Sinop’ta gerçekleştirilen biyolojik çeşitlilik envanter balıklandırma çalışmaları devam ediyor.
Doğa Müdafaa ve Ulusal Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Sinop Şube Müdürlüğü tarafından “Sinop İli Biyoçeşitlilik Envanter Balıklandırma” çalışmaları kapsamında yapılan “Orman İçi Akarsularda Balıklandırma” saha çalışmaları, bölgedeki biyolojik çeşitliliği artırmayı hedefliyor.
Özellikle orman içi akarsularda yapılan balıklandırma çalışmalarına, Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birol Baki’nin liderliğinde periyodik olarak devam ediliyor. Bu çalışmalar, Sinop’un ekosistem istikrarının korunmasına ve su kaynaklarının sürdürülebilirliğine kıymetli katkı sağlamayı amaçlıyor.


Sinop’ta biyolojik çeşitlilik envanter balıklandırma çalışmaları
Trabzonspor, kupa maçının hazırlıklarını tamamladı
Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde deplasmanda Gençlerbirliği ile oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamlayarak Ankara’ya hareket etti.
Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde yarın deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşacak olan Trabzonspor, maçın hazırlıklarını Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde Teknik Direktör Fatih Tekke yönetiminde gerçekleştirdiği antrenmanla tamamladı. Bordo-mavililer, son çalışmada taktik ağırlıklı bir antrenman yaptı.
Hazırlıklarını tamamlayan bordo-mavililer, antrenmanın ardından özel uçakla Ankara’ya hareket etti.
22 kişilik kamp kadrosunda şu futbolcular yer alıyor:
“Andre Onana, Onuralp Çevikkan, Ahmet Doğan Yıldırım, Chibuike Nwaiwu, Stefan Savic, Taha Emre İnce, Wagner Pina, Mustafa Eskihellaç, Mathias Lovik, Benjamin Bouchouari, Tim Jabol Folcarelli, Christ Inao Oulai, Salih Malkoçoğlu, Ozan Tufan, Boran Başkan, Ernest Muçi, Onuralp Çakıroğlu, Anthony Nwakaeme, Oleksandr Zubkov, Felipe Augusto, Umut Nayir ve Paul Onuachu yer aldı.”

