Reklam
Reklam

’Sezaryen ile karın germe’ ameliyatlarındaki tehlike

Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Eylül, 2024 12:52 tarihinde yayınlandı
0

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Emre Kıymık sezaryen ameliyatının karın germe ve liposuction tarzında estetik ameliyatlarla kombine edilmeye çalışılmasının çok büyük felaketlere yol açabileceğini söyledi.

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Emre Kıymık, son zamanlarda kadın doğum doktorlarının sezaryen ameliyatı ile birlikte bazı estetik ameliyatları kombine ederek yapmaya çalıştığını ifade ederek uyarılarda bulundu. Dr. Emre Kıymık, “Son zamanlarda sezaryen ameliyatı ile beraber karın germe ve liposuction tarzı ameliyatlar popüler edilmeye çalışılıyor. Bu tıbbi olarak birçok sakıncalı durum içinde barındırmaktadır. Aynı zamanda estetik anlamda, sonuç alma anlamında büyük problemeler oluşturmaktadır. Öncellikle sezaryen ameliyatı tıbbi bir durum olup cerrahi bir ameliyattır. Bu sebepten dolayı bir sürü tıbbi riskler barındırmaktadır. Bunların haricinde de ek bir prosedür olarak karın germe ve liposuction tarzında estetik ameliyatlarla kombine edilmeye çalışılması çok büyük felaketlere yol açabilmektedir. Bu tip ameliyatlardan sonra pıhtılaşma bozuklukları, kanama bozuklukları, yara açılması, enfeksiyon gibi bir sürü risk faktörü ciddi manada artmaktadır. Bu sebepten dolayı halkımız bu noktada bilinçlenmeli, sezaryen ameliyatı ile beraber kesinlikle karın germe ve liposuction tarzı ameliyatlar talep etmemelidir. Alan ihlali yaparak kadın doğum doktorları bu ameliyatları gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Bu karın germe ve liposuction tarzı ameliyatları yapma yetkisi sahip tek cerrahlar plastik cerrahlardır. Halkımız bu konuda bilinçli olmalıdır” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Cinayetle sonuçlanan kavgayla ilgili tutuklanan sanığın yargılanmasına devam edildi

cinayetle sonuclanan kavgayla ilgili tutuklanan sanigin yargilanmasina devam edildi VbLV7mHI
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Haziran, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da iki aile arasında çıkan ve 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan davada yargılamaya devam edildi.

Olay, 14 Ağustos 2024 tarihinde Cide ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Muzaffer Güzelant Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, aynı binada yaşayan ve daha önceden aralarında husumet bulunan iki aile arasında bıçaklı kavga çıktı. Kavga sırasında bıçaklanan Yılmaz Fayiz kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınan 62 yaşındaki Şaban K. tutuklandı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde Şaban K. hakkında “kasten öldürme” suçundan açılan dava görülmeye devam etti.

Duruşmada kendisini savunan tutuklu sanık Şaban K., “Yılmaz Fayiz’in ailesiyle bir düşmanlığımız veya husumetimiz yoktur. Birbirimize gidip gelirdik. Sağlığım iyiye gitmemektedir. 10 senedir şeker ve vertigo hastasıyım, bayılmalarım çoğaldı. Ben olay günü bıçağı yerden korkutmak amaçlı aldım. Gözlüğüm de yoktu, ilaçlarımı da alamamışım, polislerden kaçmadım. Tahliyemi talep ediyorum, uygun görülmesi halinde ev hapsi uygulanmasını talep ediyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, vücudunda 3 bıçak yarası bulunan Yılmaz Fayiz’in ölümüne sebep olan bıçağın tespit edilmesi için Adli Tıp Kurumundan talep edilen raporun beklenmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin