Reklam
Reklam
simon banza ligin en verimli yabancisi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ocak, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
0

Simon Banza, ligin en verimli yabancısı

Trabzonspor’un dönem başında Portekiz’in Braga grubundan kiralık olarak takımına kattığı Simon Banza, Harika Lig’de çıktığı 16 maçta 13 gol ve 2 asist kaydederek, bordo-mavililerin en skorer ismi oldu. Fransız futbolcu, tıpkı vakitte yaz transfer devrinde ekiplerine katılan yabancı futbolcular ortasında da en çok katkı sağlayan isim olarak dikkat çekiyor.

Trabzonspor’un, Trendyol Üstün Lig’de geride kalan 21 haftada oynadığı 20 karşılaşmada topladığı 25 puanın 15’ine direkt katkı sağlayan Simon Banza, ekibinin hamle sınırındaki en değerli kozu oldu. Bilhassa kritik maçlarda attığı gollerle dikkat çeken 28 yaşındaki oyuncu, gol krallığı yarışında da 15 gollü Başakşehir’in Polonyalı oyuncusu Piatek’in akabinde 13 golle ikinci sırada yer alıyor.

Ligin en verimli yabancısı

Sezon başında Üstün Lig’e transfer olan yabancı futbolcular ortasında en çok katkı veren isim Simon Banza oldu. Yıldız futbolcu, gerek hava toplarındaki aktifliği gerekse ceza alanındaki bitiriciliğiyle ekibini sırtlayan isim oldu. Galatasaray’da 12 gollü Victor Osimhen, Fenerbahçe’de yeniden 12 golü bulunan Youssef En-Nesyri ve Beşiktaş’ta 10 kere ağları sarsan Ciro Immobile üzere değerli isimleri geride bırakarak yabancı futbolcular ortasında ligin en verimli yeni transferi oldu.

Teknik takım memnun

Trabzonspor Teknik Yöneticisi Şenol Güneş ve teknik takımı, Simon Banza’nın performansından epeyce şad. Kadro oyununa yaptığı katkı ve ceza alanındaki bitiriciliğiyle fark oluşturan yıldız oyuncunun dönemin geri kalanında da birebir form grafiğini sürdürmesi bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagis kirazi vurdu NZpP27LT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağış kirazı vurdu

Tokat’ta son günlerde etkili olan yağışlar tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı. Sular altında kalan bahçelerde özellikle erkenci kiraz çeşitlerinde çatlama ve dökülmeler yaşandı.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emin Yılar, bazı bölgelerde kirazda hasarın yüzde 100’e ulaştığını belirtti.

Geçtiğimiz yıl yaşanan don felaketinin etkilerinin henüz atlatılamadığını belirten Yılar, “Geçen yıl devletimiz çiftçiye dönüm başına destek vererek önemli bir katkı sağladı. Bu destek üreticiyi ayakta tuttu. Ancak bu yıl da özellikle Tokat’ta kiraz üreticileri çok ciddi bir afetle karşı karşıya kaldı. Bazı bölgelerde erkenci ve orta sezon çeşitlerde hasar yüzde 80 ila yüzde 100 arasında değişiyor. Ürünler tamamen çatladı ve pazarlanamaz hale geldi” dedi.

İhracata yönelik geç sezon kiraz çeşitlerinde ise umutların sürdüğünü ifade eden Yılar, yağışların sona ermesi halinde kalan ürünlerin ayıklanarak ihracata gönderilebileceğini belirtti. Ege Bölgesi’nde kiraz ihracatının başladığını hatırlatan Yılar, ürünlerin kilogram fiyatının 180-200 lira seviyelerinde olduğunu söyledi.

Kiraz üretimindeki kaybın binlerce tonu bulduğunu belirten Yılar, “Erkenci ve orta sezon çeşitlerde yaklaşık 2 bin tonluk zarar olduğunu düşünüyoruz. Eğer yağışlar durursa geç sezon ihracatlık çeşitlerden 3-4 bin ton ürün alınabilir. Ancak genel toplamda bu yıl Tokat’ta kirazda 8 ila 10 bin ton arasında ürün kaybı bekliyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin