blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Ocak, 2025 15:02 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

’Siber Vatan’ projesi, KBÜ’de hayata geçiriliyor

Türkiye’nin dijital bağımsızlığı için kıymetli bir adım olan ’Siber Vatan’ projesi, Karabük Üniversitesi merkez yerleşkesinde hayata geçiriliyor.
’Siber Vatan’ programı çerçevesinde Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) uyumunda Karabük’te Siber Vatan Yetkinlik Merkezi kuruluyor. Proje, Karabük Üniversitesi ve Savunma Sanayii Başkanlığı iş birliğiyle hayata geçiriliyor. 250 metrekarelik alanda inşa edilecek merkezin üretim çalışmalarına bu ayın sonunda başlanacak ve 60 gün içerisinde tamamlanacak.
Merkez, gençlerin dijital dünyadaki meslek maksatlarına ulaşmalarını destekleyecek biçimde tasarlanıyor. Teknolojik altyapıya sahip merkezde, ileri seviye siber güvenlik ve yazılım eğitimleri, ziyanlı yazılım tahlili, web güvenliği, siber tehdit istihbaratı üzere hususlar ele alınacak. Öğrencilerin küme çalışmalarını gerçekleştirebileceği ekip odaları ve toplumsal alanlar da yer alacak.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, projeye ait şu değerlendirmelerde bulundu:
“Siber Vatan Yetkinlik Merkezi, dijital dünyada bağımsızlık uğraşı veren ülkemiz için hayati bir ehemmiyete sahiptir. Karabük Üniversitesi olarak bu projeye konut sahipliği yaparak, gençlerimizi geleceğin siber güvenlik başkanları olarak yetiştirmekten büyük onur duyuyoruz. Merkezimiz, bölgedeki ve ülkemizdeki dijital dönüşüm atılımlarının kıymetli bir modülü olacaktır.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Ekim, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Trendyol 1. Lig: Boluspor: 1 – Esenler Erokspor: 3

Trendyol 1. Lig’in 9. haftasında Boluspor alanında ağırladığı Esenler Erokspor’a 3-1’lik skorla mağlup oldu.

Maçtan dakikalar
8. dakikada Ertuğrul’un yanlışlı pasında ortaya giren Hasani’nin kaleci Orkun ile karşı kaşıya kaldığı konumdaki şutunda top ağlara gitti. 1-0
30. dakikada Amilton’un orta pasında topla buluşan Hayrullah Bilazer’in şutunda top filelerle buluştu. 1-1
66. dakikada topsuz alanda Lico ikili çabaya girdiği Kayode’yi yere düşürünce hakem penaltı noktasını gösterdi.
68. dakikada topun başına geçen James Jack’in şutunda top kaleci Orkun’dan döndü. Dönen topu James Jack tamamlayarak filelere gönderdi. 2-1
78. dakikada ceza alanı içerisinde defansın pas kusuruyla topu kazanan James Jack, meşin yuvarlağı ağlara yolladı. 3-1

Stat: Bolu Atatürk
Hakemler: Yiğit Arslan, Kürşathan Akın, Orhun Aydın Duran
Boluspor: Orkun Özdemir, Lucas Lima (Abdurrahman Üresin dk. 69), Loic Kouagba, Onur Öztonga, Devran Şenyurt, Dean Lico, Florent Hasani, Doğan Can Davas, Mustafa Çaylı (Arda Usluoğlu dk. 58), Martin Boakye (Rasheed Akanbi dk. 58), Mario Balbudia
Yedekler: Bartu Kulbilge, Türker Dırdıroğlu, Ömürcan Artan, Abdulsamet Kırım, Can Arda Yılmaz, Arda Işık, Miraç Uzunoğlu
Teknik Yönetici: Mustafa Er
Esenler Erokspor: Ertuğrul Çetin, Francis Nzaba, Anıl Yaşar, Eray Korkmaz, Hayrullah Bilazer, Mikail Okyar, Guelor Kanga, Recep Niyaz (Alper Karaman dk. 72), Amilton (Altar Han Hidayetoğlu dk. 86), Olarenwaju Kayode (Mame Mor Faye dk. 87), Berat Luş (Ryan Jack dk. 61)
Yedekler: Muhammed Birkan Tetik, Onur Ulaş, Yunus Emre Gedik, Alper Karaman, Muhammet Harun Genç, Hamza Catakovic, Enes Işık
Teknik Yönetici: Osman Özköylü
Goller: Florent Hasani (dk. 8) (Boluspor), Hayrullah Bilazer (dk. 30) James Jack (dk. 68 ve 78) (Esenler Erokspor)
Kırmızı kart: Guelor Kanga (dk. 42) (Esenler Erokspor)
Sarı kartlar: Recep Niyaz, Alper Karaman (Esenler Erokspor), Mustafa Çaylı, Lucas Lima, Mario Balbudia, Dean Lico, Doğan Can Davas (Boluspor)

Bizi sosyal medyadan takip edin