Sinop’ta kaçak avlanan 7 şahsa yasal süreç yapıldı, tüfeklerine el konuldu.
Sinop Tabiat Müdafaa ve Ulusal Parkların (DKMP) muhafaza ve denetim faaliyetleri vilayet genelinde aralıksız devam ediyor. Hafta sonu yapılan denetimlerde 7 şahsa, “4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na muhalefetten” süreç yapıldı. 4 adet av tüfeği mülkiyeti kamuya geçirilmek üzere koruma altına alındı, kaçak avlanılan 4 adet çulluğa da el konuldu.


Sinop’ta kaçak avcılığa geçit yok
Yenice ADEM’de evlilik öncesi eğitim semineri
Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından, Yenice Aile Destek Merkezi (ADEM) kursiyerlerine yönelik “Evlilik Öncesi Eğitim Semineri” gerçekleştirildi.
Seminer kapsamında kursiyerlere; aile içi iletişim, evlilikte sağlık ve aile hukuku konularında bilgilendirme yapıldı. Eğitimde sağlıklı iletişimin evlilik üzerindeki etkileri, eşler arası anlayış ve empati, evlilik sürecinde fiziksel ve ruhsal sağlığın korunması ile eşlerin hak ve sorumluluklarına ilişkin önemli bilgiler paylaşıldı.
Sosyal Hizmet Personeli Esra Yavuz tarafından verilen eğitimde, katılımcıların soruları da yanıtlandı. Seminerde, evlilik öncesinde bilinçlenmenin sağlıklı aile yapısının oluşmasındaki önemine dikkat çekildi.
Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, aile yapısının güçlendirilmesi ve evlilik öncesi eğitimlerin yaygınlaştırılması amacıyla benzer çalışmaların il genelinde devam edeceğini bildirdi.

