Sinop’ta gerçekleştirilen biyolojik çeşitlilik envanter balıklandırma çalışmaları devam ediyor.
Doğa Müdafaa ve Ulusal Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Sinop Şube Müdürlüğü tarafından “Sinop İli Biyoçeşitlilik Envanter Balıklandırma” çalışmaları kapsamında yapılan “Orman İçi Akarsularda Balıklandırma” saha çalışmaları, bölgedeki biyolojik çeşitliliği artırmayı hedefliyor.
Özellikle orman içi akarsularda yapılan balıklandırma çalışmalarına, Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birol Baki’nin liderliğinde periyodik olarak devam ediliyor. Bu çalışmalar, Sinop’un ekosistem istikrarının korunmasına ve su kaynaklarının sürdürülebilirliğine kıymetli katkı sağlamayı amaçlıyor.


Sinop’ta biyolojik çeşitlilik envanter balıklandırma çalışmaları
Tokat’ta Atatürk Köprüsü, taşkın riskine karşı yaya trafiğine kapatıldı
Tokat’ta debisi yükselen Yeşilırmak üzerindeki Atatürk köprüsü yaya trafiğine kapatıldı.
Tokat il genelinde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Yeşilırmak’ta taşkın riskine karşı ekiplerin çalışmaları gece boyunca sürdü. Irmağın taşıdığı malzeme gün boyu iş makineleriyle temizlendi. Köprü çevresinde toplanan vatandaşlar güvenlik güçleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. Ekipler, muhtemel tehlikeye karşı köprü girişlerine emniyet şeridi çekerek vatandaşların yaklaşmasına izin vermedi. Dron ile görüntülenen bölgede Yeşilırmak’taki yüksek debi ve köprü çevresindeki yoğun önlem dikkat çekti.

