Reklam
Reklam

Sinop’ta biyolojik çeşitlilik envanter balıklandırma çalışmaları

sinopta biyolojik cesitlilik envanter baliklandirma calismalari ghvEK1M5
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Aralık, 2024 12:45 tarihinde yayınlandı
0

Sinop’ta gerçekleştirilen biyolojik çeşitlilik envanter balıklandırma çalışmaları devam ediyor.

Doğa Müdafaa ve Ulusal Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Sinop Şube Müdürlüğü tarafından “Sinop İli Biyoçeşitlilik Envanter Balıklandırma” çalışmaları kapsamında yapılan “Orman İçi Akarsularda Balıklandırma” saha çalışmaları, bölgedeki biyolojik çeşitliliği artırmayı hedefliyor.

Özellikle orman içi akarsularda yapılan balıklandırma çalışmalarına, Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birol Baki’nin liderliğinde periyodik olarak devam ediliyor. Bu çalışmalar, Sinop’un ekosistem istikrarının korunmasına ve su kaynaklarının sürdürülebilirliğine kıymetli katkı sağlamayı amaçlıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

TeknoKarabük’te geleceğin kaşifleri sahne aldı

e81eb53a c2fe 4b6d b16b aa8138d493a8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Haziran, 2026 17:30 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Karabük’te düzenlenen TeknoKarabük Festivali’nde öğrenciler hazırladıkları teknoloji ve bilim odaklı projeleri sergiledi.

Yeni Mahalle Spor Salonu’nda düzenlenen organizasyon saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmaların ardından 352 takım ve 458 öğrenci, geliştirdikleri projelerle ziyaretçilerin karşısına çıktı. Etkinlikte öğrenciler dron, çizgi izleyen robot, mini sumo robot, robot futbol, afiş tasarımı, yapay zekâ ile video ve serbest proje kategorileri başta olmak üzere birçok alandaki çalışmalarını sergiledi. Teknolojiye ilgi duyan öğrencilerin yeteneklerini ortaya koyduğu etkinlikte, yenilikçi fikirler ve özgün projeler büyük beğeni topladı.

Katılımcılar stantları dolaşarak öğrencilerin hazırladığı projeler hakkında bilgi aldı.

Programa Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sayın Birol Cangı, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin