Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Temmuz, 2024 04:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Şiran’ı fırtına vurdu

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde öğleden sonra etkili olan ani rüzgar ve fırtına nedeniyle çok sayıda çatı uçtu, inşaatlar zarar gördü ve elektrik hatları koptu.
Şiran ilçe merkezinde bugün etkili olan ve hızının saatte 100 kilometreyi geçtiği tahmin edilen fırtına çok sayıda binayı ve yapımı devam eden inşaatları vurdu, ağaç dallarını kırdı ve bazı araçların camlarının patlamasına neden oldu.
Uçan çatıların araçların üzerine düşmesi nedeniyle ciddi oranda maddi hasarın da meydana geldiği ve 5-10 dakika süren fırtınada ilçe merkezi savaş alanına dönerken can kaybı yaşanmaması sevindirdi.
Şiran Belediye Başkanı Abdulbaki Kara, saat 15.15 gibi başlayan ve 5-10 dakika arası süren kuvvetli rüzgarın ardından ilçe merkezinin savaş alanına döndüğünü belirterek, “Arkadaşlarımız şu anda sahada. Önce hasar tespit çalışması yapıyoruz. Allah’a şükür can kaybı ve yaralı yok. Bolca çatı uçtu. Ekiplerimiz vatandaşlarımıza yardımcı olmak için sahadalar” dedi.
Zaman zaman vatandaşların da güçlükle ayakta durmasına neden olan fırtınaya evden çıkarken yakalanan Murat Tuğ, “Evden dışarı çıktığımda aşırı rüzgar vardı. Tekke Mahallesi’nde yakalandım rüzgara. Önce sokak lambalarından sesler çıkmaya başladı, sonrasında da birkaç çatı parçası ve poşetlerin, karton kutuların etrafımda uçtuğunu gördüm. Devamında rüzgar aşırı derecede artmaya başladı” sözleriyle o anları anlattı.

“Elektrik hatları koptu, 3-4 saat elektrik gelmeyecekmiş”
Birkaç küçük çatı parçasının uçmaya başladığını ve çatı seslerini duyup rüzgardan yürüyemeyecek duruma gelince okul binasının kenarına sığındığını aktaran Tuğ, “Yaklaşık 5 dakika sürdü. Rüzgarın ardından çatılar uçtu, ağaç dalları kırıldı ve bazı çatılarda hasar oluştu. Elektrik hatları koptu. 3-4 saat elektrik gelmeyeceklerini beyan ettiler. Genel kontroller yapılıyor hatlarda” ifadelerini kullandı.

blank
Asuman Doğan tarafından
10 Mart, 2025 13:27 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Geleceğin Şampiyonları Yetişiyor

Karabük'te 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Türkiye Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında geleceğin şampiyonlarının test ve ölçümleri Yenişehir Merkez Spor Salonu’nda başladı.

Program, genç yetenekleri keşfetmek ve onları doğru branşlara yönlendirmek amacıyla titizlikle yürütülüyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürü  Coşkun Güven, beraberinde Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan ve Şube Müdürü Lokman Mollaoğulları ile birlikte yetenek taraması programını ziyaret etti. Antrenörlerden yapılan testler hakkında bilgi alan Güven, antrenörlere çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven¸ "Sporun tabana yayılması ve çocuklarımızın yeteneklerine uygun branşlara yönlendirilmesi bizim için çok önemli. Burada yapılan testler, çocuklarımızın fiziksel ve motor becerilerini analiz ederek onları en uygun spor dallarına yönlendirmemizi sağlıyor. Geleceğin milli sporcularını yetiştirmek için büyük bir özveriyle çalışıyoruz" şeklinde konuştu. Yetenek taraması sürecinde, çocukların hız, dayanıklılık, esneklik ve koordinasyon gibi fiziksel özellikleri ölçülerek en uygun spor branşlarına yönlendirilmeleri sağlanıyor.

Programa katılan gençler ve aileleri, sürecin sağladığı fırsatlardan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.