SGK İl Müdürlüğü’nden bazı ödemelerle ilgili açıklama - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
21 Temmuz, 2017 14:04 tarihinde yayınlandı
0
0

SGK İl Müdürlüğü’nden bazı ödemelerle ilgili açıklama

Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Yıldırım; kurumdan yapılan bazı ödemelerle ilgili olarak açıklama yaptı.

SGK İl Müdürü İsmail Yıldırım  tarafından yapılan yazılı açıklamada; “Kurumumuzca Sigortalı veya hak sahiplerine ödenen geçici iş göremezlik , emzirme ödenekleri,  Yol ve gündelik ödemeleri, hareketsiz iadeler, bloke aylıklar ile verese ödemeleri her ayın 8 ila 14 ü arasında Ziraat Bankası aracılığı ödenmekte idi.

Bu defa; Kurumumuz ile PTT arasında “Hak Sahiplerine Merkezi Ödeme Sistemi İle Yapılacak Ödemeler Protokolü” imzalanmıştır. Yapılan protokol ile Kurumumuz tarafından gönderilen ve ödeme gününden itibaren 2 (iki) ay süre ile sigortalı veya hak sahipleri tarafından alınmayan ödemelerin Kuruma iade edileceği,  sigortalıların talep etmesi halinde, T.C. kimlik numarası üzerinden yapılacak ödemelerin yanı sıra, hak sahiplerine PTT Kart tanımlanabileceği ve ödemelerin PTTMATİK cihazlarından ödenebileceği hususunda taraflar arasında mutabakat sağlanmıştır.

Sağlanan mutabakata göre, 20/07/2017 tarihinden itibaren PTT iş yerlerinden mesai saatleri içerisinde T.C. kimlik numarası üzerinden ödeme gününden itibaren 2 (iki) aylık sürede iş günü sınırlaması olmaksızın ödenecektir.Ayrıca daha önce hesap tanımlaması yapılan sigortalıların ödenekleri tanımlanan hesaplara, 8 ile 14 arasında alınamayan ve Kuruma iade edilen ödeneklerin sigortalıların talebi halinde de  PTT  Bank üzerinden ödeme işlemi gerçekleştirilecektir.

Diğer taraftan; Kurumumuzca kamu ve özel sigortalılar ile hak sahiplerine ilk bağlanan gelir/aylık ödemeleri Denizbank ile imzalanan 31/08/2015 tarihli protokol gereği Denizbank Şubeleri aracılığıyla ödenmekteydi. Bu defa; Kurumumuz ile 17 Banka ve PTT arasında “Sigortalı ve Hak sahiplerine ilk bağlanan Gelir/Aylık Ödemeleri ile Emekli İkramiyelerinin ve Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında Gelir/Aylık alanlara Promosyon Ödenmesine ilişkin Protokol” imzalanmış ve önceki protokol fesih edilmiştir.

Bankalar/PTT arasında imzalanan protokol kapsamında ; Kurum tarafından ilk defa bağlanan  gelir/aylıklar ile emekli ikramiyeleri 01/08/2017 tarihinden itibaren emeklilik talebinde bulunan sigortalıların tercih ettiği bankalar/PTT aracılığı ile ödenecektir. Bu kapsamda ilk defa aylık/gelir bağlanacak sigortalı herhangi bir Banka/PTT talepte bulunmadığı durumda bağlanacak aylık/gelir Kurum Başkanlık Makamının 13/07/2017 tarihli Olurları gereği, Ülke genelindeki şube ağının en yaygın olması nedeniyle T.C Ziraat Bankası aracılığıyla ödenecektir” denildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
dmd hastasi berkay ve eren kardeslere futsal turnuvasi ile umut oldular n7UBfZmr
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

DMD hastası Berkay ve Eren kardeşlere Futsal Turnuvası ile umut oldular

Trabzonlu DMD hastası Yavuz Berkay ve Muhammed Eren Sansar kardeşler yararına İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi tarafından düzenlenen bağış ve farkındalık amaçlı Futsal Turnuvası bugün yapılan final karşılaşmasıyla tamamlandı.

