Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Aralık, 2015 15:12 tarihinde yayınlandı
0

Soğanlı Çayı Islahı Hız Kesmeden Devam Ediyor

Devlet Su İşleri (DSİ) 23. Kastamonu Bölge Müdürlüğü tarafından 16.12.2013 tarihinde ihale edilen Karabük Merkez Soğanlı Çayı Islahı Projesi inşaatı hız kesmeden devam ediyor. Yüzde 50’si tamamlanan projenin 2016 yılında bitirilmesi hedefleniyor.
Karabük İl Merkezinden geçen Soğanlı Çayının ıslah edilmesi ile Antepoğlu Büyük Sanayi Sitesinin, Aşağı Kızılcaören Köy yerleşiminin ve tarım arazilerini taşkınlardan koruyacak olan inşaatın 2016 yılında tamamlanması hedeflenen projede yüzde 50 fiziki gerçekleşme sağlandığı bildirildi.
Alınan bilgilere göre, toplam 4 bin metre taş tahkimatlı sedde ve 850 metre betonarme duvar imalatı bulunan projede bugün itibari ile 2 bin 400 metre taş tahkimatlı sedde ve 750 metre betonarme duvar imalatı yüklenici firma tarafından tamamlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
hurda malzemelerden yaptiklari araclarla yokus asagi yaristilar UMs9kc3Z
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Hurda malzemelerden yaptıkları araçlarla yokuş aşağı yarıştılar

Artvin’de geri dönüşüme dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Gravity Racer yarışında, hurda malzemelerden yapılan motorsuz araçlarla yarışan sürücüler renkli görüntüler oluşturdu.

Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Artvin Off-Road Spor Kulübü tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlene yarışlara, atık malzemelerden tasarlanan motorsuz araçlarla 15 sürücü katıldı. Hastane Kavşağı’ndan başlayıp Artvin Valiliği önünde sona eren yaklaşık 1 kilometrelik parkurda gerçekleştirilen yarışlar sırasında bazı caddeler trafiğe kapatıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte; duş küveti, buzdolabı parçaları, kalorifer boruları, demir kapı, varil ve koltuk gibi hurda malzemelerden yapılan dört tekerlekli araçlar dikkat çekti. Tamamen yerçekimiyle hareket eden araçlarla yarışan sürücüler, dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.

Artvin Off-Road Spor Kulübü’nden Tolga Şatır, “Artvin’de geri dönüşüme dikkat çekmek ve gençlerin üretkenliğini teşvik etmek amacıyla düzenlediğimiz organizasyonun üçüncüsünü gerçekleştirdik. Tamamen atık malzemeler kullanılarak hazırlanan araçlar büyük ilgi gördü. Varillerden, koltuklardan ve borulardan yapılan araçlarla hem geri dönüşüm mesajı verildi hem de gençlerin yetenekleri ortaya konuldu. Özellikle Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri etkinliğe yoğun ilgi gösterdi. Halktan katılımcılar da kendi yaptıkları araçlarla organizasyonda yer aldı. Bu yıl yarışlarda 15 araç mücadele etti” ifadelerine yer verdi.

Yaklaşık 1 kilometrelik parkurda gerçekleştirilen yarışlar renkli görüntülere sahne olurken, yarışmada Ferhat Bekçi ile Yunus Emre Uzun birincilik elde etti. Yarışların sonunda dereceye giren yarışmacılara para ödülü verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin