Sinop’ta kano ile sürüklendikleri denizin ortasında mahsur kalan 2 genç kurtarıldı
Sinop’ta kano ile denize açılan 2 genç kız, rüzgarın tesiriyle açığa sürüklendi. Geri dönemeyen gençler, Kıyı Güvenlik ve deniz polisi takımlarınca kurtarıldı.
Olay, saat 16.00 sıralarında Devlet Su İşleri Plajı açıklarında meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, 22 yaşındaki D.Y.E. ve 18 yaşındaki S.B. kano ile denize açıldı. Bir müddet sonra rüzgarın tesiriyle açığa sürüklenen gençler, geri dönmekte zorlandı. Durumu fark eden vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye Kıyı Güvenlik, deniz polisi ve sıhhat takımları sevk edildi. Grupların denizden çıkardığı gençlerin sıhhat durumlarının düzgün olduğu öğrenildi.
Karabük Belediyesi evliliğe adım atan gençlere desteğini sürdürüyor
Karabük Belediyesi, evlilik hazırlığı yapan çiftlere ve dar gelirli ailelere yönelik sürdürdüğü toplumsal takviye uygulamalarıyla gençlerin yanında olmaya devam ediyor.
Belediye tarafından kamuoyuna duyurulan dayanak paketi kapsamında, düğün salonu tahsisi ile gelinlik ve damatlık yardımları aralıksız formda sürdürülüyor. Uygulama, kentte yaşayan dar gelirli gençler ve emekli ailelerin çocukları ile belediye çalışanı ve çocuklarını kapsıyor.
Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri Karabük Belediyesi’ne ilişkin düğün salonu, belirlenen kümelere fiyatsız olarak tahsis ediliyor. Ayrıyeten evlenecek çiftlere gelinlik ve damatlık takviyesi sağlanarak, evlilik sürecindeki maddi yük hafifletiliyor.
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, konuya ait yaptığı açıklamada, "Evlilik, hayatın en değerli kararlarından biridir. Bu süreçte gençlerimize takviye olmak bizim için yalnızca bir toplumsal sorumluluk değil, birebir vakitte en samimi vazifelerimizdendir. Dar gelirli hemşehrilerimizin çocuklarına sağladığımız düğün salonu ve gelinlik-damatlık dayanağıyla aile kurma yolundaki yüklerini bir nebze olsun hafifletiyoruz. Karabük Belediyesi olarak vatandaşlarımızın hayatına dokunan çalışmalarımıza birebir kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.