Sigara, en öldürücü toplumsal zehirlenme sebebi: 7 bin kimyasaldan 85’i kesin kanser yapıyor - Karabük Haber Postası
sigara en oldurucu toplumsal zehirlenme sebebi 7 bin kimyasaldan 85i kesin kanser yapiyor SVLgefgC jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mayıs, 2024 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Sigara, en öldürücü toplumsal zehirlenme sebebi: 7 bin kimyasaldan 85’i kesin kanser yapıyor

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Özgür İnce, “Sigara, akciğer kanseri ve KOAH gibi ölümcül akciğer hastalıklarının başta gelen sebebidir. Dumanı içerisindeki 7 bin kimyasal maddenin 85’inin kesin kanser yaptığı ispatlanmıştır. Akciğer haricinde kalp ve beyin damar hastalıkları da önde gelen sebeplerindendir” dedi.

’Sigaranın, dünyanın en öldürücü toplumsal zehirlenme sebebi’ olduğunu ifade eden Medicana International Samsun Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. İnce, “Sigara, akciğer kanseri ve KOAH gibi ölümcül akciğer hastalıklarının başta gelen sebebidir. Dumanı içerisindeki 7 bin kimyasal maddenin 85’inin kesin kanser yaptığı ispatlanmıştır. Akciğer haricinde kalp ve beyin damar hastalıkları da önde gelen sebeplerindendir. Sigara bırakmak için çeşitli yöntemler vardır. Nikotin replasmanı tedavileri, iki üç çeşit ilaç, akupunktur, hipnoz ve biorezonans yöntemleri kullanılabilmektedir. Sigara bıraktırma kliniğimizde 10 yılı aşkın bir zamandır tüm bu tedavi yöntemleri kullanılmış ve en başarılı yöntem olan biyorezonans terapi (radyofrekans) yöntemi olmuştur. Sigara bağımlılığı kabaca kimyasal (nikotin) bağımlılık ve sosyal-psikojenik bağımlılık olarak 2 kısımdan oluşur. Kimyasal bağımlılığı radyo frekans ile rahatlıkla tedavi edebilmekteyiz. Sosyal bağımlılık için de hastalarımızla yaklaşık 30-40 dakika süren bir eğitim ve bilgilendirme konuşması sayesinde yüzde 92 ye varan bir başarı elde etmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Uzm. Dr. Özgür İnce, “Biyorezonans terapinin herhangi bir yan etkisi veya kontrendike durumu yoktur. Genellikle tek seans yeterlidir ancak gerekirse pekiştirmeler yapılabilmektedir. Seans süresi 1 saat kadardır. Seans esnasında eller ve ayak tabanları metal levhalara temas eder, herhangi bir ağrı acı söz konusu değildir. Radyasyon, manyetik alan, kimyasal madde içermez. Radyo dalgaları ile çalışır ve otomobilde radyo dinlemek ne kadar zarar verirse o kadar zarar verebilir. Bunun yanında diğer tüm yöntemlerle kıyaslandığında daha başarılı ve daha az yan etkili bir yöntemdir. Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ) sigara bağımlılığını ‘hastalık’ olarak kabul ediyor. Kendi kendine bırakmaya çabalamak çok güzel bir şeydir. Ama onunda istatistiklerine baktığımız zaman yüzde 5’ten daha yukarı bir başarı olmuyor. Mutlaka bir profesyonel destek öneriyoruz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
findik fabrikasindaki yanginda sogutma calismalari suruyor seSC1Tm1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mart, 2026 12:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Fındık fabrikasındaki yangında soğutma çalışmaları sürüyor

Trabzon’daki fındık fabrikasında dün akşam saatlerinde çıkan ve 3 kişinin hafif yaralandığı yangında soğutma çalışmaları sürüyor.

Arsin ilçesindeki Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Cirav isimli fındık fabrikasında dün 17.15 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyürken, olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaklaşık 4 saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alınan yangında gece boyu soğutma çalışmaları sürdürüldü.

Bölgeye gelen Trabzon Valisi Tahir Şahin, çalışmaları yerinden inceledi. Olayla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Şahin, “17.15 sıralarında Arsin ilçemizdeki fındık fabrikasında yangın çıktı. Yangının hemen ardından itfaiye ekiplerimiz yaklaşık 110 personel ile olaya anında müdahale etti. Çok şükür bir ölüm olayı gerçekleşmedi. Hafif 3 yaralı vatandaşımız var. Onlarda bugün itibariyle hastaneden çıkacaklar. Can kaybı yaşanmadan yangın kontrol altına alındı. Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nde 3 kez daha yangın çıkmıştı. Bununla ilgili özellikle Organize Sanayi Bölgesi’nin kendisini geliştirdiğini gözlemledik. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın olaylara çok kısa sürede müdahale ettiğini gördük. Cana bir şey gelmedi. Mal canın yongası. Mal yerine gelir. Çok geçmiş olsun. Rabbim daha büyüklerinden bizleri korusun” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin