blank
Haber Merkezi tarafından
24 Ağustos, 2025 15:42 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Şimşir Güvesine Karşı Biyolojik Mücadele

Yenice Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı  Kavaklı Orman İşletme Şefliği sahalarında, şimşir ağaçlarına zarar veren Şimşir Güvesi (Cydalima perspectalis)  ile biyolojik mücadele kapsamında önemli bir çalışma gerçekleştirildi.

Gökçebey Orman Zararlılarıyla Mücadele Laboratuvarı’nda, Orman Genel Müdürlüğü ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinden  Doç. Dr. Hilal Tunca Cosic yürütücülüğünde gerçekleştirilen  ortak proje kapsamında üretilen faydalı böcek  Bracon hebetor, şimşir güvesine karşı doğaya salındı.

Yapılan uygulamada şimşir ağaçlarına 300 adet falcon tüpü  asıldı. Her tüpten en az  10 adet Bracon hebetor uçuşu bekleniyor. Bu sayede ilgili sahaya yaklaşık  3 bin adet faydalı böcek  salımı gerçekleştirildi.

Kavaklı Orman İşletme Şefliği’ne daha önce de bir salım yapılmıştı. Son uygulama ile birlikte bölgede toplam  5 bin adet faydalı böcek doğaya bırakılmış oldu. Yetkililer, biyolojik mücadelenin şimşir ağaçlarını korumada önemli bir adım olduğunu belirterek, çalışmaların Gökçebey Orman Zararlılarıyla Mücadele Laboratuvarı’nda devam edeceğini bildirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Haber Merkezi tarafından
24 Ağustos, 2025 15:50 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yenice Sanayi Sitesi’nde Su Altyapısı Çalışmaları Başladı

Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, Atatürk Mahallesi’nde bulunan Sanayi Sitesi’nde
uzun süredir ihtiyaç duyulan su altyapısı çalışmalarının başladığını duyurdu.

Başkan Karakaş, yaptığı açıklamada, Sanayi Sitesinde uzun süredir ihtiyaç duyulan su altyapısı
çalışmalarına başladıklarını ifade ederek, "Bu önemli adım hem işyerlerimizin hem de bölgemizin geleceği için kalıcı bir yatırım niteliği taşımaktadır. Çalışmalar süresince yaşanabilecek geçici aksaklıklara sabır ve anlayış gösteren kıymetli esnaflarımıza teşekkür ediyor, yapılacak bu hizmetin Sanayi Sitemize ve tüm hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyoruz.” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.