Reklam
Reklam
sinopta heyelan 3 ev ve bir ahir enkaza dondu AG33pAv5
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mart, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
0

Sinop’ta heyelan: 3 ev ve bir ahır enkaza döndü

Sinop’un Türkeli ilçesinde meydana gelen heyelanda dev toprak kütlesi 3 mesken ve bir ahırı enkaza çevirdi. Olayda 4 kişi vefattan döndü.

Türkeli Düz köyü Merkez Mahallesi’nde saat 23.40 sıralarında heyelan meydana geldi. Karların erimesiyle kayan dev toprak kesimi, konutları önüne katarak sürükledi. Konutlarda bulunan 4 bireyden 2’si kendi imkanları ile kurtulurken, Mesut ve Fatma Kaya çifti ise enkaz altında kaldı. İhbar üzerine bölgeye AFAD, jandarma, itfaiye, sıhhat, UMKE ve arama-kurtarma takımları sevk edildi. Grupların yaptığı çalışma sonucu, enkaz altındaki yaşlı çift Mesut ve Fatma Kaya, 3,5 saat sonra kurtarılarak Ayancık Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Sağlık durumları iyi

Ayancık Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ecem Horata, yaralıların durumu hakkında bilgi verdi. Dr. Horata, “AFAD ve UMKE’nin başarılı çalışmalarıyla amcamız ve teyzemiz gece 03.30-04.00 sıralarında hastanemize getirildiler. Yapılan tetkiklerinde, tomografilerinde ve kan sonuçlarında şu an için berbat bir durum yok. Ancak göçük altında kalan hastalarda beklediğimiz ‘crush’ sendromu diye bir durum oluşabilir. O nedenle hastaların kan analizlerini yakın ve kısa aralıklarla denetim ediyoruz. Onlarda da bir kasvet çıkmazsa birkaç güne taburcu etmeyi planlıyoruz. Bu ‘crush’ sendromu kıymetli bir durum. Yakın takip ve süratli müdahale değerlidir. AFAD ve UMKE çok ihtimamlı bir müdahale ile ikisinde de rastgele bir kırık, yaralanma olmadan başarılı bir çalışma ile çıkarttıkları için şu an büyük bir sorunumuz görünmüyor. Süreci yakından takip ediyoruz” dedi.

Devlete teşekkür etti

Yaralı Mesut Kaya ise “Bütün AFAD grubuna, devletimize, sıhhat çalışanımıza, hepsine çok teşekkür ediyorum. Yerden göğe kadar memnunum” diye konuştu.

Bölgede jandarma grupları geniş güvenlik önlemi aldı. Heyelan bölgesi dronla görüntülendi. İmajlarda, dev toprak kitlesinin dağdan kayarak konutları sürüklemiş hali dikkat çekiyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
s2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
08 Mayıs, 2026 10:42 tarihinde yayınlandı
0

AK Parti’de yerel yönetimlerle istişare toplantısı

AK Parti Karabük İl Başkanlığı’nda, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Okan Kirman ile AK Partili ilçe belediye başkanlarının katılımıyla istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya başkanlık eden AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, yerel yönetim çalışmalarının ele alındığını belirterek, vatandaş odaklı hizmet anlayışı doğrultusunda çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Başkan Salt, yaptığı açıklamada, “Milletle bütünleşen yerel yönetimler vizyonumuz doğrultusunda; milletimizin istekleri ve beklentilerini esas alan eser ve hizmet siyasetimizi daha da ileriye taşımak için çalışmalarımızı yürütüyoruz. İl Genel Meclisi Başkanımız ve belediye başkanlarımızla bir araya gelerek istişare ve değerlendirme toplantımızı gerçekleştirdik” dedi.

Toplantıda şehirlerin ihtiyaçları, devam eden yatırımlar ile vatandaşların talep ve beklentilerinin değerlendirildiğini aktaran Salt, önümüzdeki süreçte hayata geçirilmesi planlanan projeler üzerine görüş alışverişinde bulunulduğunu kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin