Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Ekim, 2023 21:40 tarihinde yayınlandı
0

Sinop’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 69 bin 716 oldu

TÜİK tarafından açıklanan 2023 yılı Eylül ayı motorlu kara taşıtları istatistiklerine göre Sinop’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 69 bin 716 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı Eylül ayı motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıkladı. Sinop’ta Eylül ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı toplam 69 bin 716 adet taşıtın yüzde 49,5‘ini (34 bin 525) otomobil, yüzde 15,5’ini motosiklet, yüzde 14,2 oranlarında kamyonet ve traktör, yüzde 3,3’ünü kamyon, yüzde 2,5’ini minibüs, yüzde 0,4’ünü ise otobüs ve özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

Sinop’ta Eylül ayında 477 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. Trafiğe kaydı yapılan toplam 477 adet taşıt içinde motosiklet yüzde 68,6 ile ilk sırada yer aldı. Bunu yüzde 19,3 ile otomobil, yüzde 8,6 ile traktör, yüzde 3,4 ile kamyonet takip etti. Sinop’ta Eylül ayında trafiğe kaydı yapılan toplam taşıt sayısı geçen aya göre 43 adet azaldı. Sinop’ta Eylül ayında 20 farklı otomobil markasından 92 adet aracın trafiğe kaydı yapıldı.

Devri yapılan toplam 1 680 adet taşıt içinde otomobil 977 adet ile ilk sırada yer aldı. Otomobili sırasıyla 255 adet ile motosiklet, 221 adet ile kamyonet ve 132 adet ile traktör takip etti. Eylül ayında devri yapılan taşıtların 95 adedini ise minibüs, otobüs, kamyon ve özel amaçlı taşıtlar oluşturdu. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
ardesende heyelan koy yolu ulasima kapandi yiut2F5Q
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Ardeşen’de heyelan: Köy yolu ulaşıma kapandı

Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Pınarlı köyünün üst kesimlerinde meydana gelen heyelan nedeniyle yol ulaşıma kapandı.

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Pınarlı köyünün üst mevkiinde şiddetli sağanak yağış nedeniyle yamaçtan kopan toprak ve kaya parçaları yola düştü. Meydana gelen heyelan nedeniyle köy yolu ulaşıma kapandı. Köylülerin ihbarı üzerine bölgeye Rize İl Özel İdaresi ekipleri sevk edildi. Kapanan yolda çalışma başlatan ekipler, temizlik işlemlerinin ardından yolu yeniden ulaşıma açtı.

Bizi sosyal medyadan takip edin