Özellikle erkek çocuklarda görülen bir kas erimesi hastalığı olarak kendini gösteren Duchenne Musküler Distrofi (DMD) hastası Yavuz Berkay (11) ve Muhammed Eren Sansar (7) kardeşler yararına düzenlenen Futsal Turnuvası final karşılaşmasıyla sona erdi. İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi tarafından organize edilen, bağış ve farkındalık amaçlı turnuva yoğun katılım ve ilgi gördü.

Final müsabakası, DMD hastası Yavuz Berkay’ın düdük çalmasıyla başladı. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in başlama vuruşunu yaptığı karşılaşmayı, kardeşlerin babası Ferhat Sansar ve annesi Nuray Sansar da çocuklarıyla birlikte takip etti. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği final müsabakası çekişmeli anlara sahne olurken, karşılaşma 3-2’lik skorla tamamlandı. Turnuvayı birinci olarak tamamlayan takımın kaptanı, organizasyon kapsamında toplanan bağışı Sansar ailesine teslim etti. Duygusal anların yaşandığı etkinlikte, hem farkındalık oluşturuldu hem de DMD hastası kardeşler için önemli bir destek sağlandı.

Final karşılaşmasını tribünden takip eden Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, yaptığı açıklamada “Hastalıkla mücadele eden iki tane yavrumuz var. Onların sağlığına kavuşabilmesi için güzel bir organizasyon oldu. Çocuklarımız bu organizasyonda bir bağış kampanyası da düzenlemişler. Bu yaşta hasta çocuklarımıza destek veriyorlar. Rabbim Berkay ve Eren kardeşlerin şifasını versin” dedi.

İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Beden Eğitimi ve Spor öğretmeni Yalçın İnan ise “Bu organizasyon başlığı DMD hastası çocuklarımıza katkı sağlamak. Her takımımızda en az iki tane kadın futbolcu olmasını istedik. Her sınıftan bir tane öğrenci bulunmak zorunda. Burada aynı zamanda sınıflarımız arasında kaynaşmayı da sağlamak istedik. Akademi dersi öğretmenlerimizi de sahaya indirdik. Herkese ayrı ayrı görevler verdik. Elimize taşın altına koymak istedik. Asıl amacımız ortak bir şey yapabilmekti. Bunu da başardığımızı düşünüyorum. Çok zor durumda olan ailelerimiz var. Farkındalık oluşturarak kampanyalara katkı sağlamak istedik” diye konuştu.

Anne Nuray Sansar ise “Yavrularım için bu iyilik hareketini başlatanlara teşekkür ederim. Allah hepsinden razı olsun. Valilik onaylı kampanyamızda şuanda 8. aydayız. Maalesef yüzde 5’lik bir dilimdeyiz. Hızlı olmamız gereken bir sürece girdik. Doktorlar kas yıkımının arttığını söylüyorlar. Yavuz Berkay parmak ucunda yürüyor. Bir an önce bu meblağı toplayıp yavrumuzu Dubai’ye getirerek ilacına kavuşturmak istiyoruz. Yavuz Berkay şuanda 11 yaşında. Yürüme yetisini kaybetmeden bu ilaca ulaşmamız gerekiyor. Kardeşi Muhammed Eren de aynı hastalıkla mücadele ediyor. O 7 yaşında. Kas kaybı yeni yeni başladı. Ağabeyi tedavisini alınca sıra ona da gelecek. Gençlerimiz böyle yardım sever sosyal etkinliklerde bulunması çok önemliydi. Çok duygulandım. Mutlu olduk. Yavuz Berkay gençliğe doğru gidiyor. İnşallah gençlerimizin sayesinde Yavuz Berkay gençliğini daha güzel yaşayacak. İki kardeş futbolu çok seviyorlar. Bu organizasyonu duyunca çok mutlu oldular. Mutlu olmak bu hastalığı yavaşlatıyor. O yüzden mutlu oldular. İnşallah hastalık daha yavaş ilerler ve bu sürede zaman kazanıp ilaca kavuşuruz” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin