blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Kasım, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Sokak köpekleri park halindeki aracı parçaladı: O anlar kamerada

Kastamonu’nun Cide ilçesinde sokak köpekleri park halindeki aracın plastik kesimlerini parçaladı. O anlar kameraya yansırken, araç sahibi 3 ay içerisinde birebir durumu ikinci sefer yaşadığını söyledi.
Olay, Cide ilçesi Kasaba Mahallesi Otobüs Terminali mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Melihcan Kaçar’a ilişkin araba, park halindeyken sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Sabah işe gitmek için aracının yanına giden Kaçar, aracının tamponundaki plastik aksamların parçalanmış halde olduğunu gördü. Güvenlik kamerası manzaralarını inceleyen Kaçar, araca köpeklerin ziyan verdiğini gördü. 3 ay evvel de tıpkı durumu yaşadığını söyleyen Kaçar, 25 bin TL’den fazla ziyanının oluştuğunu belirterek duruma tahlil bulunmasını istedi.
Öte yandan, sokak köpeklerin araca ziyan verdiği anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Manzaralarda köpeklerin aracın yanına geldiği ve plastik aksamlarını ısırarak parçaladığı görülüyor. Köpekler bir mühlet sonra aracın yanından uzaklaşıyor.

"Üç ay içerisinde ikinci defa park halindeyken aracıma köpekler ziyan verdi"
İşe gitmek için aracının başına geldiğinde aracının ziyan gördüğünü belirten Melihcan Kaçar, "Aracımın lastiklerinin üzerindeki plastikler ile çamurluklarına ziyan verilmiş, sökülmüştü. Plakalık sökülmüş, aracın üzerinde de diş izleri vardı. Ben, bu durumu üç ay evvel de birebir formda yaşadım. O vakit tek tarafında olmuştu, o vakit çok bir ziyanı yoktu, biz de kendimiz yapıştırmıştık. Lakin bu sefer ziyanım büyük. Mağdurum, hayvanlara karşı bir olumsuz fikrim yok, hiçbir vakit isteyerek bir hayvana ziyan vermişliğim yoktur. Ancak artık kedi mi giriyor aracın içerisine, onun kokusuna mı geliyorlar, yoksa öteki hayvanın kokusuna mı geliyorlar, bilemiyorum. Üç ay içerisinde ikinci sefer aracıma ziyan verdiler. Birebir formda burada bulunan diğer esnafların araçlarına, farklı vatandaşların araçlarına da ziyan verdiler. Bu aracın tek tarafı 12 bin 500 lira tutuyor, iki tarafı 25 bin TL oluyor. Buna personellik ya da öbür çıkacak hasarlar dahil değil. Üç ay içinde ikinci defa olunca mağduriyetim arttı. Bu kesimler da çok değerli, ucuz değil. Hem vakit kaybımız hem de maddi kaybımız oldu. Öteki arkadaşlarımızın da başlarına geldi, geçen yıl da oldu, yakın bir vakitte yeniden arkadaşımın başına geldi. Biz de hayvanları seviyoruz fakat bizim de mağduriyetimiz oluyor, bu yüzden bu bahse bir tedbir alınmasını gerekiyor" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Haber Merkezi tarafından
20 Kasım, 2025 15:42 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

EKODER’den Öğrencilere  Burs Desteği

Eskipazar Ekonomik Kalkınma Derneği (EKODER), geleneksel hale getirdiği burs programını bu yıl da sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl 51 öğrenciye 8 ay boyunca kesintisiz burs desteği sağlayan dernek, 2025–2026 dönemine güçlü bir başlangıç yaptı.

Başvuru sürecinin 31 Ekim’de sona ermesiyle birlikte 19 yeni öğrenci daha burs programına başvurdu. Böylece toplam öğrenci sayısı 70’e ulaşırken, bu öğrencilerden 15’inin bu yıl mezun olması nedeniyle burs almaya hak kazananların sayısı 55 oldu.

Dernek yetkilileri, her yıl olduğu gibi bu yıl da hiçbir öğrenciyi elemeden  burs desteğine devam edeceklerini ve aynı zamanda bir rekora imza attıklarını belirtti.

EKODER,  55 yeni bursiyerle birlikte bugüne kadar destek verdiği  300 öğrencilik büyük bursiyer ailesiyle gurur duyduklarını ifade etti.

Burs programına katkıda bulunan ve katkıda bulunacak tüm hayırseverlere teşekkür eden EKODER, dayanışma ruhuyla daha fazla öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.