blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Temmuz, 2024 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Sokak köpeğinin saldırısına uğrayan 2 yaşındaki çocuk yaralandı

Rize’nin Ardeşen ilçesinde sevmek istediği sokak köpeğinin saldırısına uğrayan 2 yaşındaki çocuk yaralandı.
Olay, Ardeşen ilçesi Atatürk Caddesi üzerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Melike Özyanık, 2 yaşındaki oğlu Ozan Özyanık ile birlikte marketten alışveriş yaptıktan sonra dışarıya çıktı. Dışarıda dondurma yiyen Ozan, yerde yatan sokak köpeğine yaklaşarak sevmek istedi. Küçük çocuk bir anda sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Köpeğin bacağından ısırdığı çocuk yaralanırken, anne çevredeki vatandaşların da müdahalesi ile oğlunu köpeğin elinden kurtardı. Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilen küçük çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Yaşanan olay ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

“Bu durum bizi çok üzdü”
Oğlunun köpeğe yaklaşmasıyla birlikte baldırından ısırıldığını ifade eden Melike Özyanık, “O gün market alışveriş yapmaya gitmiştik. Görümcem ve ikimizin de çocuğu yanımdaydı. Marketten dışarıya çıktık ve daha sonrasında bir köpek yatıyordu. Çocuğum da zaten yanımızdaydı. Çocuklarıma hayvan sevgisini zaten aşılıyorum. Hayvanları severler ama sahipli olanları. Buna güvenerek birazcık yaklaştı. Geri dönerek aradaki mesafeyi daralttığında köpek bir anda baldırını ısırdı. O an benim tepkimle birlikte köpek oradan uzaklaştı. Çocuğumda köpeğin ısırığı psikolojik bir etki bıraktı. Aşıya maruz kalıyoruz. Hayvanları seviyoruz. Çocuklarımın ikisi de hayvanları sever. Burada kontrolsüz bir şekilde böyle olması sonucunda artık temkinli davranıyor. Yarasına dokundurmuyor. Hayvanlara artık biraz daha mesafeli davranıyor. Bu durum bizi çok üzdü. Başıboş şekilde dolanan hayvanların biraz daha kontrol altına alınması gerekiyor. Yara aldı, psikolojik de darbe aldı. Daha kötü sonuçlarda almış olan çocuklar da var. Bunlar için biraz daha kontrol altına alınmaları gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ağustos, 2025 20:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Bakan Uraloğlu: “Trabzon’da yıllık 10 milyon yolcu kapasiteli yeni bir havalimanı inşa edeceğiz”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Havalimanı’nı daima artan yolcu sayısı nedeniyle genişletmek için çalışmalara başladıklarını belirterek "Havalimanımızın 2 bin 650 metrelik pist uzunluğu artık daima gelişen ve büyüyen Trabzon için kâfi değil. Bu nedenle mevcut yerinden biraz daha kuzeye 3 milyon metrekarelik dolgu alanı üzerine yıllık 10 milyon yolcu kapasiteli yeni bir havalimanı inşa edeceğiz" dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 29 Ağustos ve 7 Eylül tarihleri ortasında düzenlenecek olan Trabzon Günleri’nin açılış merasimine katıldı. İpekyolu Fuar Alanı’nda gerçekleştirilen açılış merasiminde konuşma yapan Bakan Uraloğlu, Trabzon’un bir kentten fazlası olduğunu lisana getirerek, "Trabzon, tarihtir, ruhtur, sevdadır, tutkudur. 1461’de Fatih Sultan Mehmet’in fethiyle Osmanlı’nın sancağı altında yeni bir periyot başlatan bu kent, asırlardır medeniyetlerin buluşma noktası olmuştur" diye konuştu.
Trabzon’un ulaşım ve irtibat altyapısına yaklaşık 175 milyar lira yatırım gerçekleştirdiklerini lisana getiren Uraloğlu, "54,3 kilometre uzunluğundaki Trabzon Güney Etraf Yolu’nu başlattık. Başlattığımız hiçbir projeyi yarım bırakmadık. İnşallah bu projeyi dekısa müddette tamamlayacağız. Akçaabat’tan Yomra merkeze uzanan, Şehir Hastanesi, Akyazı Stadyumu, Meydan, Üniversite, Otogar ve Havalimanı üzere 31 istasyon içeren yaklaşık 32 kilometrelik kent içi raylı sistemini de kentimize kazandıracağız. Ayrıyeten, Trabzon ile Samsun ortasını 2 saate düşürecek; Samsun-Sarp Süratli Demiryolu projemizle, Samsun’dan itibaren Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’i de birbirine bağlayacağız. Bu sınırımız 120 km’lik Kırıkkale -Çorum etabıyla üretim çalışmalarını başlattığımız Ankara-Kırıkkale-Çorum-Samsun Süratli Tren Çizgisi projesiyle de entegre olacak. Havalimanımız da Trabzon’umuzun dünyaya açılan kapısı. 2024’te yaklaşık 3,6 milyon yolcu ile Türkiye’nin en ağır yedinci havalimanı oldu. Daima artan yolcu sayısı doğrultusunda havalimanımızı genişletmek ve kentimize yeni bir havalimanı kazandırmak için de çalışmalarımıza başladık. Yeni bir dış sınırlar gelen yolcu terminali ve CIP hizmet binasını hizmete açtık. Fakat Havalimanımızın 2 bin 650 metrelik pist uzunluğu artık daima gelişen ve büyüyen Trabzon için kâfi değil. Bu nedenle mevcut yerinden biraz daha kuzeye 3 milyon metrekarelik dolgu alanı üzerine yıllık 10 milyon yolcu kapasiteli yeni bir havalimanı inşa edeceğiz. Trabzon’umuzu dünya ile daha güçlü bir biçimde buluşturacağız" tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin