Gençlerbirliği Teknik Yöneticisi Sinan Kaloğlu, Çorum deplasmanından 3 puanla ayrıldıkları için keyifli olduklarını söyledi.
Trendyol 1. Lig’in 4. haftasında Gençlerbirliği deplasmanda karşılaştığı Çorum FK’yı 1-0 mağlup etti. Maçının akabinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Gençlerbirliği Teknik Yöneticisi Sinan Kaloğlu, Çorum’dan 3 puanla dönmeyi hedeflediklerini belirterek, “İlk yarı prestijiyle stratejilerimiz tuttu. Lakin birkaç tane ferdi kusurdan ötürü konum verdik. Maçın kırılma anlarında kaleci Ertuğrul’un performansı olağanüstüydü. Bütün kadro olarak uğraş ettik fakat 2-0 olacak bir konum vardı Amilton ile, onu değerlendirseydik daha farklı olabilirdi. Futbolcularımızın kimileri kamp görmedi. Maçlar başladığında gelenler oldu. Amilton da bunlardan bir tanesi” dedi.
Galibiyetle ayrılmanın âlâ bir sonuç olduğunu anlatan Kaloğlu, “Bu tip maçlar zordur. Rakipte yeterli. Buradan 3 puanla ayrılmak bizim için çok hoş bir sonuç. Ligin başından itibaren şiddetli rakiplerle oynuyoruz. Bu maçlara karşın Çorum maçını başka tutuyorum. Sonuçtan memnunum, sonuçtan memnunum fakat çok durum verdiğimiz için mutsuzum. Bunu futbolcu kardeşlerimle konuşacağım. Hepsiyle gurur duyuyorum. Canla, başla gayret ediyorlar inşallah böylede devam edeceğiz” formunda konuştu.


Sinan Kaloğlu: “Çorum deplasmanından 3 puanla ayrılmak sevindirici”
KBÜ’de akademik yazımda dijital çözümler eğitimi verildi
Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) gerçekleştirilen “Akademik Yazımda Dijital Çözümler” eğitiminde, akademik çalışmalarda sıkça yaşanan kaynakça ve atıf sorunlarına dijital çözümler ele alındı.
Karabük Üniversitesinde düzenlenen eğitimde, akademik yazımda kaynakça ve atıf sorunlarına dijital çözümler ele alınırken bu süreçleri kolaylaştıran Zotero yazılımının sunduğu imkanlara dikkat çekildi.
Uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitimde, tez yazım sürecinde sıkça karşılaşılan kaynakça düzenleme sorunlarına dikkat çekildi. Zotero’nun Google Akademik ve DergiPark gibi platformlardan kısa sürede veri çekebildiği, PDF dosyalarını analiz ederek otomatik künyeler oluşturabildiği katılımcılara örneklerle anlatıldı.
Programda ayrıca, yazılımın farklı atıf stillerine (APA, Chicago, İsnat vb.) kolayca uyum sağlayabildiği ve Word eklentisi sayesinde hatasız kaynakça listeleri oluşturulabildiği ifade edildi. Ortak projelerde iş birliğini artıran grup kütüphanesi özelliği de eğitim kapsamında paylaşıldı.
Eğitim sonunda, dijital araçların akademik yazım sürecinde artık bir zorunluluk haline geldiği vurgulandı. Dr. Öğr. Üyesi Özyalçın, bu tür uygulamaların atıf hatalarını en aza indirerek bilimsel çalışmaların niteliğini artırdığını belirtti.
İlahiyat Fakültesi Türkistan Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zeynep Özcan’ın yanı sıra akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

