Reklam
Reklam
sinopta biyolojik cesitlilik envanter baliklandirma calismalari ghvEK1M5
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Aralık, 2024 12:45 tarihinde yayınlandı
0

Sinop’ta biyolojik çeşitlilik envanter balıklandırma çalışmaları

Sinop’ta gerçekleştirilen biyolojik çeşitlilik envanter balıklandırma çalışmaları devam ediyor.

Doğa Müdafaa ve Ulusal Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Sinop Şube Müdürlüğü tarafından “Sinop İli Biyoçeşitlilik Envanter Balıklandırma” çalışmaları kapsamında yapılan “Orman İçi Akarsularda Balıklandırma” saha çalışmaları, bölgedeki biyolojik çeşitliliği artırmayı hedefliyor.

Özellikle orman içi akarsularda yapılan balıklandırma çalışmalarına, Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birol Baki’nin liderliğinde periyodik olarak devam ediliyor. Bu çalışmalar, Sinop’un ekosistem istikrarının korunmasına ve su kaynaklarının sürdürülebilirliğine kıymetli katkı sağlamayı amaçlıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
cay bahcesinde bulunan yavru karaca dograya birakildi JXVOOQXB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Haziran, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Çay bahçesinde bulunan yavru karaca doğraya bırakıldı

Artvin’de çay hasadı yapan işçiler tarafından bulunan yavru karaca, kısa süreli bakımın ardından doğal yaşam alanına bırakıldı.

Artvin’in Hopa ilçesine bağlı Pınarlı Köyü’nde çay hasadı yapan işçiler, bahçede yalnız halde bulunan yavru karacayı fark etti. Bir süre çevrede inceleme yapan işçiler, yavru karacanın annesini göremeyince aç kalmış olabileceğini düşünerek bakımını üstlendi. Sütle beslenen yavru karacanın karnı doyuruldu. Daha sonra annesinin yakınlarda olabileceği ihtimalini değerlendiren işçiler, yavru karacayı bulunduğu bölgedeki doğal yaşam alanına bıraktı. İşçilerin bu kararı kısa sürede sonuç verdi. Bir süre sonra bölgeye gelen anne karacayı gören işçiler, yavrunun annesiyle yeniden buluşmasına tanıklık etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin