Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
21 Temmuz, 2017 14:04 tarihinde yayınlandı
0

SGK İl Müdürlüğü’nden bazı ödemelerle ilgili açıklama

Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Yıldırım; kurumdan yapılan bazı ödemelerle ilgili olarak açıklama yaptı.

SGK İl Müdürü İsmail Yıldırım  tarafından yapılan yazılı açıklamada; “Kurumumuzca Sigortalı veya hak sahiplerine ödenen geçici iş göremezlik , emzirme ödenekleri,  Yol ve gündelik ödemeleri, hareketsiz iadeler, bloke aylıklar ile verese ödemeleri her ayın 8 ila 14 ü arasında Ziraat Bankası aracılığı ödenmekte idi.

Bu defa; Kurumumuz ile PTT arasında “Hak Sahiplerine Merkezi Ödeme Sistemi İle Yapılacak Ödemeler Protokolü” imzalanmıştır. Yapılan protokol ile Kurumumuz tarafından gönderilen ve ödeme gününden itibaren 2 (iki) ay süre ile sigortalı veya hak sahipleri tarafından alınmayan ödemelerin Kuruma iade edileceği,  sigortalıların talep etmesi halinde, T.C. kimlik numarası üzerinden yapılacak ödemelerin yanı sıra, hak sahiplerine PTT Kart tanımlanabileceği ve ödemelerin PTTMATİK cihazlarından ödenebileceği hususunda taraflar arasında mutabakat sağlanmıştır.

Sağlanan mutabakata göre, 20/07/2017 tarihinden itibaren PTT iş yerlerinden mesai saatleri içerisinde T.C. kimlik numarası üzerinden ödeme gününden itibaren 2 (iki) aylık sürede iş günü sınırlaması olmaksızın ödenecektir.Ayrıca daha önce hesap tanımlaması yapılan sigortalıların ödenekleri tanımlanan hesaplara, 8 ile 14 arasında alınamayan ve Kuruma iade edilen ödeneklerin sigortalıların talebi halinde de  PTT  Bank üzerinden ödeme işlemi gerçekleştirilecektir.

Diğer taraftan; Kurumumuzca kamu ve özel sigortalılar ile hak sahiplerine ilk bağlanan gelir/aylık ödemeleri Denizbank ile imzalanan 31/08/2015 tarihli protokol gereği Denizbank Şubeleri aracılığıyla ödenmekteydi. Bu defa; Kurumumuz ile 17 Banka ve PTT arasında “Sigortalı ve Hak sahiplerine ilk bağlanan Gelir/Aylık Ödemeleri ile Emekli İkramiyelerinin ve Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında Gelir/Aylık alanlara Promosyon Ödenmesine ilişkin Protokol” imzalanmış ve önceki protokol fesih edilmiştir.

Bankalar/PTT arasında imzalanan protokol kapsamında ; Kurum tarafından ilk defa bağlanan  gelir/aylıklar ile emekli ikramiyeleri 01/08/2017 tarihinden itibaren emeklilik talebinde bulunan sigortalıların tercih ettiği bankalar/PTT aracılığı ile ödenecektir. Bu kapsamda ilk defa aylık/gelir bağlanacak sigortalı herhangi bir Banka/PTT talepte bulunmadığı durumda bağlanacak aylık/gelir Kurum Başkanlık Makamının 13/07/2017 tarihli Olurları gereği, Ülke genelindeki şube ağının en yaygın olması nedeniyle T.C Ziraat Bankası aracılığıyla ödenecektir” denildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu adliyesinde hsk kararnamesi 7 isim gitti 4 isim geldi XceHuRTv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu adliyesinde HSK kararnamesi: 7 isim gitti, 4 isim geldi

HSK’nin 4 bin 967 hâkim ve savcıyı kapsayan 2026 Yılı Ana Kararnamesi’nde, Bolu Adliyesinden 7 yargı mensubu başka illere tayin edilirken kente 4 yeni isim atandı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından hazırlanan 2026 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi yayımlandı. Türkiye genelinde 4 bin 967 hakim ve savcının görev yerini değiştiren kararname kapsamında, Bolu Adliyesinde de önemli değişiklikler yaşandı. Kararname ile Bolu’da görev yapan 7 hakim ve savcının tayini farklı illere çıkarken, kente 4 yeni isim atandı.

Bolu’dan giden isimler

Kararnameye göre Bolu Adliyesinde görev yapan ve tayini çıkan isimler ile yeni görev yerleri şu şekilde sıralandı: Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığına atandı. Bolu Hâkimi Aslıhan Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliğine atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Hatice Kul Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına tayin oldu. Bolu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Ebru Üstünbaş, Ordu Cumhuriyet Savcılığı görevine getirildi. Bolu Hakimi Fatma Çiçek Bağcı, Elazığ Hakimliğine atandı. Bolu Hakimi Buket Sarışen, Konya Hakimliğine tayin edildi.

Bolu’ya atanan isimler

Farklı illerden Bolu Adliyesi kadrosuna dahil olan ve görevlerine başlayacak isimler ise şunlar oldu: İskenderun Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mahir Taştimur, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Osman Belen, Bolu Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine getirildi. Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı Yusuf Erkan Bezgin, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı. Hatay Cumhuriyet Savcısı Furkan Hekimoğlu, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin