Soğuksuspor’dan Akademi Ligi Hamlesi - Karabük Haber Postası
YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
30 Temmuz, 2025 16:46 tarihinde yayınlandı
0
0

Soğuksuspor’dan Akademi Ligi Hamlesi

Karabük futbolunun köklü kulüplerinden Soğuksuspor, önemli bir adım atarak altyapı çalışmalarını üst düzeye taşıdı.

Kulüp yönetimi, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen Akademi Ligi‘ne resmen katıldıklarını duyurdu.

Yapılan açıklamada, bu katılımın yalnızca Soğuksuspor için değil, Karabük futbolunun geleceği açısından da tarihi bir gelişme olduğu vurgulandı.

U16 ve U17 Takımları Akademi Ligi’nde Mücadele Edecek

Soğuksuspor, 2025–2026 sezonunda U16 ve U17 yaş gruplarında Akademi Ligi’nde yer alacak. Bu kapsamda kulüp, altyapı sistemini modern futbolun gereklerine göre yeniden yapılandırarak, eğitimli ve deneyimli antrenör kadrosuyla genç sporculara hem sportif hem de kişisel gelişim anlamında örnek bir model sunmayı hedefliyor.

Kulüp yönetimi tarafından yapılan kamuoyu açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Amacımız; Karabük’te yetişen genç sporcularımıza daha profesyonel bir ortamda gelişme fırsatı sunmak ve şehrimizi Türk futbolunun geleceğinde daha güçlü şekilde temsil etmektir.”

Seçmeler Yakında Açıklanacak

Akademi Ligi’ne katılım kapsamında U16 ve U17 takımları için düzenlenecek seçme takviminin önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacağı bildirildi. Kulüp, yetenekli gençleri bu büyük heyecana ortak olmaya davet etti.

Tüm Karabük’e Ortak Çağrı

Soğuksuspor yönetimi, açıklamasının sonunda Karabük kamuoyuna da çağrıda bulunarak; yerel spor kulüplerini, antrenörleri, spor insanlarını, yerel yöneticileri, eğitim camiasını ve basın mensuplarını bu önemli yolculukta destek vermeye davet etti:

“Bu sadece bir lig katılımı değil, Karabük’ün geleceğine yapılan bir yatırımdır. El ele vererek şehrimizi birlikte daha yükseğe taşıyabiliriz.”

Soğuksuspor’un bu adımı, hem bölgedeki futbol potansiyelinin daha doğru değerlendirilmesine hem de Karabük’ün futbol altyapısında kalıcı ve profesyonel bir sistemin oluşmasına öncülük etmesi bakımından büyük önem taşıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda 2 evde yangin cikti ahir odunluk ve samanlik da yandi 8siTNLQZ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Mart, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da 2 evde yangın çıktı: Ahır, odunluk ve samanlık da yandı

Kastamonu’nun Daday ilçesinde çıkan yangında 2 katlı ev ile ahır, odunluk ve samanlık kullanılamaz hale geldi. Köylülerin de destek verdiği çalışmalarda ahırdaki hayvanlar ile bazı tarım aletleri kurtarıldı.

Yangın, Daday ilçesine bağlı Kayabağı Köyü Kalyar Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, cami imam-hatibi Satı Kartal’a ait 2 katlı ahşap evde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, Reyhan Yavuz’a ait 2 katlı ahşap eve de sıçradı. Alevler, evlerin yanında bulunan ahır, odunluk ve samanlığı da sararak büyük çapta hasara yol açtı.

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye, orman işletme ve İl Özel İdaresi ekipleri, yangının kontrol altına alınması için yoğun çalışma yürüttü. Köylülerin de desteğiyle ahırda bulunan hayvanlar ile bazı tarım aletleri kurtarıldı. Ekipler, yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışması yaptı. Yangın sonrası yapılarda büyük çapta maddi hasar oluştu. Jandarma ekipleri bölgede güvenlik tedbirleri alırken, sağlık görevlileri ise hazır bekledi.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin