Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Ekim, 2023 21:40 tarihinde yayınlandı
0

Sinop’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 69 bin 716 oldu

TÜİK tarafından açıklanan 2023 yılı Eylül ayı motorlu kara taşıtları istatistiklerine göre Sinop’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 69 bin 716 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı Eylül ayı motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıkladı. Sinop’ta Eylül ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı toplam 69 bin 716 adet taşıtın yüzde 49,5‘ini (34 bin 525) otomobil, yüzde 15,5’ini motosiklet, yüzde 14,2 oranlarında kamyonet ve traktör, yüzde 3,3’ünü kamyon, yüzde 2,5’ini minibüs, yüzde 0,4’ünü ise otobüs ve özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

Sinop’ta Eylül ayında 477 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. Trafiğe kaydı yapılan toplam 477 adet taşıt içinde motosiklet yüzde 68,6 ile ilk sırada yer aldı. Bunu yüzde 19,3 ile otomobil, yüzde 8,6 ile traktör, yüzde 3,4 ile kamyonet takip etti. Sinop’ta Eylül ayında trafiğe kaydı yapılan toplam taşıt sayısı geçen aya göre 43 adet azaldı. Sinop’ta Eylül ayında 20 farklı otomobil markasından 92 adet aracın trafiğe kaydı yapıldı.

Devri yapılan toplam 1 680 adet taşıt içinde otomobil 977 adet ile ilk sırada yer aldı. Otomobili sırasıyla 255 adet ile motosiklet, 221 adet ile kamyonet ve 132 adet ile traktör takip etti. Eylül ayında devri yapılan taşıtların 95 adedini ise minibüs, otobüs, kamyon ve özel amaçlı taşıtlar oluşturdu. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta ataturk koprusu taskin riskine karsi yaya trafigine kapatildi tFJy8gjK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mayıs, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta Atatürk Köprüsü, taşkın riskine karşı yaya trafiğine kapatıldı

Tokat’ta debisi yükselen Yeşilırmak üzerindeki Atatürk köprüsü yaya trafiğine kapatıldı.

Tokat il genelinde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Yeşilırmak’ta taşkın riskine karşı ekiplerin çalışmaları gece boyunca sürdü. Irmağın taşıdığı malzeme gün boyu iş makineleriyle temizlendi. Köprü çevresinde toplanan vatandaşlar güvenlik güçleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. Ekipler, muhtemel tehlikeye karşı köprü girişlerine emniyet şeridi çekerek vatandaşların yaklaşmasına izin vermedi. Dron ile görüntülenen bölgede Yeşilırmak’taki yüksek debi ve köprü çevresindeki yoğun önlem dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin