Cuma Pazarı eski Hal Binasının bulunduğu alana yapılacak olan Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü hizmet binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.
Törene; Ak Parti Karabük Milletvekilleri Mehmet Ali Şahin, Osman Kahveci, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Ak Parti İl Başkanı Timuçin Saylar, Milletvekili Adayı Sedat Namal, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, daire müdürleri ve davetliler katıldı.
Törende konuşan SGK İl Müdürü Nuri Akçay, 2008 yılında itibaren üç kurumun Sosyal Güvenlik çatısı altında toplandığını, 12 Mayıs 2008 yılında Karabük Sosyal İl Güvenlik Müdürlüğünün hizmete başladığını söyledi.
Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak vatandaş odaklı hizmet vermeye devam ettiklerini belirten Akçay, “Emekli aylıklarının bağlanması konusunda Türkiye genelinde Karabük’ün birinci sırada yer aldığını belirten Akçay “bu başarımız 2014 yılında 12 ay ortalaması olarak yedi buçuk günle 81 il arasında Türkiye birincisiyiz. 2015 yılında da aynı performansla Türkiye birinciliğimizi devam ettirme gayreti içinde olacağız. Binamız 2017 yılı Ekim ayında bitecek” dedi
Vali Orhan Alimoğlu da yaptığı konuşmada, binanın yapılmasına katlı verenlere teşekkür etti.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin ise tüm kurumların Sosyal Güvenlik Çatısı altında toplanmasıyla birlikte kurumun hem bütçe hem hizmet açısından daha verimli duruma geldiğini, SGK İl Binasının merkezde herkesin ulaşabildiği bir noktada olmasının vatandaş açısından iyi olduğunu, sürekli bu yönde talep aldıklarını, böylece vatandaşında isteğinin yerine geldiğini söyledi.
Sosyal Güvenlik binasının yapılmasında Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in büyük emekleri olduğunu ifade eden Şahin, “Burada eskiden Karabük Belediyesine ait Hal Binası vardı.Belediye Başkanı Rafet Vergili Belediye’nin SGK’ya olan borçlarına istinaden burayı SGK İl Binası yapılması için verdi, Mahsup yapıldı. Binanın burada olması merkezde olması vatandaş açısından iyi oldu. Zaten sürekli bu yönde talepler alıyorduk. İlçelerden gelen vatandaşlarımızın buraya ulaşması daha kolay olacak” dedi
Daha sonra binanın bitirilme tarihi olarak firma yetkilisi ile pazarlık yapan Şahin, binanın normalde 17 Ekim 2015 tarihinde bitirileceğini, 6 Haziran 2016 saat 16.00’da bitirilmesini talep etti. Firma yetkilisi ise yetiştirmeye çalışacaklarını söyledi.
Konuşmaların ardından yapılan dualarla yeni SGK binasının temeli atıldı.


SGK Hizmet Binasının Temeli Atıldı
Zonguldak’ta sıfır atıkta yeni dönem başlıyor
Zonguldak Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Bi-Atıkla’ Atık Yönetim Sistemi’nin tanıtım programı, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.
Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in katılımıyla düzenlenen programa belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve belediye personeli katılım sağladı.
Çevreye duyarlı, sürdürülebilir ve modern belediyecilik anlayışı doğrultusunda hayata geçirilen ‘Bi-Atıkla’ sistemi ile geri dönüştürülebilir atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüşüm süreçlerine vatandaşlarımızın aktif katılım sağlaması hedefleniyor.
Sistem kapsamında vatandaşlarımız, teslim ettikleri geri dönüştürülebilir atıklar karşılığında puan kazanacak; elde edilen puanlar Belediye Sıfır Atık Marketi’nde kullanılabilecek. Böylece hem çevre bilincinin artırılması hem de sıfır atık kültürünün yaygınlaştırılması amaçlanıyor.
Programda konuşan Başkan Tahsin Erdem, iklim değişikliğiyle mücadelenin yalnızca bugünün değil, geleceğin de en önemli sorumluluklarından biri olduğuna dikkat çekerek, çevre odaklı projelerin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.
Tanıtım programında ayrıca sistemin işleyişi hakkında katılımcılara detaylı bilgilendirme yapıldı.
Zonguldak Belediyesi olarak çevreyi koruyan, geri dönüşümü teşvik eden ve sürdürülebilir yaşam kültürünü güçlendiren projeleri hayata geçirmeye devam edeceği bildirildi.


