Soğuksu Mahallesi, Kentsel Dönüşüm Projesi, mevzuatlardaki bazı değişiklikler nedeniyle Ağustos ayında yenilenecek.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılacak ve halk arasında “Soğuksu TOKİ” olarak bilinen 866 Adet Konut, 53 Adet İşyeri, 1 Adet Kur-an Kursu, 1 adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi yapım işinin 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19’uncu maddesine göre açık ihale usulü ile Mayıs ayında gerçekleştiren ihalenin mevzuattaki bazı değişiklikler nedeniyle Ağustos ayında yenileneceği belirtildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, mevzuatlardaki bazı değişiklikler nedeniyle geçersiz hale gelen Soğuksu TOKİ ihalesinin yenileneceğini söyledi.
Hiç kimsenin hak kaybına uğramayacağına dikkat çeken Şahin, “TOKİ tarafından 22 Mayıs 2024 Çarşamba günü gerçekleştirilen ihale, mevzuatındaki değişiklikler nedeniyle geçersiz sayıldı. İhale mevzuatında değişiklikler yapılacak ve Ağustos ayında yenilenecek. Çalışmalar durdurulmadı, hemşehrilerimizin içi rahat olsun.” dedi.
AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç ise ihale iptalinin söz konusu olmadığını ifade etti.
Konuyu çok yakından takip ettiklerini belirten Keskinkılıç, “İhale mevzuatlarında ki değişiklikler nedeniyle Mayıs ayında yapılan ihale geçersiz sayıldı ve Ağustos ayının ilk haftasında yenilenecek. Burada hiç kimse hak kaybına uğramayacak. Ne söz verilmişse yerine getirilecek. İhalenin yenilenmesi tamamen yasal zorunluluklar nedeniyle oldu. Çalışmalar ihalenin hemen ardından başlayacak. diye konuştu.
Minikler kolları sıvadı, yerli malı haftasında tezgahın başına geçti
Bolu’da Gündüz Bakımevi’nde minik eller, Yerli Malı Haftası’nı kutladı. Yöresel kıyafetler giyen minikler stant açıp, Bolu’nun dört bir köşesinde yetiştirilen eserleri tanıma fırsatı buldu.
Bolu’da Gündüz Bakımevi öğretmen ve öğrencileri, 12-18 Aralık tarihleri ortasında kutlanan "Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası" kapsamında özel bir aktiflik düzenledi. Öğrenciler, Bolu’nun kültürel zenginliklerini keşfederken, yöresel gereçlerle yapılan el işçiliğini yakından görme fırsatı buldu. Yöresel kıyafetler giyerek aktiflikte yer alan 2-6 yaş ortası çocuklar, bölgenin klâsik yemekleri hakkında da bilgi edindi. Öğretmenler tarafından yerli malı üretimi ve kullanımı konusunda çocuklar bilinçlendirilerek, tavırlı olmanın ve yatırım yapmanın kıymeti üzerinde duruldu.