karabuk
İmsak 06:03
Güneş 07:28
Öğle 13:08
İkindi 16:08
Akşam 18:38
Yatsı 19:58
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Ekim, 2023 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Şifalı olduğu düşünülen taş ve su il dışından bile ziyaretçi ağırlıyor

Tokat’ın Yeşilyurt ilçesi Gündoğan köyünde bulunan, cilt hastalıklarına iyi geldiğine inanılan yağlı taş ve su için şehir dışından köye ziyaretçiler geliyor.
Tokat’a yaklaşık 65 kilometre uzaklıkta bulunan Yeşilyurt ilçesine bağlı Gündoğan köyünde şifalı olduğu iddia edilen su, ziyaretçilerini ağırlıyor. Yer altından çıkan su, ılık olması ve ciltte yumuşak his bırakmasıyla dikkat çekiyor. Şifalı olduğuna inanılan su kaynağına yakın noktada bulunan yaklaşık 1 metre uzunluğundaki dikili taşın üzerinden çıkan yağın da cilde iyi geldiği iddia ediliyor. Taşın oraya nasıl geldiği gizemini korurken, ziyaretçiler taş ve suya yoğun ilgi gösteriyor. Taş ve suyun şifalı olduğuna dair bugüne kadar yapılmış herhangi bir bilimsel çalışma bulunmuyor.

"Biz bu suyu akrabalarımızdan duyduk, Bursa’dan geldik"
Taş ve suyun cilde faydalı olduğunu söyleyen Nisa Bulut, "Biz bu suyu akrabalarımızdan duyduk, Bursa’dan geldik. Yüzde bulunan sivilcelere, lekelere ve yaralara iyi geldiği söyleniyor. Biz de kardeşimin kaşıntısı için geldik, ilaç kullanmasına rağmen geçmedi, burada şansımızı denemek istedik. Gelmişken biz de bu sudan faydalanalım dedik. Bu su içiliyor, tadı gayet güzel sıcaklığı da gayet güzel ılık olması içimini kolaylaştırıyor. Arka tarafta bir dikili taş bulunuyor, o taşın üzerinde bulunan yağın cilde iyi geldiği söyleniyor. Burada ikisini de yaptık, buradan su alıp gideceğiz. İnsanların buraya gelmesini tavsiye ederim, az önce bu suyla yıkandım. Faydalı olduğunu yıkanırken hissediyorsunuz" şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Şubat, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Öğrenciler marşla girdi, mehterle karşılandı

Düzce’de Ramazan ayı nedeniyle sahura kadar açık olan Sabiha Ulusoy Kütüphanesi, farklı bir sürprize ev sahipliği yaptı. İki yıldır iftar sonrası kendi aralarında mehter marşı çalarak toplu halde kütüphaneye giren öğrenciler, bu kez karşılarında Düzce Belediyesi Mehteran takımını bulunca hayret ettiler.
Düzce Belediyesi tarafından Sabiha Ulusoy Kütüphanesi’ni kullanan öğrencilere Mehteran takımı ile sürpriz hazırlandı. İftar sonrasında mehter ekibi öğrencilerden önce kütüphane içerisinde konuşlandı. İftarın ardından her zamanki gibi marş açarak coşkulu şekilde kütüphaneye yönelen öğrenciler, içeri girdiklerinde canlı mehter marşıyla karşılandı.
Marşların kütüphane içerisinde yankılanmasıyla öğrenciler büyük sürpriz ve heyecan yaşadı. Alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde karşılanan mehter gösterisi, Ramazan akşamına unutulmaz bir atmosfer kattı.
Düzce Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürü Burçin Sarıcan, gençlerin oluşturduğu bu güzel geleneğe kayıtsız kalmak istemediklerini belirterek, öğrencilerin motivasyonunu artırmak ve Ramazan coşkusunu paylaşmak amacıyla böyle bir sürpriz hazırladıklarını ifade etti.

"Böyle bir sürpriz beklemiyorduk"
Sürpriz karşısında hem şaşıran hem de mutlu olan öğrenciler, etkinlik için Düzce Belediyesi’ne teşekkür ederek; "Biz kütüphaneye mehteran marşı ile giriş yapıyorduk. Bunu bir gelenek haline getirmiştik. Bu akşam böyle bir sürpriz beklemiyorduk. İlk önce hoparlörden mehter marşı çaldığını sandık. Ancak daha sonra Düzce Belediyesi’nin mehteran ekibini görünce çok şaşırdık ve gururlandık. Bize çok güzel bir sürpriz ve anı oldu. Düzce Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü’ye teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandılar.

Bizi sosyal medyadan takip edin