Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
21 Temmuz, 2017 14:04 tarihinde yayınlandı
0

SGK İl Müdürlüğü’nden bazı ödemelerle ilgili açıklama

Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Yıldırım; kurumdan yapılan bazı ödemelerle ilgili olarak açıklama yaptı.

SGK İl Müdürü İsmail Yıldırım  tarafından yapılan yazılı açıklamada; “Kurumumuzca Sigortalı veya hak sahiplerine ödenen geçici iş göremezlik , emzirme ödenekleri,  Yol ve gündelik ödemeleri, hareketsiz iadeler, bloke aylıklar ile verese ödemeleri her ayın 8 ila 14 ü arasında Ziraat Bankası aracılığı ödenmekte idi.

Bu defa; Kurumumuz ile PTT arasında “Hak Sahiplerine Merkezi Ödeme Sistemi İle Yapılacak Ödemeler Protokolü” imzalanmıştır. Yapılan protokol ile Kurumumuz tarafından gönderilen ve ödeme gününden itibaren 2 (iki) ay süre ile sigortalı veya hak sahipleri tarafından alınmayan ödemelerin Kuruma iade edileceği,  sigortalıların talep etmesi halinde, T.C. kimlik numarası üzerinden yapılacak ödemelerin yanı sıra, hak sahiplerine PTT Kart tanımlanabileceği ve ödemelerin PTTMATİK cihazlarından ödenebileceği hususunda taraflar arasında mutabakat sağlanmıştır.

Sağlanan mutabakata göre, 20/07/2017 tarihinden itibaren PTT iş yerlerinden mesai saatleri içerisinde T.C. kimlik numarası üzerinden ödeme gününden itibaren 2 (iki) aylık sürede iş günü sınırlaması olmaksızın ödenecektir.Ayrıca daha önce hesap tanımlaması yapılan sigortalıların ödenekleri tanımlanan hesaplara, 8 ile 14 arasında alınamayan ve Kuruma iade edilen ödeneklerin sigortalıların talebi halinde de  PTT  Bank üzerinden ödeme işlemi gerçekleştirilecektir.

Diğer taraftan; Kurumumuzca kamu ve özel sigortalılar ile hak sahiplerine ilk bağlanan gelir/aylık ödemeleri Denizbank ile imzalanan 31/08/2015 tarihli protokol gereği Denizbank Şubeleri aracılığıyla ödenmekteydi. Bu defa; Kurumumuz ile 17 Banka ve PTT arasında “Sigortalı ve Hak sahiplerine ilk bağlanan Gelir/Aylık Ödemeleri ile Emekli İkramiyelerinin ve Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında Gelir/Aylık alanlara Promosyon Ödenmesine ilişkin Protokol” imzalanmış ve önceki protokol fesih edilmiştir.

Bankalar/PTT arasında imzalanan protokol kapsamında ; Kurum tarafından ilk defa bağlanan  gelir/aylıklar ile emekli ikramiyeleri 01/08/2017 tarihinden itibaren emeklilik talebinde bulunan sigortalıların tercih ettiği bankalar/PTT aracılığı ile ödenecektir. Bu kapsamda ilk defa aylık/gelir bağlanacak sigortalı herhangi bir Banka/PTT talepte bulunmadığı durumda bağlanacak aylık/gelir Kurum Başkanlık Makamının 13/07/2017 tarihli Olurları gereği, Ülke genelindeki şube ağının en yaygın olması nedeniyle T.C Ziraat Bankası aracılığıyla ödenecektir” denildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
kozlu belediye meclisi mayis ayi 1 oturumu yapildi 9SLNOiAv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kozlu Belediye Meclisi Mayıs ayı 1. oturumu yapıldı

Kozlu Belediye Meclisi’nin 4 Mayıs 2026 Pazartesi günü saat 10.30’da gerçekleştirilen 1. oturumunda çeşitli gündem maddeleri görüşüldü.

Kozlu Belediye Meclisi’nde yoklama ve açılışın ardından gündem maddeleri okunarak bir önceki toplantıya ait tutanak özeti görüşüldü. Toplantıda 2025 yılı gelir gider kesin hesabı oy birliği ile kabul edildi.

Gelirler Müdürlüğü’nün “Belediyemiz İktisadi ve Sosyal Tesislerindeki Uygulanacak Fiyat Tarifelerinin Belirlenmesi” ile ilgili talebi görüşülerek düzenleme yapılmak üzere değerlendirmeye alındı. “Su Aboneliği Güvence Bedelinin İadesi” ile ilgili madde ise oy birliği ile kabul edildi.

Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nün “Zonguldak İçme Suyu Tüneli ve Kanal İnşaatı Protokolü” ile ilgili talebi ile Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün “Toplu Taşıma Ücretlerine Zam” talebi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Toplantıda ayrıca gündem dışı madde de görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Belediye Meclisi’nin ikinci oturumunun ilerleyen günlerde yapılacağı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin