Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mart, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Sinop’ta heyelan: 3 ev ve bir ahır enkaza döndü

Sinop’un Türkeli ilçesinde meydana gelen heyelanda dev toprak kütlesi 3 mesken ve bir ahırı enkaza çevirdi. Olayda 4 kişi vefattan döndü.
Türkeli Düz köyü Merkez Mahallesi’nde saat 23.40 sıralarında heyelan meydana geldi. Karların erimesiyle kayan dev toprak kesimi, konutları önüne katarak sürükledi. Konutlarda bulunan 4 bireyden 2’si kendi imkanları ile kurtulurken, Mesut ve Fatma Kaya çifti ise enkaz altında kaldı. İhbar üzerine bölgeye AFAD, jandarma, itfaiye, sıhhat, UMKE ve arama-kurtarma takımları sevk edildi. Grupların yaptığı çalışma sonucu, enkaz altındaki yaşlı çift Mesut ve Fatma Kaya, 3,5 saat sonra kurtarılarak Ayancık Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Sağlık durumları iyi
Ayancık Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ecem Horata, yaralıların durumu hakkında bilgi verdi. Dr. Horata, "AFAD ve UMKE’nin başarılı çalışmalarıyla amcamız ve teyzemiz gece 03.30-04.00 sıralarında hastanemize getirildiler. Yapılan tetkiklerinde, tomografilerinde ve kan sonuçlarında şu an için berbat bir durum yok. Ancak göçük altında kalan hastalarda beklediğimiz ‘crush’ sendromu diye bir durum oluşabilir. O nedenle hastaların kan analizlerini yakın ve kısa aralıklarla denetim ediyoruz. Onlarda da bir kasvet çıkmazsa birkaç güne taburcu etmeyi planlıyoruz. Bu ‘crush’ sendromu kıymetli bir durum. Yakın takip ve süratli müdahale değerlidir. AFAD ve UMKE çok ihtimamlı bir müdahale ile ikisinde de rastgele bir kırık, yaralanma olmadan başarılı bir çalışma ile çıkarttıkları için şu an büyük bir sorunumuz görünmüyor. Süreci yakından takip ediyoruz" dedi.

Devlete teşekkür etti
Yaralı Mesut Kaya ise "Bütün AFAD grubuna, devletimize, sıhhat çalışanımıza, hepsine çok teşekkür ediyorum. Yerden göğe kadar memnunum" diye konuştu.
Bölgede jandarma grupları geniş güvenlik önlemi aldı. Heyelan bölgesi dronla görüntülendi. İmajlarda, dev toprak kitlesinin dağdan kayarak konutları sürüklemiş hali dikkat çekiyor.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Nisan, 2025 00:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Köy evine giren ayıya yaptığı sitemle ilgi çeken Muzaffer Kavut o anları anlattı

Trabzon’un Araklı ilçesinde kış uykusundan uyanan ayıların karınlarını doyurmak için köy konutlarına dadanması ile birlikte meskenlerdeki hasarları inceleyen Boğalı köyü istekli köy korucusu Muzaffer Kavut, çektiği imajlarda ayıya sitemi ile izleyenleri güldürdü. Kavut, yaşadığı o anları anlattı.
Boğalı köyünün istekli köy korucusu Muzaffer Kavut gece köylerine ayının gelmesinin akabinde büyük dehşet yaşadıklarını belirterek gün ağarmasının arından köy konutlarını dolaşarak ayının verdiği hasarı cep telefonu ile kayda aldığını söyledi. Kavut, yaşadığı o anlar ile ilgili olarak "Gece sese uyandım. Baktım ayı pencereden çıkıyordu. O esnada korkmadım desem palavra olur, bir şey yapamadım, gittiğinden emin olunca kapıları ve pencereleri kapattım. Sabah olunca köyü kolaçan etmek üzere dolaşmaya çıktım. Baktım ki vatandaşın meskenine girmiş, meskeni talan etmiş. Ben de gördüğüm görüntü karşısında diyecek bir şey bulamadım. Biraz esprisi bir görüntü çektim. Konutun içine baya ziyan vermiş. Diğer ziyan verdiği yok canı sağ olsun. Ben şikayetçi değilim ondan. Yeniden gelsin lakin ziyan ziyan vermesin" dedi.
Öte yandan Boğalı köyünde ayının verdiği ziyanla ilgili Muzaffer Kavut’un "Bizim koca oğlan cam pencere indirmiş. La baba oğlu ne ettin kattın burayı birbirine. İnsan üzere girip de çıksan ne olurdu? Hey... burada çayı demlemişsin fakat kapları yıkamamışsın. Sobayı yakmışsın, buzdolabını parçalamışsın. Meskende kumanya bırakmanın ziyanları..." tabirlerini içeren cep telefonu kaydı toplumsal medyaya büyük ilgi gördü.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.