Siber Vatan BARÜ’lü gençlere emanet - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Nisan, 2023 13:55 tarihinde yayınlandı
0
0

Siber Vatan BARÜ’lü gençlere emanet

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) siber güvenlik alanında kendini geliştirmek isteyenlere yönelik düzenlediği “Linux ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimleri” başarıyla tamamlandı.
Bartın Üniversitesinin (BARÜ) Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) iş birliğinde gerçekleştirdiği “Siber Vatan” programı devam ediyor. Şu ana kadar yüzlerce kişin yararlandığı eğitimlere siber vatan oluşturma vizyonuna katkı sağlayacak yeni öğrenciler katıldı. Cumhurbaşkanlığı’nın toplumda dijital farkındalık oluşturma çağrısına katkıda bulunmanın hedeflendiği programdaki son eğitimlerde Linux işletim sistemi ve temel komutlarına değinilerek, siber güvenlik tehditleri ve savunma stratejileri üzerinde çalışmalar yapıldı. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren BARÜ Siber Vatan Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Eyüp Burak Ceyhan, “Eğitim boyunca öğrencilerimiz Linux işletim sistemi ve temel komutları öğrenerek, bu alanda uzmanlaşmış eğitmenlerimizden bilgi ve deneyimlerini öğrenme fırsatı buldular. Ayrıca, beyaz şapkalı hacker eğitiminde siber güvenlik tehditlerini anlamak ve savunma stratejileri geliştirmek için gerekli temel becerileri edindiler. Eğitim boyunca gösterdikleri yüksek performans ve özveriden dolayı öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin bu kazanımlarını ilerideki siber güvenlik kariyerlerinde başarıyla kullanacaklarına inanıyorum” dedi.
BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise “Siber Vatan” programı dahilinde verilen eğitimlerin önemine değinerek “Siber Vatan alanında tüm bileşenlerimizle birlikte gayret gösteriyor, bu alandaki yetkinliğimizi arttırmaya devam ediyoruz” dedi. Rektör Uzun, eğitimlerini başarıyla bitiren gençlerin farklı sektörlerde görevler alabileceklerinin de altını çizerek “Hayatı her yönüyle değiştiren dijitalleşmenin, kötüye kullanımlarla maddi ve manevi büyük zararlara yol açacağının farkındayız. Yaptığımız çalışmalar ve yetiştirdiğimiz nitelikli insan kaynağının kalkınmasının teminatı olarak görülen ulusal siber güvenlik alanında önemli işler yapacağına yürekten inanıyorum. Bu vesileyle yarınlara olan yürüyüşümüzde bizlere verdikleri destekler için Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a şükranlarımı sunuyorum. Yakın ilgileri ve daha iyiye ulaşma konusundaki katkıları için Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Sayın Barış Yeniçeri ile BAKKA Genel Sekreterimiz Dr. Sayın Lutfi Altunsu’ya teşekkürlerimi sunuyorum. Gençlerimizi geleceğe hazırlama konusundaki gayretleri için Dr. Öğr. Üyesi Eyüp Burak Ceyhan ile birlikte tüm akademik ve idari insan kaynağımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
ddd
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
26 Nisan, 2026 15:13 tarihinde yayınlandı
0
0

Başkan Köse: Esnaf turizm bilincinden uzak, sadece günü kurtarıyor

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Antalya’da Türkiye Seyahat Acentaları Birliği tarafından düzenlenen 4. TÜRSAB Turizm Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Safranbolu’daki turizm yapısı ve esnaf yaklaşımına yönelik dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Köse, kentteki esnafın turizm bilincinin yeterli düzeyde olmadığını ifade ederek, “Şehirde esnaf sanki öyle özel bir kentte turizm yapıyor gibi değil. Bence turizmci bile değil. Tarihi binalarda konak, restoran işletiyorlar ama turizmle zerre alakaları yok” dedi.

Konuşmasında turizmde nicelikten ziyade niteliğin önemli olduğunu vurgulayan Köse, “Bizim derdimiz gelen turistin sayısı değil, niteliği çok kıymetli” ifadelerini kullanarak, daha butik ve seçkin grupları hedeflediklerini belirtti.

Safranbolu’ya yılda 1,5 milyon turist geldiğine dair söylemlerin gerçeği tam yansıtmadığını dile getiren Köse, kentte yaklaşık 4 bin yatak kapasitesi bulunduğunu ve günübirlik ziyaretlerle bu sayılara ulaşılabileceğini söyledi. Köse, “Ama derdimiz sayılar olmamalı. Sayılardan daha öte nitelikli ve alım gücü yüksek kesim olmalı” diye konuştu.

Tarihi kentlerde kitle turizminin uygun olmadığını ifade eden Köse, “Bizim gibi tarihi kentler kitle turizmini kaldıracak kentler değil. Çok fazla yükü var. Küçük ve butik grupların gelmesi bizim için daha iyi” dedi.

Tanıtım çalışmalarının bu doğrultuda sürdüğünü belirten Köse, belediye olarak Turizm İşletmecileri Derneği ile birlikte Safranbolu’nun tanıtımı için çalışmalar yürüttüklerini aktardı. Ancak altyapı, hizmet ve ürün kalitesinde eksiklikler olduğunu da vurgulayarak, “Siz kent olarak hazır değilseniz, istediğiniz kadar nitelikli turist gelsin bir kez gelir, bir daha gelmez” ifadelerini kullandı.

Kültürel mirasın korunması konusunda da eksiklikler bulunduğunu söyleyen Köse, esnafa yönelik eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü:

“Şehirde esnaf sanki öyle özel bir kentte turizm yapıyor gibi değil bence turizmci bile değil. İnsanlar, tarihi binalarda konak işletiyor, restoran işletiyor ya da taksicilik yapıyorlar ama turizmle zerre alakaları yok. Gelen misafirlere nasıl davranmaları gerektiğini bilmiyorlar. Ya da elindeki eseri nasıl gelen misafirlere daha iyi nasıl pazarlarım kafası yok. O sadece para kazanmak ve günü kurtarmak derdinde.”

 

Bizi sosyal medyadan takip edin