karabuk
İmsak 05:53
Güneş 07:18
Öğle 13:07
İkindi 16:13
Akşam 18:46
Yatsı 20:06
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
sogep destegiyle carsambada nitelikli boya ustalari yetisiyor LJEpRzDt
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Şubat, 2026 20:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

SOGEP desteğiyle Çarşamba’da nitelikli boya ustaları yetişiyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından yürütülen 2025 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Samsun’un Çarşamba ilçesinde önemli bir proje hayata geçirildi. Proje ile motorlu kara taşıtları sektöründe acil ihtiyaç duyulan nitelikli oto boya ustalarının yetiştirilmesi ve istihdamının artırılması hedefleniyor.
Çarşamba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin (MTAL) başvuru sahibi olduğu "Otoboya Atölye – Otomotiv Boya Eğitim Atölyesi Projesi", Okul Müdürü Mehmet Önder, OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle, proje ortağı Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürü Mehmet Dalgıç ile OKA Sosyal Kalkınma ve Girişimcilik Birim Başkanı Sümer Çakır’ın katılımıyla gerçekleştirilen imza töreniyle hayata geçti. Proje kapsamında Karadeniz Bölgesi’nde aktif olan tek oto boya dalının modern ve teknolojik altyapıyla donatılması amaçlanıyor. Atölye; okul öğrencilerinin yanı sıra bu alanda eğitim veren öğretmenler, Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) öğrencileri ve sektörde yetişmek isteyen bireyler başta olmak üzere geniş bir hedef kitleye hizmet verecek.
Proje ile otomotiv sektöründe oto boya alanında faaliyet gösteren işletmelerin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağı yetiştirilecek, sektördeki istihdam sorununun çözümüne katkı sağlanacak. Aynı zamanda meslek liselerinin kuruluş amaçları doğrultusunda uygulamalı, sektöre entegre bir eğitim modeli geliştirilecek. Piyasada çoğu zaman kontrolsüz şartlarda yapılan oto boya işlemleri, okul bünyesinde kurulacak kapalı atölyede, iş sağlığı ve güvenliği kuralları gözetilerek ve çevreci bir yaklaşımla gerçekleştirilecek. Eğitim sürecinde ortaya çıkan boya atıkları ise çevre mevzuatı çerçevesinde toplanarak bertaraf edilecek.
Toplam 7,8 milyon TL bütçeye sahip olan projenin 3,9 milyon TL’lik kısmı OKA tarafından finanse edilecek. Projenin tamamlanmasıyla birlikte hem gençlerin istihdam edilebilirliği artacak hem de bölgesel otomotiv sektörüne sürdürülebilir bir katkı sağlanmış olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda 9 yil 5 ay 10 gun hapis cezasi bulunan sahis yakalandi GCavMrY6
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Mart, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samsun’da 9 yıl 5 ay 10 gün hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Samsun’da 9 yıl 5 ay 10 gün hapis cezası bulunan şahıs, polisin takibi sonucu yakalanarak cezaevine teslim edildi.
İlkadım ilçesinde polis ekiplerince aranan şahısların yakalanmasına yönelik yürütülen operasyon kapsamında "uyuşturucu madde ticareti yapma" ve "hükümlü veya tutuklunun kaçması" suçlarından 9 yıl 5 ay 10 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan H.Ş. isimli şahıs yakalandı. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü İnfaz Büro Amirliği ekiplerince gerçekleştirilen yakalanan H.Ş., işlemlerinin ardından Samsun Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin