blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Mayıs, 2024 09:55 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Silah sesine gelen ekipler kanlar içinde buldu

Karabük’te bir kişi iş yerinde av tüfeği ile vurulmuş halde ölü olarak bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Kayabaşı Mahallesi Engin Sokak’ta oto yıkama işiyle uğraşan 35 yaşındaki Sefa Ü.'nün iş yerinden silah sesi gelince, ihbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Oto yıkama dükkanına gelen polisler içeride Sefa Ü.'yü av tüfeği ile kafasından vurulmuş halde yerde kanlar içinde bulurken, sağlık ekiplerinin kontrolünde gencin hayatını kaybettiği belirlendi. Olay yeri inceleme ekipleri ve cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Sefa Ü.'nün cenazesi Karabük Belediyesi cenaze aracıyla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Bu sırada olayı duyarak iş yerine gelen Sefa Ü.'nün yakınları gözyaşlarına boğulurken, hayatını kaybeden gencin yüklü miktarda borcu olduğu öğrenildi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Ekim, 2025 12:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Giresun’un yarım asırlık Muhtarı Ali Emanet: “Mahrumiyet bitti, köylerimiz şehirleşti”

Giresun’un en uzun periyodik muhtarı Ali Emanet, evvelce köyler mahrumiyet bölgesiyken, bugün alınan hizmetlerle şehirleştiğini söyledi.
Giresun’un Görele ilçesine bağlı Şenlik köyünde 52 yıldır kesintisiz muhtarlık yapan Ali Emanet, Muhtarlar Günü’nde geçmişle bugünü kıyaslayarak köy hizmetlerinde yaşanan büyük değişimi anlattı. Görele’nin Şenlik köyünde 1973 yılında birinci kere muhtar seçilen ve o günden bu yana 52 yıldır kesintisiz misyonunu sürdüren Ali Emanet, misyonunun birinci yıllarında su, elektrik ve yolun dahi bulunmadığını belirterek, "1973’te muhtar seçildiğimde köyümüzde ne su vardı ne elektrik ne de yol. Stabilize toprak yol geldiğinde bayram etmiştik. Bugün köyümüzde mahalle yollarımızla birlikte 30 kilometrelik yol ağımız var ve hepsi beton. Yolu olup da betonlanmayan yer yok. Yol ağımızın birçok kısmı de sıcak asfalt. Evvelden köy yolumuza çakıl bile alamıyorduk, artık asfaltla köylerimize ulaşabiliyoruz" dedi.

"Köyler mahrumiyet bölgesi olmaktan çıkıp şehirleşti"
Emanet, devletin köylere sunduğu hizmetlerin geçmişe nazaran büyük ilerleme kaydettiğini belirterek, "Eskiden köylerde imece tarzıyla yol, su, elektrik üzere muhtaçlıkları kendimiz karşılamaya çalışıyorduk. Artık bu hizmetler devletimiz tarafından sağlanıyor. Köylerimiz artık mahrumiyet devri yaşamıyor, ulaşım imkanlarıyla birlikte adeta şehirleşti" diye konuştu.
Köy sakinlerinden Mehmet Arslan ise, muhtarlarının hizmetlerinden son derece şad olduklarını tabir ederek, "Muhtarımızın köy için yaptığı hizmetlerden çok mutluyuz. Şu anda köyümüzde eksik diyeceğimiz bir şey yok. Yol, su, elektrik üzere temel gereksinimlerimizin hepsi tamam" dedi.
Yarım asrı aşkın müddettir vazife yapan Ali Emanet, Giresun’un en uzun periyodik muhtarı olarak hem köylülerinin hem de kamuoyunun takdirini kazandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin