Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Mayıs, 2023 16:01 tarihinde yayınlandı
0

Sıfır araçtaki fiyat artışı ve arz sıkıntısı motosiklet satışlarını patlattı

Otomobil fiyatlarında yaşanan artış ve arz sıkıntısı vatandaşı motosiklet almaya itti. Geçtiğimiz yıla oranla motosiklet satışlarındaki artış yüzde 450’yi buldu.

Otomobil sektöründe yaşanan fiyat artışı ve bulunabilirliğin düşük olması vatandaşı motosiklet almaya yöneltiyor. Motosiklet sektörüne talep her geçen gün artıyor. Bir önceki yıla göre motosiklet satışlarındaki artış yüzde 450’yi bulmuş durumda. Motosiklet satıcıları bu durumdan oldukça memnun. Ortalama bir motor 20 bin ile 120 bin TL arasında satılıyor. Satıcılar, motor kullanmak isteyenleri, sürüş güvenliği için kask, eldiven gibi ekipmanları da satın alması konusunda uyardı.

“En çok 125cc scooterler tercih ediliyor”

Sıfır araçlarda bulunabilirliğin düşük olduğundan kaynaklı motosikletlere talebin oldukça arttığını belirten motosiklet firma yetkilisi Tayfun Balaman, “Özellikle son zamanlarda 125cc motorlarda ehliyetin kaldırılma durumu söz konusu olduğu için bu motorlara oldukça talep arttı. Pazar olarak da motor satışlarında geçtiğimiz yıla göre yüzde 450 artış var. En çok tercih edilen modeller, genelde 125cc scooterler tercih ediliyor. Yaklaşık 15 gün önce 50 adet motosiklet geldi, hemen bitti. Motosiklette bulanabilirlik markalara göre değişiyor. Motor stoku markalara göre de değişiyor” dedi.

10018 aw899216 02

“Güvenlik ekipmanlarını da almalısınız”

Aracını satıp başka bir araç alamayan, trafikten uzak kalmak isteyen aşırı şekilde yönelen vatandaşların bulunduğu söyleyen Balaman, ”Scooter modellerinde fiyat aralığı 20 bin ile 120 bin TL arasında değişiyor. Motor alacak vatandaşlar, markaların kendi bayilerinde almalarını öneriyorum. Motor sürmeye yeni başlayacak vatandaşlar kask, mont ve eldiven gibi ekipmanları almadan yola çıkmamaları gerekiyor” şeklinde konuştu.

Bakan Soylu’dan motosiklet ehliyetine ilişkin açıklama

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde 125 cc altındaki motosikletlerle ilgili ehliyet düzenlemesi için Milli Eğitim Bakanlığı ile görüştüklerini aktardı. Bununla beraber 125 cc’nin altındaki motorlar B sınıfı ehliyetle kullanılabileceğini ve bu konudaki çalışmalar belli bir noktaya geldiğini söylemişti. Bakan Soylu, motosikletle alakalı ek bir dersle bunu sağlayabileceklerini ve onun için ayrı bir motor ehliyeti almaya da gerek kalmayacağını belirtti. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
vali hacibektasoglundan kurban bayrami mesaji xEQ3zzMh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mayıs, 2026 08:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Vali Hacıbektaşoğlu’ndan Kurban Bayramı mesajı

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu yaparak vatandaşların bayramını kutladı.

Vali Hacıbektaşoğlu mesajında, bayramların toplumsal birlik duygusunun en güçlü şekilde hissedildiği özel zamanlar olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi; “Kıymetli Zonguldaklı Hemşehrilerim; Kurban Bayramı’na ulaşmanın huzurunu ve sevincini hep birlikte yaşıyoruz.

Bayramlar; gündelik hayatın telaşı içinde çoğu zaman ertelediğimiz hatırlamaları yeniden mümkün kılan özel zamanlardır. Aile bağlarının güçlendiği, büyüklerin ziyaret edildiği, çocukların sevincine ortak olunduğu, ihtiyaç sahiplerinin gözetildiği bu günler; aynı zamanda toplumsal birlik duygusunun en güçlü şekilde hissedildiği anlardır.

Kurban Bayramı’nın taşıdığı anlam; paylaşmakla eksilmeyen, aksine çoğalan iyiliği hayatın merkezinde tutabilmektir. Bir sofrayı, bir selamı, bir duayı ve imkânı paylaşabilmenin değeri; bayramların bizlere bıraktığı en kıymetli miraslardan biridir.

Bayram sevincimizin hüzne dönüşmemesi için özellikle bayram süresince yola çıkacak vatandaşlarımızdan trafik kurallarına titizlikle uymalarını rica ediyorum. Emniyet kemeri kullanmak, hız sınırlarına riayet etmek ve yorgun şekilde direksiyon başına geçmemek; hem kendi hayatımız hem de sevdiklerimizin güvenliği açısından büyük önem taşımaktadır. Unutmayalım ki bayramın en güzel tarafı, sevdiklerimizle sağlık ve huzur içinde bir araya gelebilmektir.

Bu mübarek günlerin; kırgınlıkların geride kaldığı, gönüllerin birbirine daha da yaklaştığı ve dayanışma duygularının güçlendiği günler olarak yaşanmasını diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta aziz şehitlerimizin emanetleri, kahraman gazilerimiz ve aileleri olmak üzere siz değerli hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin mübarek Kurban Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyor; bayramın insanlığa huzur, sağlık ve esenlik getirmesini temenni ediyorum. Kurban Bayramımız mübarek olsun.”

Bizi sosyal medyadan takip edin