blank
Mustafa Akgün tarafından
06 Ağustos, 2025 12:43 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Şiddete Karşı Tek Dokunuş KADES

Kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli bir adım olan Kadın Destek Uygulaması (KADES), Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilerek kullanıma sunuldu.

Uygulama, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi olumsuz durumlara hızlı müdahale edilmesini amaçlıyor.

Son yıllarda artış gösteren kadına şiddet vakalarına karşı, kadınların acil durumlarda hızlıca destek alabilmesini sağlayan KADES, akıllı telefonlar üzerinden kolaylıkla indirilebiliyor. Uygulamaya T.C. kimlik numarası girilerek ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nden gelen aktivasyon koduyla erişim sağlanabiliyor.

Konum bilgisi açık olan kullanıcı, tek bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezi’ne ulaşabiliyor. Bu sayede yardım çağrısı yapılan noktaya en yakın polis ekibi ya da devriye yönlendirilerek olaylara hızlı müdahale ediliyor. KADES, kadınların kendilerini güvende hissetmeleri ve yaşanabilecek şiddet olaylarının önlenmesi açısından büyük önem taşıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Ekim, 2025 04:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Feci kazada takla atan otomobil sürücüsü araçta sıkıştı

Bartın’da diğer bir araca çarpan araba, takla atarak tali yola düştü. Araçta sıkışan şoför, takımlar tarafından kurtarıldı.
Bartın’ın Arıt Kavşağı’nda meydana gelen kazada, Bartın’dan Amasra istikametine seyir eden R.H. yönetimindeki 34 DD 0336 plakalı araba, önünde seyir eden ve kavşakta yavaşlayan A.K. idaresindeki 74 AR 187 plakalı araca geriden çarptı. Çarpmanın tesiriyle denetimden çıkan araba takla atarak tali yola düştü. Araç içerisinde sıkışan şoförün yardımına birinci evvel öteki araç şoförü A.K., gitti. A.K, yaralı şoföre hareket etmemesini söyleyerek, araç içerisinde beklemesini telkin etti.
Kazanın akabinde olay yerine polis, itfaiye ve sıhhat takımları sevk edildi. Araçta sıkışan şoför takımların yaklaşık 30 dakika süren çalışmasıyla kurtarıldı. Araçtan çıkarılan şoför birinci müdahalesinin akabinde Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Diğer aracın şoförü A.K., kaza anını şöyle anlattı;
"İşten geliyordum. Biraz geride abiyi geçtim. Kavşağa gelince yavaşladım, sinyalimi verdim. Abi bana çarptı. Bir baktım, abi sol taraftan uçuyor. Takla attı. O şoföre yardımcı oldum. Hareket etmemesini söyledim. Beklemesini söyledim" diye konuştu
Tedavi altına alınan yaralının sıhhat durumunun uygun olduğunu öğrenildi.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin