Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
18 Mart, 2017 08:07 tarihinde yayınlandı
0

Şirin, engelli erişilebilirlik denetimlerini açıkladı

ZONGULDAK Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, engellilere yönelik erişilebilirlik noktalarına yapılan denetimlerde 2017 yılı sonunda yüzde 60 ilerleme olacağını söyledi. Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan erişilebilirlik noktasında kurulan komisyon tarafından denetimlerin devam ettiğini belirtti. Konuyla ilgili Bakanlık tarafından yeni bir düzenleme yapıldığını ifade eden Şirin, “Ülkemizde 2014 yılında aile ve sosyal politikalar bakanlığının öncülüğünde Türkiye genelinde bir çalışma başlatıldı. Erişebilirlik izleme ve denetleme komisyonları kuruldu. Bizlerde Zonguldak ilinde valiliğimizin öncülüğünde kurulan komisyonda şahsım ve başkan yardım olarak görev almaktayız. 2014 yılından 2016 yılına kadar başta merkez ilçelerimiz olmak kaydıyla kaymakamlıklar, adliye sarayları belediye binaları ve bazı okulların denetimlerin yaptık. Bu denetimler sonunda 2. Sefer yapılan denetimde eğer bu tespit edilen aksaklıklar yapılmadıysa yasa olarak para cezası kesilmesi olacaktı. Ancak 2 ay önce bakanlık tarafından çalışma ile ilgili yeni düzenlemeye gidildi. Buna istinaden daha önce yaptığımız denetimleri tekrar yaptık. Bundan sonra yapılan denetimlerde hiçbir şekilde süre verilme olayı olmayacak. Yapılan denetimlerde eksiklik varsa bu kurumlara gerekli olan yasal işlem yapılacak. Bu çalışmaların çok faydalı olduğunu düşünüyorum en azından kurumlarda erişilebilirlik noktasında örnek oluşturuyor. Ben inanıyorum ki Türkiye genelinde yapılan bu çalışma sayesinde yüzde 60 oranında fayda sağlanacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kelkit cayi tasti agaclik alan nehre donustu seralar sular altinda kaldi Uar9EeBi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Kelkit çayı taştı, ağaçlık alan nehre dönüştü, seralar sular altında kaldı

Tokat’ın Niksar ilçesinde debisi yükselen Kelkit Çayı’nın yön değiştirmesi sonucu yolun bir kısmı nehre kayarken ağaçlar suya kapıldı. Erbaa ilçesinde ise bazı seralar sular altında kaldı.

Son günlerde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Kelkit çayı, Niksar ilçesine bağlı Kumçiftlik Mahallesi’nde taşkın tehlikesini beraberinde getirdi. Suyun yön değiştirmesiyle birlikte çay kenarında bulunan yolda çökmeler oldu. Kıyıda bulunan ağaçlar ise köklerinden sökülerek suya kapıldı. Bölgedeki çökme ve ağaçların sürüklenme anı vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Mahalle sakinlerinden Erhan Şahin, gece boyunca bölgede nöbet tuttuklarını belirterek; “Burada ikamet ediyorum. Sabaha kadar burada nöbet bekledim. Dört ağaç birden kayarak ırmağa aktı gitti” dedi.

Öte yandan, Tokat’ın Erbaa ilçesinde de taşkından tarım alanları etkilendi. İlçedeki bazı seraların su altında kaldığı öğrenilirken, ekiplerin bölgede inceleme ve hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin