Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Ekim, 2023 21:14 tarihinde yayınlandı
0

Sinop hamsisi 40 liraya düştü

Sinop hamsisi balık sezonunun başladığı günden bu yana yarı yarıya ucuzladı. 80 liradan sezona merhaba diyen hamsi, 40 liradan alıcı buluyor.

Tezgahlarda hamsi bolluğu yaşanıyor. Sinop hamsisi bu yıl 80 liradan satılmaya başlanmıştı. Bugünlerde 40 liradan satılan hamsi hem satıcının hem müşterinin yüzünü güldürüyor. Lezzeti ve fiyatı nedeniyle tercih edilen hamsi, Sinop tezgahlarında en çok satılan balık oldu.

Balık satıcısı İbrahim Gündoğdu, yaptığı açıklamada, “Hamsimiz bol, vatandaş bol bol hamsilerini yiyor. Hamsilerimiz Sinop’tan çıkıyor ve çok harika hamsiler. Bol ve ucuz. 40 lira civarında 35 ile 50 lira arasında değişen fiyatlar var ama bugünkü fiyatlarımız 40 lira. Balıklar gayet bol bu enflasyonda vatandaşın yiyebileceği en nezih, en proteinli balıklar” dedi.

Müşterilerin balık tezgahlarında hamsi sırasına girdiği görüldü. Hamsinin fiyatlarının ucuzlamasından memnun olduklarını ifade eden müşteriler, herkesin hamsi alması tavsiyesinde bulunuldu. Tezgahlarda yer alan diğer balıklardan mezgit 60 TL, palamut 200 TL, zargana 150 TL, tirsi 40 TL’den satışa sunuldu. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
Z2Z2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mayıs, 2026 14:40 tarihinde yayınlandı
0

Karaca tarlada otlandı, kurt ise kar altında yiyecek aradı

Safranbolu ve Eskipazar ilçelerinde yaban hayatına ait dikkat çeken görüntüler kaydedildi. Safranbolu’da tarlaya inen bir karaca kayda alınırken, Eskipazar’da ise karlı arazide yiyecek arayan kurt fotokapanla görüntülendi.

Safranbolu ilçesinde doğa çekimi yapan vahşi yaşam fotoğrafçısı Ömer Faruk Korkmaz, tarlada otlayan bir karacayı fark etti. Sessizliğini koruyarak hayvanın doğal davranışlarını bozmayan Korkmaz, karacayı fotoğraf makinesiyle görüntüledi. Görüntülerde, taze otlarla beslenen karacanın zaman zaman başını kaldırarak çevresini kontrol ettiği görüldü. Bir süre tarlada kalan karaca, daha sonra ormanlık alana yönelerek gözden kayboldu.

Eskipazar ilçesine bağlı Çakmakkaya Yaylası’nda ise karla kaplı arazide yiyecek arayan bir kurt, bölgeye yerleştirilen fotokapanlar tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, kurdun ormanlık alandan çıkarak karlı zeminde bir süre dolaştığı ve çevresini kokladığı yer aldı. Yiyecek aradığı değerlendirilen kurt, daha sonra sis altında ağaçların arasına girerek gözden kayboldu.

Kaydedilen görüntüler, Karabük’ün zengin yaban hayatını bir kez daha ortaya koyarken, bölgedeki biyolojik çeşitliliğin korunmasının önemine dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin