Reklam
Reklam
SSSSS22222
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
26 Şubat, 2025 13:52 tarihinde yayınlandı
0

Soğuksu TOKİ Konutları Yükseliyor

Karabük’ün Merkez Soğuksu Mahallesi’nde, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından başlatılan büyük konut projesi hızla yükseliyor.

Proje kapsamında toplam 866 konut, 53 iş yeri, bir Kur’an kursu ve bir cami inşa edilecek. Çalışmaların planlanan takvim doğrultusunda devam ettiği belirtilirken, projenin tamamlanmasıyla birlikte Soğuksu Mahallesi’nin çehresinin değişeceği ifade ediliyor

Karabük’te modern ve güvenli yaşam alanları oluşturmak amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen kentsel dönüşüm projeleri hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, Karabük Merkez Soğuksu Mahallesi’nde gerçekleştirilecek olan 3. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ihalesi 13 Ağustos 2023 tarihinde yapıldı ve inşaat çalışmalarına resmen başlandı.

866 KONUT VE SOSYAL ALANLAR İNŞA EDİLECEK

Projede toplamda 866 konut, 53 iş yeri, bir Kur’an kursu ve bir cami inşa edilecek. Ayrıca, bölgenin estetik ve çevresel düzenini iyileştirmek amacıyla geniş peyzaj ve sosyal donatı alanları da oluşturulacak. Modern mimari anlayışıyla tasarlanan konutlar, deprem yönetmeliklerine uygun olarak inşa edilerek vatandaşlara güvenli ve konforlu bir yaşam sunacak.

BÖLGEYE YENİ BİR ÇEHRE KAZANDIRILACAK

Karabük Merkez Soğuksu Mahallesi’nde gerçekleştirilen 3. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi, bölgenin çehresini değiştirerek yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor. Proje kapsamında, vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını karşılamak adına yeşil alanlar, yürüyüş yolları ve çocuk oyun parkları da yer alacak.

Yetkililer, inşaat çalışmalarının belirlenen takvim doğrultusunda ilerlediğini ve projenin kısa sürede tamamlanarak hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti. Karabük halkı için önemli bir yatırım olan Soğuksu TOKİ Konutları, modern ve güvenli konut ihtiyacına önemli bir katkı sunacak.

VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ

Kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde inşa edilecek konutlara vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği belirtilirken, proje tamamlandığında bölgenin çehresinin tamamen değişeceği ifade ediliyor. Bölgedeki altyapı hizmetlerinin de iyileştirilmesiyle birlikte, Soğuksu Mahallesi modern ve yaşanabilir bir kent dokusuna kavuşacak.

Yetkililer, projenin tamamlanmasının ardından hak sahiplerinin kura yöntemiyle belirleneceğini ve anahtar teslim sürecinin de şeffaf bir şekilde gerçekleştirileceğini vurguladı.

ŞEHİRCİLİK ANLAYIŞINA YENİ BİR BOYUT

TOKİ tarafından yürütülen projeler, Türkiye genelinde modern şehircilik anlayışına uygun olarak hayata geçiriliyor. Karabük’teki bu kentsel dönüşüm hamlesi de, bölgedeki çarpık yapılaşmayı ortadan kaldırarak daha güvenli ve düzenli bir yaşam alanı sunmayı amaçlıyor. Soğuksu 3. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi, Karabük halkının yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefleyen önemli bir adım olarak dikkat çekiyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, hem bölge halkı hem de şehir genelinde konut ihtiyacının karşılanması yönünde büyük bir katkı sağlanmış olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabuk belediyesi kadin kooperatiflerini bir araya getiriyor UaSSevNy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük Belediyesi kadın kooperatiflerini bir araya getiriyor

Karabük Belediyesi, kentte faaliyet gösteren kadın kooperatiflerini “Kadın Kooperatiflerimiz Karabük ile Buluşuyor” programında bir araya getirecek.

Karabük Belediyesi, yerel üretimi desteklemek ve kadın girişimciliğini güçlendirmek amacıyla yeni bir etkinliğe imza atıyor.

Belediye öncülüğünde ve Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenecek “Kadın Kooperatiflerimiz Karabük ile Buluşuyor” programı, 2 Haziran Salı günü saat 11.00’de Karabük Belediyesi Sanat Evi’nde gerçekleştirilecek.

Program kapsamında Karabük Üreten Eller, El Emeği, Karabük Uğraşan, Kozalak, AYKA Yaşlı Bakım, Ihlamur, Eflani Altıneller ve Eskipazar Hadrianapolis kadın kooperatifleri stant açarak ürünlerini vatandaşlarla buluşturacak. Gıda, el sanatları ve tekstil alanlarında üretim yapan kooperatifler, belediyenin sağladığı imkanla doğrudan satış yapma fırsatı elde edecek.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yaptığı açıklamada kadın kooperatiflerinin yerel kalkınmadaki önemine dikkat çekti.

Çetinkaya, “Şehrimizde kendi imkanlarıyla üretim yapan, istihdama ve aile ekonomisine katkı sağlayan sekiz kadın kooperatifimiz var. Belediyemiz olarak bu kooperatiflerimizin daha görünür olması ve emeklerinin karşılığını bulması için destek sağlıyoruz” dedi.

Kadınların üretimde aktif rol almasının yerel ekonomiyi güçlendirdiğini vurgulayan Çetinkaya, “Kooperatiflerimizi tek çatı altında hemşehrilerimizle buluşturuyoruz. ‘Birlikte üretecek, birlikte güçleneceğiz’ diyerek tüm vatandaşlarımızı bu dayanışmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte kadın üreticiler, el emeği ürünlerinin yanı sıra ev yapımı baklava, börek ve çeşitli yöresel lezzetleri de satışa sunacak. Vatandaşların hem alışveriş yapması hem de kadın girişimcilere destek olması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin