Reklam
Reklam

SGK, Tahakkuk ve Tahsilatta Türkiye Birincisi Oldu

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
31 Ocak, 2023 14:47 tarihinde yayınlandı
0

2022 yılı Ekim ayı istatistiklerine göre Sosyal Güvenlik Kurumu Karabük İl Müdürlüğü, SSK Prim Tahakkuk ve Tahsilat oranı %95,21 ile Türkiye Birincisi, %59,16 Bağ-Kur oranı ile Türkiye Beşincisi, %99,82 Emekli Sandığı oranı ile Türkiye Birincisi oldu.

Karabük Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü İsmail Yıldırım, Sosyal Güvenlik Kurumu  İl Müdürlüğünün  SSK ve Emekli Sandığı Prim Tahakkuk ve Tahsilat Oranı ile Türkiye Birincisi olduğunu söyledi.

İl Müdürü Yıldırım, “2022 yılı Ekim ayı istatistiklerine göre İl Müdürlüğümüz SSK Prim Tahakkuk ve Tahsilat oranı %95,21 ile Türkiye Birincisi, %59,16 Bağ-Kur oranı ile Türkiye Beşincisi, %99,82 Emekli Sandığı oranı ile Türkiye Birincisi olmuştur” dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü İsmail Yıldırım; “İl genelinde SSK’lı 47.436, Bağ-Kur’lu 6.306, Emekli Sandığı 12.794 olmak üzere toplam 66.446 aktif çalışan bulunmaktadır. Çalışanların il nüfusuna oranı ise %26,73 olarak gerçekleşmiştir. 2022 yılında 65.430 işlemin tamamı sonuçlandırılmış, 36.339 adet evrak başka kurumlara gönderilmiştir.

2022 yılında Yurt dışından gelerek sağlık belgesi talebinde bulunanların sayısı 139 Ülkemizden yurt dışına çıkanlara verilen belge sayısı 206 olarak gerçekleşmiştir.  2022 yılı Ekim ayı istatistiklerine göre aktif iş yeri sayısı 5.386’dır. 2022 yılında 19 Malulluk aylığı, 715 yaşlılık aylığı, 355 ölüm aylığı, 495 cenaze yardımı işlemleri gerçekleştirilmiştir.

2022 yılında 1972 askerlik borçlanması ile 903 doğum borçlanması işlemi yapılmıştır.

Kısa vadeli sigorta servisince hastalık, iş kazası, analık ve emzirme yardımları olmak üzere toplam 31.815 kişiye 38 Milyon 605 Bin 308 TL ödeme gerçekleştirilmiştir.

2022 yılı Ekim ayı istatistiklerine göre Sosyal Güvenlik Kurumu Karabük İl Müdürlüğü SSK Prim Tahakkuk ve Tahsilat oranı %95,21 ile Türkiye Birincisi, %59,16 Bağ-Kur oranı ile Türkiye Beşincisi, %99,82 Emekli Sandığı oranı ile Türkiye Birincisi olmuştur.. .

2022 yılında 479 işyeri ve 6.763 sigortalı denetlenmiş denetimler sonucu 23.745 TL prim tahakkuk ettirilmiştir” dedi. (Nurettin Acar)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Tosya Belediyesi’nden kadınlara ücretsiz Amasya gezisi

tosya belediyesinden kadinlara ucretsiz amasya gezisi e3LQqfhb
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Haziran, 2026 12:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Tosya Belediyesi tarafından kadınlara yönelik düzenlenecek Amasya kültür gezisinin başvuruları başladı.

Tosya Belediyesi tarafından yoğun ilgi gören kültür gezilerine bir yenisi daha eklendi. Bu kapsamda kadınlara özel olarak düzenlenen ücretsiz Amasya kültür gezisi ile katılımcılar, şehzadeler şehri olarak bilinen Amasya’nın tarihi sokaklarını, kültürel mirasını ve doğal güzelliklerini yakından görme fırsatı bulacak. Tarihi dokusu, şehzadeler mirası, Yeşilırmak manzarası ve asırlara uzanan kültürel birikimiyle Anadolu’nun önemli şehirlerinden biri olan Amasya’ya düzenlenecek gezi kapsamında kadınlar hem tarihi mekanları ziyaret edecek hem de kültürel bir yolculuk yaşayacak.

Gezi programının ilk kafilesi 21 Haziran Pazar günü saat 08.30’da Tosya Şehirler Arası Otobüs Terminali’nden hareket edecek. Programa 17 yaş ve üzeri kadın vatandaşlar katılabilecek.

Geziye katılmak isteyen vatandaşlar başvurularını belediyenin Hilal Masa Birimi’nden, Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nden veya Tosya Belediyesi’nin resmi web sitesi üzerinden yapabilecek.

Tosya Belediyesi, şehzadeler şehri Amasya’nın tarihi sokaklarını, kültürel mirasını ve doğal güzelliklerini keşfetmek isteyen tüm kadın vatandaşları tamamen ücretsiz olarak düzenlenen gezi programına katılmaya davet etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin