Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en büyük üçüncü ili, denizi ve doğasıyla son yılların turizmin gözdesi haline gelen Ordu, sisler altında büyüleyici hoşluğu ile dikkat çekti.
Fotoğraf sanatkarı İlhan Türkmen’in 500 metre yüksekliğindeki Boztepe’nin doruğundan çektiği ‘sis altında Ordu’ fotoğraf ve imgeleri toplumsal medyada büyük ilgi gördü. Ordu Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Mehmet Hilmi Güler’in toplumsal medya sayfasında paylaştığı manzaralar paylaşım rekoru kırdı. Lider Güler, Ordu’nun sisler altındaki büyüleyici hoşluğu karşısında “Sis bulutlarının akabinde kendini göstermeye çalışan ışıltına bile aşığız Ordu’ kelamlarıyla hislerini söz etti.
’Sis altında Ordu’ fotoğrafı son yıllarda yerli ve yabancı turist sayısında artış gözlenen ve doğal güzellikleriyle bilinen Ordu’nun en hoş fotoğrafları ortasında yer aldı.
Sis altında Ordu
Tokat-Sivas kara yolu yaşanan taşkın nedeniyle kısa süreli trafiğe kapandı
Tokat’ta etkili olan sağanak sonrası birçok akarsuyun taşması sonucu trafikte aksamalar yaşandı. Tokat-Sivas kara yolu da yaşanan taşkın nedeniyle kısa süreli trafiğe kapandı.
Tokat’ta sabah saatlerinden bu yana aralıklarla süren yağmur, akşam saatlerinde şiddetini artırdı. Kent genelinde etkili olan yağışla birlikte birçok akarsuda taşkın yaşandı. Akarsuyun taşması ile sürüklenen taşlar Tokat-Sivas kara yolu Geyras mevkiini trafiğe kapattı. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis ve Karayolları ekipleri sevk edildi. Polis ekiplerinin güvenliği sağladığı yolda kaya ve taş parçaları, Karayolları Bölge Müdürlüğü personellerince temizlendi. Temizleme çalışmalarının tamamlandığı yol, tekrar trafiğe açıldı.
Yetkililer, yağışın etkisini sürdürdüğü kentte sürücülere dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.

