Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Ekim, 2023 21:40 tarihinde yayınlandı
0

Sinop’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 69 bin 716 oldu

TÜİK tarafından açıklanan 2023 yılı Eylül ayı motorlu kara taşıtları istatistiklerine göre Sinop’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 69 bin 716 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı Eylül ayı motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıkladı. Sinop’ta Eylül ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı toplam 69 bin 716 adet taşıtın yüzde 49,5‘ini (34 bin 525) otomobil, yüzde 15,5’ini motosiklet, yüzde 14,2 oranlarında kamyonet ve traktör, yüzde 3,3’ünü kamyon, yüzde 2,5’ini minibüs, yüzde 0,4’ünü ise otobüs ve özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

Sinop’ta Eylül ayında 477 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. Trafiğe kaydı yapılan toplam 477 adet taşıt içinde motosiklet yüzde 68,6 ile ilk sırada yer aldı. Bunu yüzde 19,3 ile otomobil, yüzde 8,6 ile traktör, yüzde 3,4 ile kamyonet takip etti. Sinop’ta Eylül ayında trafiğe kaydı yapılan toplam taşıt sayısı geçen aya göre 43 adet azaldı. Sinop’ta Eylül ayında 20 farklı otomobil markasından 92 adet aracın trafiğe kaydı yapıldı.

Devri yapılan toplam 1 680 adet taşıt içinde otomobil 977 adet ile ilk sırada yer aldı. Otomobili sırasıyla 255 adet ile motosiklet, 221 adet ile kamyonet ve 132 adet ile traktör takip etti. Eylül ayında devri yapılan taşıtların 95 adedini ise minibüs, otobüs, kamyon ve özel amaçlı taşıtlar oluşturdu. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
arama kurtarma calismalarinda hayatini kaybeden afad personeli icin rizede toren duzenlendi l3uxSu13
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0 0

Arama-Kurtarma çalışmalarında hayatını kaybeden AFAD personeli için Rize’de tören düzenlendi

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Deresi’nde yürütülen arama-kurtarma çalışmaları sırasında botun alabora olması sonucu hayatını kaybeden AFAD personeli Ömer Faruk Özkan için Rize AFAD İl Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Törenin ardından cenaze, memleketi Bolu’ya uğurlandı.

Çamlıhemşin ilçesinde kaybolan Volkan Civelekoğlu’nu bulmak amacıyla, kişisel eşyalarının dere kenarında bulunmasının ardından Fırtına Deresi’nde arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Çalışmalar neticesinde, kayıp gencin cansız bedenine ilçeye bağlı Şenyuva mevkisinde ulaşıldı. Bu sırada arama-kurtarma faaliyetini yürüten AFAD ekiplerinin bulunduğu botun Fırtına Deresi’nde alabora olması sonucu 5 personel dengesini kaybederek suya düştü. Meydana gelen elim kazada AFAD personeli Ömer Faruk Özkan (28) hayatını kaybederken, akıntıya kapılan diğer 4 personel ise yaralı olarak kurtarıldı.

Hayatını kaybeden Ömer Faruk Özkan için Rize AFAD İl Müdürlüğü binası önünde resmi tören gerçekleştirildi. Törene; Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Cumhuriyet Başsavcısı Recep Sevgili, il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, mesai arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan ve derin bir üzüntü içinde olduklarını belirten Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, arama-kurtarma personelinin fedakarlığına dikkat çekerek, “Afetlerde arama kurtarma personelimiz bir arama faaliyeti icra ettiğinde veya afetlerde görev alan personelimiz bir faaliyet icra ettiğinde, o kurtarma başarıyla neticelendiğinde hep şu tabiri kullanıyoruz. ’Ekipler canı pahasına mücadele etti’ diyoruz. ’Canını ortaya koyarak mücadele etti’ diyoruz. İşte onun ne anlama geldiğinin bir örneği buradadır. Bugün Çamlıhemşin’de arama kurtarma faaliyeti sırasında arkadaşlarımız her zamanki gibi canları pahasına o faaliyeti icra ederken bugün Ömer Faruk kardeşimizi maalesef kaybettik, Cenab-ı Allah’ın ebediyetine uğurluyoruz. Bu arkadaşlarımız ülkemizin dört bir yanında meydana gelen hadiselerde ilk koşan kardeşlerimiz. Bugün maalesef elim bir kazayla beş arkadaşımızdan dördü yaralandı, sağlık durumları elhamdülillah iyi ama Ömer evladımızı, kardeşimizi uğurluyoruz. Başımız sağ olsun. Rabbim böyle acıları tekrar göstermesin.” ifadelerini kullandı.

Törenin ardından dualar eşliğinde omuzlara alınan hayatını kaybeden AFAD personeli Ömer Faruk Özkan’ın naaşı, toprağa verilmek üzere memleketi Bolu’ya gönderilmek üzere yola çıktı.

Bizi sosyal medyadan takip edin