SGK İl Müdürlüğü’nden bazı ödemelerle ilgili açıklama - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
21 Temmuz, 2017 14:04 tarihinde yayınlandı
0
0

SGK İl Müdürlüğü’nden bazı ödemelerle ilgili açıklama

Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Yıldırım; kurumdan yapılan bazı ödemelerle ilgili olarak açıklama yaptı.

SGK İl Müdürü İsmail Yıldırım  tarafından yapılan yazılı açıklamada; “Kurumumuzca Sigortalı veya hak sahiplerine ödenen geçici iş göremezlik , emzirme ödenekleri,  Yol ve gündelik ödemeleri, hareketsiz iadeler, bloke aylıklar ile verese ödemeleri her ayın 8 ila 14 ü arasında Ziraat Bankası aracılığı ödenmekte idi.

Bu defa; Kurumumuz ile PTT arasında “Hak Sahiplerine Merkezi Ödeme Sistemi İle Yapılacak Ödemeler Protokolü” imzalanmıştır. Yapılan protokol ile Kurumumuz tarafından gönderilen ve ödeme gününden itibaren 2 (iki) ay süre ile sigortalı veya hak sahipleri tarafından alınmayan ödemelerin Kuruma iade edileceği,  sigortalıların talep etmesi halinde, T.C. kimlik numarası üzerinden yapılacak ödemelerin yanı sıra, hak sahiplerine PTT Kart tanımlanabileceği ve ödemelerin PTTMATİK cihazlarından ödenebileceği hususunda taraflar arasında mutabakat sağlanmıştır.

Sağlanan mutabakata göre, 20/07/2017 tarihinden itibaren PTT iş yerlerinden mesai saatleri içerisinde T.C. kimlik numarası üzerinden ödeme gününden itibaren 2 (iki) aylık sürede iş günü sınırlaması olmaksızın ödenecektir.Ayrıca daha önce hesap tanımlaması yapılan sigortalıların ödenekleri tanımlanan hesaplara, 8 ile 14 arasında alınamayan ve Kuruma iade edilen ödeneklerin sigortalıların talebi halinde de  PTT  Bank üzerinden ödeme işlemi gerçekleştirilecektir.

Diğer taraftan; Kurumumuzca kamu ve özel sigortalılar ile hak sahiplerine ilk bağlanan gelir/aylık ödemeleri Denizbank ile imzalanan 31/08/2015 tarihli protokol gereği Denizbank Şubeleri aracılığıyla ödenmekteydi. Bu defa; Kurumumuz ile 17 Banka ve PTT arasında “Sigortalı ve Hak sahiplerine ilk bağlanan Gelir/Aylık Ödemeleri ile Emekli İkramiyelerinin ve Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında Gelir/Aylık alanlara Promosyon Ödenmesine ilişkin Protokol” imzalanmış ve önceki protokol fesih edilmiştir.

Bankalar/PTT arasında imzalanan protokol kapsamında ; Kurum tarafından ilk defa bağlanan  gelir/aylıklar ile emekli ikramiyeleri 01/08/2017 tarihinden itibaren emeklilik talebinde bulunan sigortalıların tercih ettiği bankalar/PTT aracılığı ile ödenecektir. Bu kapsamda ilk defa aylık/gelir bağlanacak sigortalı herhangi bir Banka/PTT talepte bulunmadığı durumda bağlanacak aylık/gelir Kurum Başkanlık Makamının 13/07/2017 tarihli Olurları gereği, Ülke genelindeki şube ağının en yaygın olması nedeniyle T.C Ziraat Bankası aracılığıyla ödenecektir” denildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
15 yasindaki alperenin yumrukla olumune yol acan 2 saniga 7ser yil hapis RkW6TTYX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

15 yaşındaki Alperen’in yumrukla ölümüne yol açan 2 sanığa 7’şer yıl hapis

Bolu’da parkta çıkan kavgada 15 yaşındaki Alperen Ömer Toprak’ın yumruk darbesi sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin davada karar çıktı. Mahkeme, iki sanığı müşterek faillik kapsamında 7’şer yıl hapis cezasına çarptırdı.

Bolu’da geçtiğimiz haziran ayında parkta iki çocuk arasında çıkan kavgada aldığı darbe sonucu kalbi duran ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Alperen Ömer Toprak’ın ölümüne ilişkin davanın dördüncü celsesi görüldü. Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava, sanıkların yaşlarının küçük olması nedeniyle kapalı oturumda gerçekleştirildi. Duruşmaya tutuklu sanık S.Ş. (13), tutuksuz yargılanan E.Y. (14), taraf avukatları ve aileler katıldı.

Adli tıp raporu dosyaya girdi

Geçtiğimiz celse hazırlanan adli tıp raporu da dosyaya eklendi. Raporda, Toprak’ın boynuna aldığı yumruk darbesi sonrası beyin sapında hasar oluştuğu, bu hasara bağlı olarak anında beyin kanaması geçirdiği ve ölümün söz konusu darbeye bağlı gerçekleştiği belirtildi. Ayrıca travmanın hayati merkezleri doğrudan etkilediği ve darbe ile ölüm arasında illiyet bağı bulunduğu ifade edildi.

2 sanığa 7’şer yıl hapis

Savcılığın mütalaasında, atılan yumruğun öldürme kastıyla olmadığı yönünde değerlendirme yer aldı. Mahkeme heyeti, sanıklar S.Ş. ve E.Y. hakkında ‘ağırlaştırılmış yaralama’ suçundan ceza verdi. İki sanık, müşterek faillik kapsamında 7’şer yıl hapis cezası aldı. Kararın ardından tutuksuz sanık E.Y. de tutuklandı.

“Mahkemenin kararının doğru olduğunu ve insanları rahatlattığını düşünmüyoruz”

Mahkemenin kararının doğru olmadığını belirten acılı ailenin avukatı Alper Coşkun, “Bizim ceza talebimiz, ‘çocuğun kasten öldürülmesine yönelikti’. Zaten adli tıp raporunda da yumruk geldiği gibi beyin kanamasına bağlı olarak öldüğü sabitti. Ama mahkemenin talebi neticesinde ‘ağırlaştırılmış yaralama’ cezası verildi. İstinafa zaten dosyayı götüreceğiz. Mahkemenin kararının doğru olduğunu ve insanları rahatlattığını düşünmüyoruz. Gerekçeli karar geldikten sonra üst mahkeme için hukuki başvurularımızı yapacağız. Doğrudan bir yumruğun ölüme neden olmasını ‘kasten öldürme’ olduğunu düşünüyorum. Yargıtay’ın da böyle birçok iştiraki var. Çocukların yaş durumundan dolayı yaş indirimi olacağı belliydi. Şu anda müşterek faillik olarak 7’şer yıl aldılar. Bu cezaların arttırılması için biz de gerekli başvuruları yapacağız” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin