Sır Cinayeti Jandarma Çözdü - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:28
Güneş 06:53
Öğle 13:03
İkindi 16:24
Akşam 19:03
Yatsı 20:23
İftara kalan --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
12 Aralık, 2023 14:21 tarihinde yayınlandı
0
0

Sır Cinayeti Jandarma Çözdü

Mantar toplamaya giden ve ormanlık alanda cesedi bulunan Karabüklü İş Adamı  Mesut Ulusoy’un katili  yanında çalışanı çıkarken, Ulusoy’un cenazesi  Karabük’te toprağa verildi.

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde mantar toplamak için ormana giden vatandaş, bıçaklanarak öldürülen Mesut Ulusoy’un cesedini buldu. Cinayetin aydınlatılması için ormanda didik didik ipucu arayan jandarma ekipleri, 2 gün süren teknik ve fiziki takibin ardından olaya karışmış olabileceği değerlendirilen 6 şüpheliyi yakaladı. Tutuklanan 2 şüpheliden birinin Mesut Ulusoy’un dükkanında çalışan olduğu ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 15 gün önce Gebze’de bulunan Denizli Göleti civarındaki ormanlık alanda mantar toplayan vatandaş bir erkeğin kanlar içinde hareketsiz yattığını gördü. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Adrese gelen sağlık ekipleri, şahsın hayatını kaybettiğini tespit etti. Jandarma ekiplerince yapılan incelemelerde bıçaklanarak öldürülen şahsın Darıcalı iş adamı Mesut Ulusoy (54) olduğu tespit edildi. Ulusoy’un cansız bedeni, olay yerindeki incelemelerin ardından otopsi için morga kaldırıldı. Ulusoy’un Darıca’da fırın işletmeciliği yaptığı ve geniş bir kesim tarafından tanındığı öğrenildi.
HEM GÖLETTE HEM ORMANDA DİDİK DİDİK İPUCU ARANDI
Olaya ilişkin geniş çaplı soruşturma başlatılırken, hemen harekete geçen Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri cinayetin aydınlatılması için soruşturmayı derinleştirdi. Jandarma ekipleri, çok sayıda güvenlik kamerasını izledi. 2 günlük teknik ve fiziki takibin ardından R.K., M.K., A.Z., M.Z. ve E.K. ile F.K. isimli şahısların olaya karışmış olabileceği tespit edildi. Şüphelilerden F.K. Diyarbakır’da yakalanırken, diğerleri ise Kocaeli’nin farklı ilçelerinde gözaltına alındı. Zanlıların ifadelerinden yola çıkan ekipler, Denizli Göleti’ne atıldığı belirlenen cep telefonu ile cüzdanı aradı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü’ne bağlı dalgıç polisler göletin içinde detaylı aramalar yaptı. Dalgıç polisler gölette, Kocaeli Jandarma Komutanlığı ekipleri de ormanlık alanda didik didik ipucu bulmaya çalıştı. Yapılan aramalarda Ulusoy’un cüzdan ve cep telefonuna rastlanılmadı.
YANINDA ÇALIŞANI ÇIKTI
Şüphelilerden F.K.’nın Mesut Ulusoy’un dükkanında çalışan olduğu öğrenildi. F.K. ile E.K. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 4 zanlı ise adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı ile serbest bırakıldı. Zanlılar ifadelerinde, olayı alacak verecek meselesi yüzünden gerçekleştirdiklerini iddia etti. Hayatını kaybeden Mesut Ulusoy’un cenazesi ise Karabük’te defnedildi.

Sir Cinayeti Jandarma Cozdu jpg Sir Cinayeti Jandarma Cozdu1 jpg

Bizi sosyal medyadan takip edin
deney 1
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
16 Mart, 2026 13:36 tarihinde yayınlandı
0
0

DENEYAP Teknoloji Atölyeleri başvuruları için süre uzatıldı

Gençlerin teknoloji üretme ve geliştirme becerilerini artırmayı hedefleyen DENEYAP Teknoloji Atölyeleri için başvuru süresi 30 Mart 2026’ya kadar uzatıldı. Türkiye genelindeki 132 atölyede öğrencilere üç yıl süren kapsamlı teknoloji eğitimi veriliyor.

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı iş birliğiyle 2018 yılında hayata geçirilen DENEYAP Teknoloji Atölyeleri, gençlerin teknoloji alanında üretim yapabilen bireyler olarak yetişmesini hedefliyor.

Türkiye genelinde 81 ilde faaliyet gösteren 132 atölyede yürütülen program kapsamında öğrencilere; tasarım ve üretim, yapay zeka, siber güvenlik ve ileri robotik gibi 11 farklı teknoloji başlığında üç yıl süren kapsamlı bir eğitim veriliyor. Programın temel amacı, Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuna katkı sağlayacak nitelikli insan kaynağını yetiştirmek.

Daha geniş katılımın sağlanabilmesi amacıyla DENEYAP Teknoloji Atölyeleri için başvuru süresi uzatıldı. Buna göre son başvuru tarihi 30 Mart 2026 olarak belirlendi.

Programa ortaokul grubunda 4. ve 5. sınıf, lise grubunda ise 8, 9 ve hazırlık sınıfı öğrencileri başvurabilecek. Aday öğrenciler; e-sınav, çevrim içi eğitim ve görev tamamlama ile uygulama sınavı olmak üzere üç aşamalı değerlendirme sürecini başarıyla tamamlamaları halinde eğitim almaya hak kazanacak.

Başvuru sürecine ilişkin ayrıntılı bilgi ve belgeler https://mth.tc/bhL2w adresi üzerinden erişime açıldı

 

Bizi sosyal medyadan takip edin