Reklam
Reklam

Sinop’ta heyelan bölgesi havadan görüntülendi: Yollar sular altında kaldı, devasa gölet oluştu

sinopta heyelan bolgesi havadan goruntulendi yollar sular altinda kaldi devasa golet olustu C3kvBnAG
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mart, 2025 04:45 tarihinde yayınlandı
0

Sinop’un Türkeli ilçesinde meydana gelen heyelanda 3 mesken ve 1 ahırı yıkıldı, göçük altında kalan karı-koca kurtarıldı. Heyelan sonrası yolun sular altında kalmasıyla büyük bir gölet oluştu.

Düz köyü Merkez Mahallesi’nde dün saat 23.30 sıralarında heyelan meydana geldi. Karların erimesiyle kayan dev toprak kesimi, 3 mesken ve 1 ahırı önüne katarak sürükledi. Meskenlerde bulunan 4 şahıstan 2’si Milkeza Öztürk ile Yakup Öztürk kendi imkanları ile kurtulurken, yaşlı karı-koca Fatma ile Mesut Kaya çifti ise enkaz altından 3,5 saat sonra kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Bölgede devasa gölet oluştu

Heyelanın büyüklüğü, sabahın birinci ışıklarıyla net bir biçimde ortaya çıktı. Daha evvel derenin bulunduğu bölge, yolun sular altında kalmasıyla büyük bir gölete dönüşürken, heyelan dev toprak kütlesinin meskenleri ve ahırı sürüklediği alanda büyük ziyana yol açtı.

Köy sakinlerinden Keyifli Demir, yaptığı açıklamada, “Olayın yaşanmasının akabinde biz de köydeki vatandaşlarla birlikte bir yardımımız dokunur diye ve olayın büyüklüğünü anlamak için heyelanın olduğu bölgeye indik. Gecenin karanlığında tam anlayamadık ancak gün ağarınca olayın nitekim büyük olduğunu idrak etmiş olduk. Elimizden geldiğince birşeyler yapmaya çalıştık. Tarladan, farklı noktalardan meskenlerde insanların bulunduğu yerlere inerek yardımcı olmaya çalıştık. Daha sonra AFAD ve sıhhat gruplarının geldiğini gördükten sonra bizler tehlike arz ettiğinden ötürü olay mahallinden uzaklaşmayı tercih ettik” dedi.

Bölge, dron ile havadan görüntülendi. Manzaralarda, dev toprak kitlesinin kayarak meskenleri sürüklediği ve büyük bir alanın ziyan gördüğü açıkça gözler önüne serildi. Heyelan sonrası köydeki kimi yolların da sular altında kalması, ulaşımı zorlaştırdı. Afet ve Acil Durum İdaresi Başkanlığı (AFAD), hasar tespit çalışmaları için bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Karabük’te asfalt sezonu başladı

karabukte asfalt sezonu basladi FMp8yrSf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük İl Özel İdaresi tarafından 2026 yılı asfalt sezonunun startı Ovacık ilçesinde düzenlenen programla verildi.

Ovacık’ta gerçekleştirilen asfalt serim programına Ovacık Kaymakamı Öznur Güler Kıyak, AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Okan Kirman, Karabük İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, İl Genel Meclis üyeleri, kurum müdürleri, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Programda, 2026 yılı asfalt sezonu kapsamında yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi verilirken, kırsal bölgelerde ulaşım kalitesinin artırılması amacıyla sıcak asfalt çalışmalarının il genelinde aralıksız sürdürüleceği belirtildi.

Karabük İl Özel İdaresinden yapılan açıklamada, yeni sezonda da vatandaşlara daha güvenli ve konforlu ulaşım imkanı sunmanın hedeflendiği ifade edilerek, belirlenen program doğrultusunda köy yollarında asfalt çalışmalarının devam edeceği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, asfalt sezonunun Karabük’e ve ilçelere hayırlı olması temennisinde bulunularak, sahada görev yapan personele kazasız ve sorunsuz bir çalışma dönemi dilendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin