Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

ŞİDDET TERÖRE DÖNÜŞMESİN…

Köşe Yazıları Yayın: 01.02.2021 08:51 |Güncelleme:10.02.2021 14:23

Ülkenin en büyük sorunlarından birisi şiddet…

Kadına şiddet, çocuklara şiddet, silahlı şiddet, hırsızlık, gasp gibi şiddet olayları ülke için beka haline gelmek üzere…

Her türlü şiddetin önlenmesi için yasalar uygulanmalı, yapılması gereken düzenlemeler ise zaman geçirilmeden kanunlaşmalı…

Şiddetin artmasına yol açan en büyük etkenlerden birisi silahlanma ve ruhsatsız silah satışı…

Şiddetin önlenmesi için güvenlik güçlerinin önlem konusunda büyük hassasiyet göstermesine rağmen, ruhsatsız silaha ulaşma önlenemediği takdirde sonuç almak zorlaşacaktır…

Silah satışının sorgusuz sualsiz internetten sipariş edilerek alınması, şiddeti destekleyen en büyük etkenlerden birisi…

Şiddeti körükleyen etkenlerden birisi de sosyal medya….

Uyguladıkları şiddeti yayınlayarak sosyal medyada tepki yerine, ilgi gören korsan yayınlara verilen cezalar da yeterli değil…

Yaptıkları vahşeti sosyal medyada yayınlayarak bir şey yaptıklarını sananlara gereken cezalar verilmediği müddetçe, şiddetin, teröre dönüşmesi önlenemez..

Sağlıkçılara, eğitimcilere, kadınlara, çocuklara, gasp, trafik ve daha başka şekilde şiddetin önlenmesi için, yeni tedbirlerle birlikte yasalardan taviz verilmemeli…

Kamuoyuna yansıyan veya yansımayan şiddet olaylarında verilen cezaların farklı olması, şiddete meyilli olanlara cesaret vermekte…

Avrupa Birliğinin dayattığı yasaların toplumda şiddeti önleyeceği yerde şiddetin artmasına yol açtığı görülmekte…

Şiddet uygulayanların yakalanmasını müteakip serbest bırakılması şiddetin artmasına en büyük etken…

Serbest bırakılması yerine gözaltında tutulması şiddetin önlenmesinde etkili olabileceği göz ardı edilmemeli…

Şiddet olaylarından sabıkalı olanların topluma kazandırılması için sosyal politikalar üretilmeli…

Yakalanan şahısların adli geçmişine bakıldığında aynı suçlardan çok sayıda davası olduğu, yada aynı suçlardan kesinleşmiş cezası olduğu da görülmekte….

Her türlü şiddetin önlenmesi için sosyal politikalarla birlikte şiddette kullanılan silahlar yasaklanmalı, bulunduranlara ağır cezalar getirilmeli…

Toplumda en fazla tepki gören, kadına, çocuklara, sağlıkçılara, eğitimcilere, trafikte şiddet ve gasp olayları görülmekte…

Önlenemediği takdirde beka sorunu haline gelecek olan şiddetin önlenmesi için, yasaların uygulanmasıyla birlikte, ateşli ve ateşsiz silahların yasaklanmasını sağlayacak yeni düzenlemelere de ihtiyaç duyulmakta…

Düşünce ve görüşlerin ışık olması dileğiyle…

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Artvin’de geçtiğimiz yıl 14 bin ton Türk somonu üretildi

Ekonomi Yayın: 08.05.2024 12:36
İhlas Haber Ajansı
Artvin’de geçtiğimiz yıl 14 bin ton Türk somonu üretildi

Artvin’de Çoruh nehri üzerindeki baraj göllerinde ve denizde faaliyet gösteren kafeslerde geçtiğimiz yıl 14 bin 400 ton Türk somonu üretimi gerçekleştirildiği belirtildi.

Artvin’deki somon balığı tesislerine her yıl yenileri ekleniyor. Borçka Barajı’nda kurulan somon balığı kafeslerinin yanı sıra Deriner Barajı’nda da kurulacak olan 24 kafesle somon üretim kapasitesinin artması hedefleniyor.

Artvin’de Çoruh Nehri üzerinde faaliyette bulunan barajlardan biri olan Borçka Barajı ürettiği enerjinin yanı sıra, baraj gölünde sürdürülen kafes balıkçılığı ile de ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Borçka Barajı’nın 2009 yılında su ürünleri yetiştiriciliğine açılmasının ardından baraj gölünde yapılan yatırımlarla adeta balık üretim merkezine dönüştü. Baraj gölünde kurulan 11 farklı tesiste üretilen Türk somonu olarak adlandırılan alabalıklar, Japonya ve Rusya başta olmak üzere dünyanın dört bir yanına ihraç ediliyor.

Öte yandan 2012 yılında su tutarak elektrik üretmeye başlayan Deriner Barajı’nda da somon üretimi için şirketlerin başvurusu kabul edildi. 2023 yılında Artvin’de Çoruh nehri ve denizde olmak üzere yapılan üretimlerde 14 bin 400 ton Türk somonu üretildi.