SGK, Tahakkuk ve Tahsilatta Türkiye Birincisi Oldu - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
31 Ocak, 2023 14:47 tarihinde yayınlandı
0
0

SGK, Tahakkuk ve Tahsilatta Türkiye Birincisi Oldu

2022 yılı Ekim ayı istatistiklerine göre Sosyal Güvenlik Kurumu Karabük İl Müdürlüğü, SSK Prim Tahakkuk ve Tahsilat oranı %95,21 ile Türkiye Birincisi, %59,16 Bağ-Kur oranı ile Türkiye Beşincisi, %99,82 Emekli Sandığı oranı ile Türkiye Birincisi oldu.

Karabük Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü İsmail Yıldırım, Sosyal Güvenlik Kurumu  İl Müdürlüğünün  SSK ve Emekli Sandığı Prim Tahakkuk ve Tahsilat Oranı ile Türkiye Birincisi olduğunu söyledi.

İl Müdürü Yıldırım, “2022 yılı Ekim ayı istatistiklerine göre İl Müdürlüğümüz SSK Prim Tahakkuk ve Tahsilat oranı %95,21 ile Türkiye Birincisi, %59,16 Bağ-Kur oranı ile Türkiye Beşincisi, %99,82 Emekli Sandığı oranı ile Türkiye Birincisi olmuştur” dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü İsmail Yıldırım; “İl genelinde SSK’lı 47.436, Bağ-Kur’lu 6.306, Emekli Sandığı 12.794 olmak üzere toplam 66.446 aktif çalışan bulunmaktadır. Çalışanların il nüfusuna oranı ise %26,73 olarak gerçekleşmiştir. 2022 yılında 65.430 işlemin tamamı sonuçlandırılmış, 36.339 adet evrak başka kurumlara gönderilmiştir.

2022 yılında Yurt dışından gelerek sağlık belgesi talebinde bulunanların sayısı 139 Ülkemizden yurt dışına çıkanlara verilen belge sayısı 206 olarak gerçekleşmiştir.  2022 yılı Ekim ayı istatistiklerine göre aktif iş yeri sayısı 5.386’dır. 2022 yılında 19 Malulluk aylığı, 715 yaşlılık aylığı, 355 ölüm aylığı, 495 cenaze yardımı işlemleri gerçekleştirilmiştir.

2022 yılında 1972 askerlik borçlanması ile 903 doğum borçlanması işlemi yapılmıştır.

Kısa vadeli sigorta servisince hastalık, iş kazası, analık ve emzirme yardımları olmak üzere toplam 31.815 kişiye 38 Milyon 605 Bin 308 TL ödeme gerçekleştirilmiştir.

2022 yılı Ekim ayı istatistiklerine göre Sosyal Güvenlik Kurumu Karabük İl Müdürlüğü SSK Prim Tahakkuk ve Tahsilat oranı %95,21 ile Türkiye Birincisi, %59,16 Bağ-Kur oranı ile Türkiye Beşincisi, %99,82 Emekli Sandığı oranı ile Türkiye Birincisi olmuştur.. .

2022 yılında 479 işyeri ve 6.763 sigortalı denetlenmiş denetimler sonucu 23.745 TL prim tahakkuk ettirilmiştir” dedi. (Nurettin Acar)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
pazar yerine yapilan engelli rampalari tepki cekti 1HTvREIn
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mart, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Pazar yerine yapılan engelli rampaları tepki çekti

Zonguldak’taki Soğuksu Pazaryeri’ne yaşlı ve engelli vatandaşların kullanımı için yapılan rampalar ve kullanışsız tutamaklar eleştirilere neden oldu.

Zonguldak’ta haftada iki gün kurulan Soğuksu Pazaryeri’nde, engelli ve 65 yaş üstü vatandaşların pazar arabalarıyla rahat ulaşım sağlaması amacıyla giriş-çıkışlara yapılan rampalar tepki topladı. Çatısının 2012 yılında çökmesi sonucu iki kişinin hayatını kaybettiği 14 bin metrekarelik alana sahip pazar yerinde, son yapılan rampa düzenlemesinin kullanıma uygun olmadığı öne sürüldü.

Standart rampa açısı ve yüksekliğine uyulmadan inşa edildiği öne sürülen uygulamada, destek amacıyla konulan tutamakların rampaya yaklaşık 1 metre mesafede yer alması dikkat çekti. Yaşlı ve engelli vatandaşların pazar arabalarıyla iniş ve çıkışlarını kolaylaştırmak yerine zorlaştıran bu durum, çevredekilerin ve pazarcı esnafının tepkisine yol açtı.

Vatandaşlar, hizmet amacıyla yapılan ancak kullanışsız olan rampaların bir an önce yasal standartlara uygun hale getirilmesini talep etti. Öte yandan, büyük bir kısmı boş kalan pazar yerinin temizlik, çevre düzenlemesi ve otopark gibi temel sorunlarının çözülerek, alana “sosyete pazarı” gibi etkinliklerin eklenmesiyle yeniden eski yoğunluğuna kavuşturulabileceği ifade edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin