciddi bir mesele haline geldiğini ifade etti. Platform üyeleri tarafından yapılan açıklamada, çayın yıllardır sanayi atıkları nedeniyle ciddi kirliliğe maruz kaldığı ve sorunun çözümüne yönelik verilen sözlerin yerine getirilmediği öne sürüldü.

288 KİLOMETRELİK HAVZA ETKİLENİYOR

Platform adına yapılan açıklamada, Gerede Çayı’ndaki kirliliğin yalnızca Gerede ilçesini değil, yaklaşık 288 kilometrelik su havzası boyunca birçok yerleşim yerini etkileyerek Karadeniz’e kadar uzanan geniş bir alanı tehdit ettiği belirtildi.

Açıklamada, “Bu yalnızca bir dere meselesi değil, suyun geçtiği tüm bölgelerin geleceği meselesidir” ifadelerine yer verilerek sorunun ulusal ölçekte değerlendirilmesi gerektiği savunuldu.

“TÜM YOLLARI DENEDİK”

Gösteri sırasında konuşan vatandaşlar, yıllardır çeşitli kurumlara başvurduklarını, hukuki süreçleri işlettiklerini ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla girişimlerde bulunduklarını belirtti.

Katılımcılar, dilekçe verdiklerini, dava açtıklarını, su analizleri yaptırdıklarını ve konuyu basın aracılığıyla gündeme taşıdıklarını ifade ederek sorunun çözümü için somut adımlar beklediklerini dile getirdi.

Bazı vatandaşlar ise Gerede Çayı’ndan aldıkları kirli su örneklerini bidonlarla alana getirerek mevcut durumu gözler önüne serdi.

“İNSAN HAYATI PARADAN DAHA DEĞERLİ”

Eylemde çocuklar ve ailelerin taşıdığı “İnsan hayatı paradan daha değerlidir” yazılı pankartlar dikkat çekti. Katılımcılar, sanayi faaliyetlerine karşı olmadıklarını ancak çevreye zarar vermeyen ve sürdürülebilir üretim anlayışının benimsenmesini istediklerini belirtti.

TEMİZ SU TALEBİ

Gösterinin ilerleyen saatlerinde yol kenarında toplanan vatandaşlar sloganlar atarak seslerini duyurmaya çalıştı. Eylem nedeniyle bölgede zaman zaman araç yoğunluğu yaşanırken, çevrede bulunan bazı vatandaşların da protestoya destek verdiği görüldü.

“Temiz su istiyoruz” ve “Çocuklarımıza yaşanabilir bir gelecek bırakmak istiyoruz” sloganları atan katılımcılar, Gerede Çayı temizlenene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.

YETKİLİLERE ÇAĞRI

Platform tarafından yapılan açıklamada, çevre ve halk sağlığını ilgilendiren bu sorunun çözümü için ilgili kurumların daha etkin ve kararlı adımlar atması gerektiği vurgulandı.

Vatandaşlar, yetkililerin bölgeye gelerek Gerede Çayı’ndaki mevcut durumu yerinde incelemelerini talep ederken, “Gerede Çayı temiz akana kadar mücadelemiz sürecek” mesajını verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin