Silahlı Kavgada 2 Kişi Gözaltına Alındı, 1 Kişi de Aranıyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
20 Haziran, 2023 15:04 tarihinde yayınlandı
0
0

Silahlı Kavgada 2 Kişi Gözaltına Alındı, 1 Kişi de Aranıyor

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yaralamalı silahlı kavgada 2 kişi gözaltına alınırken 1 kişinin yakalama çalışmaları sürüyor.
Tarihi Çarşı bölgesinde, iddiaya göre, Ö.A.G, F.G. ve B.G. isimli şahısların bir eve doğru pompalı tüfekle ateş etmesi sonucu yoldan geçen Y.E. yaralandı. Daha sonra aralarında husumet olduğu öğrenilen S.C.E’yi kovalayan şüpheliler, Hüseyin Kapucu Parkı mevkisinde ateş etmesi sonucu şahsı sağ bacağından yaraladı. Çevredeki vatandaşların durumu bildirmesi üzerine olay yerine polis ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Yaralılar sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
Olay sonrası kaçan saldırganlardan 2’si polis ekiplerince yakalanırken 1 kişiyi yakalama çalışmaları sürüyor.(İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
baruden patent basarisi finans alaninda turkiye ucunculugu HaG9B4Eb
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 08:45 tarihinde yayınlandı
0
0

BARÜ’den patent başarısı: “Finans” alanında Türkiye üçüncülüğü

Bartın Üniversitesi (BARÜ) 2025 yılı patent performansının değerlendirildiği sıralamada en iyiler arasına girerek “Finans” alanında Türkiye’de ilk 3’te yer almayı başardı.

Türkiye’nin yenilikçilik ve Ar-Ge performansını geliştirmek hedefiyle Patent Effect tarafından hazırlanan “Türkiye’nin Patent Raporu 2025” listesi yayımlandı. Bartın Üniversitesi (BARÜ) açıklanan listede “Patent Şampiyonu Üniversiteler” kategorisinde yer alarak önemli bir başarıya imza attı. Farklı kategorilerde değerlendirmelerin yapıldığı raporda BARÜ, “Finans” alanındaki patent başvurularıyla Türkiye’nin en iyileri arasına girdi.

Raporda, farklı alanlarda en çok patent başvurusu yapan ilk 10 üniversite açıklandı. BARÜ, 2025 yılında finans alanında gerçekleştirdiği patent başvuru sayısıyla devlet ve vakıf üniversiteleri arasında 3’üncü sırada yer aldı. BARÜ üçüncülüğü İstanbul Teknik Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul Medipol Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi ile paylaştı.

Bilimsel çalışmaların katma değere dönüşmesinin önemini vurgulayan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, “Bartın Üniversitesi olarak bilgiyi değere dönüştürme hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Patent başvurularında elde ettiğimiz başarıyı da daha ileri taşımak adına nitelikli projeler üretmeye ve bu projeleri patent süreçleriyle buluşturmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda araştırma-geliştirme ekosistemimize katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin