Reklam
Reklam

Silvikültür Eğitimleri Sona erdi

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Haziran, 2022 20:55 tarihinde yayınlandı
0

Silvikültür eğitimleri Yenice İşletme Müdürlüğünde yapılan tatbikatla sona erdi. Düzenlenen tatbikatta 2021 yılında yapılan kayın gençleştirme çalışmaları sonucunda elde edilen gençlikler öncelikli olarak, gençliklerde uygulanacak bakım tedbirlerinin neler olduğu, teorik olarak anlatılmasının ardından İşletme Müdürü, Müdür Yardımcısı, İşletme Şefleri ve Muhafaza Memurları bizzat uygulamalı olarak yaptılar.

Bir çok bilginin tekrar edilmek suretiyle pekiştirildiği, pratik yöntemlerin tartışılarak yerinde belirlendiği tatbikatta bilgilendirme ve değerlendirmelerde bulunan  Orman Bölge Müdürü  Faruk Bayraktaroğlu,  “Gençliği, sahaya gelişinden karışım ve kuruluş bakımından mahalli gençleştirme ve işletme amacına uygun nitelikte bir genç mescerenin kurulmasını sağlayıncaya kadar bakım yapmaktır. Yaşlı ormanlarımız fazla o yüzden gençleştirme çalışmaları bizim için çok önemli.

Orman yapay veya doğal olarak kurulduktan sonra teknik olgunluk çağına gelinceye kadar bakıma ihtiyaç duyar. Bizim işimiz ormanı korumak, gerekli silvikültürel metotlarla ormanın devamlı ve dayanıklı bir hale gelinceye kadar dış etkilere karşı koruyucu tedbirlerini almaktır. Amacımızı bileceğiz onun için de okuyacağız kendimizi sürekli geliştireceğiz çünkü ormancılık teknik bir iştir. Mesleki dayanışmanın en fazla olduğu bir kurumuz o yüzden bildiklerini paylaşın bilmediklerinizi ise mutlaka sorun. Soru sormak ayıp değil bilakis öğrenme isteğinin göstergesidir.

Çalışacağınız ağaç türünün fizyolojisini ve biyolojisini iyi bilmek yaptığımız müdahale yöntem ve çeşitlerini seçerken çok önemli. Kendinizi fark ettirmenin tek yolu bilginizdir” dedi. (Halil Kızılyer)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Lastiği patlayan tır, önce su kanalına sonra refüje çarptı: 1 yaralı

lastigi patlayan tir once su kanalina sonra refuje carpti 1 yarali 8kBOZHCi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Haziran, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da lastiği patlayan maden yüklü tırın önce su kanalına ardından da refüje çarpması sonucunda meydana gelen kazada sürücü yaralandı.

Kaza, Budamış Mahallesi Ankara Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, B.C. idaresindeki 34 ETP 388 plakalı MAN marka tır, lastiğinin patlaması sebebiyle kontrolden çıkarak yol kenarında bulunan su kanalına çarptı. Savrulan tır refüjde refüje çarparak durabildi. Kazada tır sürücüsü yaralandı. Yaralı sürücü, olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin