Sinop’ta kaçak avlanan 7 şahsa yasal süreç yapıldı, tüfeklerine el konuldu.
Sinop Tabiat Müdafaa ve Ulusal Parkların (DKMP) muhafaza ve denetim faaliyetleri vilayet genelinde aralıksız devam ediyor. Hafta sonu yapılan denetimlerde 7 şahsa, “4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na muhalefetten” süreç yapıldı. 4 adet av tüfeği mülkiyeti kamuya geçirilmek üzere koruma altına alındı, kaçak avlanılan 4 adet çulluğa da el konuldu.


Sinop’ta kaçak avcılığa geçit yok
Yağlıdere Deresi’nde kaybolan amca Sedat Çelik’in cansız bedenine 4 gün sonra ulaşıldı.
Giresun’un Yağlıdere ilçesinde 23 Mayıs tarihinde balık avlamak için yeğeni ile birlikte dereye giren ve akıntıya kapılarak kaybolan Sedat Çelik’in cansız bedenine, olay yerinden yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta ulaşıldı.
Sedat Çelik, yeğeni ile birlikte Yağlıdere Deresi’nde balık avladığı sırada akıntıya kapılarak kayboldu. Olayın ardından bölgede başlatılan arama kurtarma çalışmaları 4 gündür aralıksız sürdürülüyordu.
Dron destekli yürütülen çalışmalarda, Kaşdibi köyü köprüsü civarında dere içerisinde bir görüntü tespit edildi. Bunun üzerine belirtilen bölgede yoğunlaştırılan çalışmalar sonucunda Sedat Çelik’in cansız bedenine ulaşıldı.
Dereden çıkarılan Çelik’in cenazesi Yağlıdere Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

