Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Emre Kıymık sezaryen ameliyatının karın germe ve liposuction tarzında estetik ameliyatlarla kombine edilmeye çalışılmasının çok büyük felaketlere yol açabileceğini söyledi.
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Emre Kıymık, son zamanlarda kadın doğum doktorlarının sezaryen ameliyatı ile birlikte bazı estetik ameliyatları kombine ederek yapmaya çalıştığını ifade ederek uyarılarda bulundu. Dr. Emre Kıymık, “Son zamanlarda sezaryen ameliyatı ile beraber karın germe ve liposuction tarzı ameliyatlar popüler edilmeye çalışılıyor. Bu tıbbi olarak birçok sakıncalı durum içinde barındırmaktadır. Aynı zamanda estetik anlamda, sonuç alma anlamında büyük problemeler oluşturmaktadır. Öncellikle sezaryen ameliyatı tıbbi bir durum olup cerrahi bir ameliyattır. Bu sebepten dolayı bir sürü tıbbi riskler barındırmaktadır. Bunların haricinde de ek bir prosedür olarak karın germe ve liposuction tarzında estetik ameliyatlarla kombine edilmeye çalışılması çok büyük felaketlere yol açabilmektedir. Bu tip ameliyatlardan sonra pıhtılaşma bozuklukları, kanama bozuklukları, yara açılması, enfeksiyon gibi bir sürü risk faktörü ciddi manada artmaktadır. Bu sebepten dolayı halkımız bu noktada bilinçlenmeli, sezaryen ameliyatı ile beraber kesinlikle karın germe ve liposuction tarzı ameliyatlar talep etmemelidir. Alan ihlali yaparak kadın doğum doktorları bu ameliyatları gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Bu karın germe ve liposuction tarzı ameliyatları yapma yetkisi sahip tek cerrahlar plastik cerrahlardır. Halkımız bu konuda bilinçli olmalıdır” dedi.


’Sezaryen ile karın germe’ ameliyatlarındaki tehlike
Gümüşhane’de hafif ticari araç şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde kontrolden çıkan hafif ticari aracın şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
Kaza, Kelkit-Şiran Karayolu’nun Çilhoroz mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Selami E. yönetimindeki 34 NBD 821 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı.
İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada ağır yaralanan ve araçta yolcu olarak bulunan Asker Erdoğan, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Şiran Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Kazada yaralanan sürücü Selami E. ile eski MHP Kelkit İlçe Başkanı olduğu öğrenilen Özkan K. ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Kelkit Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

