Silahlı taarruza uğradı, kaçmaya çalışırken aracıyla konutun çatısına uçtu - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Ağustos, 2023 20:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Silahlı taarruza uğradı, kaçmaya çalışırken aracıyla konutun çatısına uçtu

Zonguldak’ta bir kişi şimdi bilinmeyen bir sebeple silahlı taarruza uğradı. Yaralanan adam aracıyla bir meskenin çatısına uçtu. Olayın failini yakalama çalışması başlatılırken yaralı tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye nazaran, olay gece saatlerinde Kilimli ilçesine bağlı Güney Mahallesi üzerinde yaşandı. Argümanlara nazaran Okan Ç., marketten alışveriş yaptıktan sonra aracına bindi. Bir müddet sonra kimliği bilinmeyen bir kişi Okan Ç.’nin aracına kurşun yağdırdı. Saldırgandan kaçmaya çalışan Okan Ç.’nin aracı 100 metre aradan bir meskenin çatısına uçtu. Yaralanan Okan Ç., aracından inerek süratle olay yerinden kaçtı. Saldırgan ise olaydan sonra kayıplara karıştı.

Vatandaşlar gürültüye koşarken Okan Ç. alt sokağa inerek bir mühlet yardım bekledi. Yaralıyı fark eden vatandaşlar durumu sıhhat gruplarına haber verdi. İhbar üzerine olay yerine ulaşan gruplar Okan Ç.’ye birinci müdahaleyi yaparak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Okan Ç.’nin hastanedeki tedavisi devam ediyor. Bir meskenin çatısına uçtuğu 33 VV 377 plakalı aracı ise vinç yardımıyla kaza yerinden kurtarılarak çekiciye yüklendi.

Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı takımlar olay yerinde inceleme yaparak kanıt topladı. Polis grupları ise olaydan sonra kaçan saldırganı yakalamak için çalışma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
diyanet isleri baskan yardimcisi demirden ogrencilere onemli bilgiler LhQguBrm
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Demir’den öğrencilere önemli bilgiler

Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen konferansta konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet İshak Demir, din istismarını önlemek için doğru kaynakların rehber alınmasının önemine dikkat çekti.

Kastamonu Üniversitesi’nin kuruluşunun 20. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Kutsalın Araçsallaştırılması: Din İstismarının Sosyo-Politik Boyutları” konferansı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Demir’in katılımıyla gerçekleştirildi. İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda, İlahiyat Fakültesi, Muhammed İhsan Oğuz Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Muhammed İhsan Oğuz Vakfı iş birliğiyle düzenlenen konferansta konuşan Prof. Dr. Ahmet İshak Demir, dinin doğru anlaşılması ve yorumlanmasının önemine dikkat çekerek, Müslümanların tarihteki tecrübesi ile dinin asli kaynaklarının her zaman birebir örtüşmeyebileceğini ifade etti. Demir, bu noktada zaman zaman yaşanan sapmaların, Kur’an ve Sünnet ekseninde yapılacak sürekli bir muhasebe ile giderilebileceğini vurguladı. Demir, maddi ve manevi çıkarlar için yapılan din istismarının hem dini hem de toplumsal güven açısından ciddi sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti.

Gençlere de seslenen Prof. Dr. Demir, dinin insanı özgürleştiren bir rehber olduğunu vurgulayarak, bilgi kirliliğine karşı eleştirel düşünmenin ve doğru kaynaklardan faydalanmanın önemine vurgu yaptı.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan ve Prof. Dr. Ömer Küçük, Muhammed İhsan Oğuz Vakfı Başkan Vekili M. İhsan Oğuz ile Merkez Müdürü Doç. Dr. Mustafa Aykaç’ın da katıldığı konferans, Muhammed İhsan Oğuz’un Vesiletü’n Necat İlmihal Kitabı Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin