Karabük Postası tarafından
31 Ocak, 2023 14:47 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

SGK, Tahakkuk ve Tahsilatta Türkiye Birincisi Oldu

2022 yılı Ekim ayı istatistiklerine göre Sosyal Güvenlik Kurumu Karabük İl Müdürlüğü, SSK Prim Tahakkuk ve Tahsilat oranı %95,21 ile Türkiye Birincisi, %59,16 Bağ-Kur oranı ile Türkiye Beşincisi, %99,82 Emekli Sandığı oranı ile Türkiye Birincisi oldu. Karabük Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü İsmail Yıldırım, Sosyal Güvenlik Kurumu  İl Müdürlüğünün  SSK ve Emekli Sandığı Prim Tahakkuk ve Tahsilat Oranı ile Türkiye Birincisi olduğunu söyledi. İl Müdürü Yıldırım, "2022 yılı Ekim ayı istatistiklerine göre İl Müdürlüğümüz SSK Prim Tahakkuk ve Tahsilat oranı %95,21 ile Türkiye Birincisi, %59,16 Bağ-Kur oranı ile Türkiye Beşincisi, %99,82 Emekli Sandığı oranı ile Türkiye Birincisi olmuştur" dedi. Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü İsmail Yıldırım; "İl genelinde SSK’lı 47.436, Bağ-Kur’lu 6.306, Emekli Sandığı 12.794 olmak üzere toplam 66.446 aktif çalışan bulunmaktadır. Çalışanların il nüfusuna oranı ise %26,73 olarak gerçekleşmiştir. 2022 yılında 65.430 işlemin tamamı sonuçlandırılmış, 36.339 adet evrak başka kurumlara gönderilmiştir. 2022 yılında Yurt dışından gelerek sağlık belgesi talebinde bulunanların sayısı 139 Ülkemizden yurt dışına çıkanlara verilen belge sayısı 206 olarak gerçekleşmiştir.  2022 yılı Ekim ayı istatistiklerine göre aktif iş yeri sayısı 5.386’dır. 2022 yılında 19 Malulluk aylığı, 715 yaşlılık aylığı, 355 ölüm aylığı, 495 cenaze yardımı işlemleri gerçekleştirilmiştir. 2022 yılında 1972 askerlik borçlanması ile 903 doğum borçlanması işlemi yapılmıştır. Kısa vadeli sigorta servisince hastalık, iş kazası, analık ve emzirme yardımları olmak üzere toplam 31.815 kişiye 38 Milyon 605 Bin 308 TL ödeme gerçekleştirilmiştir. 2022 yılı Ekim ayı istatistiklerine göre Sosyal Güvenlik Kurumu Karabük İl Müdürlüğü SSK Prim Tahakkuk ve Tahsilat oranı %95,21 ile Türkiye Birincisi, %59,16 Bağ-Kur oranı ile Türkiye Beşincisi, %99,82 Emekli Sandığı oranı ile Türkiye Birincisi olmuştur.. . 2022 yılında 479 işyeri ve 6.763 sigortalı denetlenmiş denetimler sonucu 23.745 TL prim tahakkuk ettirilmiştir" dedi. (Nurettin Acar)  

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ekim, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KUZKA’nın onayladığı 3 proje desteklenmeye hak kazandı

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı 2025 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Dayanak Programı kapsamında başvurusu kabul edilen projelerin kıymetlendirme süreçleri tamamlanarak desteklenmeye hak kazanan projeler aşikâr oldu.
2025 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Dayanak Programı 4. devri kapsamında başvurusu kabul edilen projelerin kıymetlendirme süreçleri tamamlandı. Kıymetlendirme sonucunda 3 proje Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Genel Sekreterliğince onaylanarak desteklenmeye hak kazandı.
18 Şubat 2025 tarihinde ilan edilen "2025 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Dayanak Programı" 4. periyoduna başvurusu alınan projelerin kıymetlendirme süreçleri tamamlandı. Kıymetlendirme sonucunda Kastamonu’dan 2 ve Sinop’tan 1 proje desteklenmeye hak kazandı. Desteklenecek projeler ile çalışmaları sürdürülen "Destinasyon Geliştirme Sonuç Odaklı Programı" ‘nın bir bileşeni olarak kurgulanan teknik takviye programı kapsamında Kastamonu ve Sinop’ta yer alan turizm destinasyonlarının gelişimine katkı sağlayacak projelere teknik takviye sağlanması amaçlanıyor.
Desteklenmeye hak kazanan projelerin müracaat sahipleri ile Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ortasında en yakın vakitte takviye kontratlarının imzalanması planlanıyor.
KUZKA’nın 2025 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Dayanak Programı, 7,5 milyon Türk lirası büyüklüğüne sahip bütçesi harcanana kadar müracaat kabulüne açık olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin