Sinop’ta yapılan balık denetimlerinde yasal boyun altında avlandığı belirlenen 10 ton hamsiye el konuldu.
Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlilerince küçük boy balık avcılığının önlenmesi için sahil şeridinde, balıkçı barınaklarında ve balık nakillerinde kapsamlı kontroller devam ediyor. Bu kapsamda, Ayancık ve Türkeli ilçelerinde su ürünleri nakil araçlarında yapılan denetimlerde yasal boyun altında avlandığı tespit edilen 10 bin kilo hamsi balığına el konuldu. Avlanan şahıslar hakkında ise 1380 sayılı Kanun gereği idari işlem uygulandı.
Denetimlerin aralıksız devam edeceği belirtildi.


Sinop’ta 10 ton hamsiye el konuldu
Tokat’ta sel alarmı: Alınan tedbirler masaya yatırıldı
Tokat’ta etkili olan yoğun yağışlar sonrası Turhal’da kurulan İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde alınan tedbirler değerlendirildi.
Tokat’ın Turhal ilçesinde, kent genelinde etkili olan yoğun yağışların ardından alınan tedbirlerin değerlendirilmesi amacıyla İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Tokat Valisi Abdullah Köklü’nün yanı sıra AFAD yetkilileri, belediye ekipleri, DSİ temsilcileri ve ilgili kurum amirleri katıldı. Toplantıda özellikle Yeşilırmak Havzası’nda artan su debisi, taşkın riski bulunan bölgeler ve sahada yürütülen çalışmalar ele alındı. İl genelinde ekiplerin 24 saat esasına göre görev yaptığı belirtilirken, riskli bölgelerde iş makineleri ve personelin hazır bekletildiği öğrenildi. Bazı köylerde ise tedbir amaçlı tahliye ve güvenlik önlemlerinin sürdüğü ifade edildi.
Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Tokat Valisi Abdullah Köklü, vatandaşların resmi kurumların uyarılarını dikkate almasını istedi. Kent genelinde tüm kurumların koordinasyon içerisinde çalıştığını belirten Köklü, can ve mal kaybının yaşanmaması adına gerekli tedbirlerin aralıksız sürdürüldüğünü ifade etti.
Öte yandan bölgede yağışların etkisini sürdürmesi nedeniyle dere yatakları ve taşkın riski bulunan alanlarda güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi.

