Devlet Su İşleri (DSİ) 23. Kastamonu Bölge Müdürlüğü tarafından 16.12.2013 tarihinde ihale edilen Karabük Merkez Soğanlı Çayı Islahı Projesi inşaatı hız kesmeden devam ediyor. Yüzde 50’si tamamlanan projenin 2016 yılında bitirilmesi hedefleniyor.
Karabük İl Merkezinden geçen Soğanlı Çayının ıslah edilmesi ile Antepoğlu Büyük Sanayi Sitesinin, Aşağı Kızılcaören Köy yerleşiminin ve tarım arazilerini taşkınlardan koruyacak olan inşaatın 2016 yılında tamamlanması hedeflenen projede yüzde 50 fiziki gerçekleşme sağlandığı bildirildi.
Alınan bilgilere göre, toplam 4 bin metre taş tahkimatlı sedde ve 850 metre betonarme duvar imalatı bulunan projede bugün itibari ile 2 bin 400 metre taş tahkimatlı sedde ve 750 metre betonarme duvar imalatı yüklenici firma tarafından tamamlandı.


Soğanlı Çayı Islahı Hız Kesmeden Devam Ediyor
Tosya ilçesinde şehir içi trafiği yeniden ele alınıyor
Tosya Kaymakamlığı ve Tosya Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen şehir içi trafiğine yönelik toplantıda, ilçede yaşanan trafik sorunları kapsamlı şekilde ele alındı.
Tosya Kaymakamı Timur Büyükçe, Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Tosya İlçe Emniyet Müdürü Mutlu Cenkış, Tosya İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üstteğmen Oğuzhan Dişçeken ve Tosya Şoförler Odası Başkanı Ahmet Baş’ın katılımlarıyla ilçenin trafik düzeni ve ulaşım konularına yönelik toplantı gerçekleştirildi.
Tosya Belediyesi’nde düzenlenen toplantıda, şehir merkezindeki otopark kullanımı, sarı çizgi uygulamaları, yeni park yasak alanları, tek yön uygulamaları, trafik yoğunluğunun azaltılması ve yaya güvenliğinin artırılması gibi birçok önemli konu detaylı şekilde ele alındı. İlçede trafik akışının daha düzenli hale getirilmesi adına mevcut uygulamalar değerlendirilirken, vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştıracak çözüm önerileri üzerinde duruldu.
Karşılıklı görüş alışverişiyle geçen toplantıda, özellikle şehir içi ulaşımın daha güvenli ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşması adına kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonun önemine dikkat çekildi. Trafik düzeninin sağlanması, sürücü ve yayaların güvenliğinin artırılması ve şehir merkezindeki yoğunluğun azaltılmasına yönelik atılabilecek adımlar toplantıda kapsamlı şekilde değerlendirildi.
Toplantıda yapılan değerlendirmeler doğrultusunda, ilçenin ihtiyaçlarına uygun trafik düzenlemeleri ve uygulamalarının ilgili kurumlarla koordineli şekilde sürdürüleceği ifade edildi.


