Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Eylül, 2021 11:25 tarihinde yayınlandı
0

Soğuksu Yurt Binası Gençlik ve Spor Bakanlığına Devredildi

Soğuksu’daki 1004 kişilik öğrenci yurdu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Gençlik ve Spor Bakanlığına devredildi.

AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz, Soğuksu Mahallesinde bulunan yurt binasının devredilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz ay Soğuksu Mahallesinde bulunan 1004 kişilik öğrenci yurdumuz için Gençlik ve Spor Bakanlığımızda yaptığımız görüşmeler sonucunda yurt binasının TOKİ tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığımıza tahsis işlemlerinin başlatıldığını Soğuksu yurt binasının önünde düzenlediğimiz basın toplantısında söylemiştik.

Bugün, Soğuksu’daki 1004 kişilik öğrenci yurdu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızdan Gençlik ve Spor Bakanlığı’mıza devredildi. Biz sözlerimizin arkasındayız. Karabük’te hiçbir yatırım heba olmaz, Devletimizin parası, çalışması boşa gitmez. Karabük’ümüze hayırlı olsun.

Binamız yurt binası olmasının yanı sıra alt katları da Gençlik Merkezi olarak projelendirilip, hem öğrencilerimizin hem de hemşerilerimizin kullanımına sunulacaktır. Hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
devrek belediyesi hidirellez gelenegini yeniden canlandirdi WUUUYTAk
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2026 12:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Devrek Belediyesi hıdırellez geleneğini yeniden canlandırdı

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde belediye tarafından düzenlenen Hıdırellez kutlamalarına katılan vatandaşlar sabahın erken saatlerinde bir araya gelerek baharı karşıladı.

Devrek Belediyesi tarafından organize edilen Hıdırellez kutlamaları vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Baharın müjdecisi ve bereketin simgesi olan bu gelenek, ilçede unutulmaya yüz tutmuşken belediyenin düzenlediği programla yeniden hayat buldu. Programın erken saatte başlamasına rağmen Devrekliler kutlama alanlarına akın etti.

Vatandaşlar ateşin üzerinden atlayarak baharı kutladı

Sabah saat 06:00’da Cumhuriyet Alanı’nda toplanan vatandaşlar, belediyenin tahsis ettiği araçlarla Egemenlik Mesire Alanı’na ulaştı. Devrek Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Özmekik ve belediye yetkililerinin katıldığı etkinlikte, Hıdırellez’in simgesi olan geleneksel ateş yakıldı. İlçe sakinleri yanan ateşin üzerinden atlayarak renkli görüntüler oluşturdu.

Belediye ekipleri alanda hazırladığı çay ve kahvaltılıkları vatandaşlara ikram etti. Sabah kahvaltısını açık havada yapmanın keyfini süren katılımcılara, Devrek Belediye Bandosu ile mahalli sanatçılar müzikleriyle eşlik etti. Müzik eşliğinde eğlenen Devrekliler, programın sonunda hep birlikte dua etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin