Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Mayıs, 2023 15:59 tarihinde yayınlandı
0

Seyyar sandıklar hasta ve engelli vatandaşların ayağına gitti

Kastamonu‘da, 2. tur Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin yaşlı, yatalak hastalar ve engelli vatandaşlar, evlerine gelen seyyar sandıkta oyunu kullandı.
Kastamonu‘da, 295 bin seçmen 2. tur Cumhurbaşkanlığı Seçimi için oy kullanmak için saat 08.00 itibari ile sandık başına gitmeye başladı. Sandığa gidemeyen yaşlı, yatalak hastalar ile engelli vatandaşlar ise evlerine götürülen seyyar sandıkta oy kullanma fırsatı buluyor. Kastamonu‘da seyyar sandık talep eden 31 kişinin evine seyyar sandık götürüldü. Sandık başkanı ve görevlilerin kimlik kontrolünün ardından vatandaşlar evlerinde oy kullandı.

“Ayağımıza kadar sandığı getirdiler”
Kastamonu‘nun Kuzeykent Mahallesinde yaşayan ve hastalığı sebebiyle okula oy kullanmaya gidemeyen Selma Kömürlü, “Sağ olsunlar, oyumu kullandım. Vatanımıza ve milletimize hayırlı uğurlu olsun. Allah iyi günler nasip etsin. Sağ olsunlar, ayağımıza kadar sandığı getirdiler. Herkesten Allah razı olsun” dedi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
284ed21f fa32 48c6 a37d 3bcd5a75e478
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
26 Mayıs, 2026 13:00 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

TÜRKİYE BU YIL SUYA DOYDU

Mayıs ayında etkili olan yağışlar, İstanbul, Ankara ve Bursa başta olmak üzere birçok büyükşehirde baraj doluluk oranlarını yükseltti. Bursa’da barajlar neredeyse tam kapasiteye ulaşırken, İstanbul ve Ankara’da da su seviyelerinde dikkat çeken artış yaşandı.

Türkiye genelinde ilkbahar boyunca etkili olan yağışlar, büyükşehirlerin su kaynaklarına nefes aldırdı. İSKİ, ASKİ ve BUSKİ tarafından açıklanan 24 Mayıs 2026 tarihli verilere göre, İstanbul, Ankara ve Bursa’daki baraj doluluk oranlarında önemli yükselişler kaydedildi.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) verilerine göre megakente su sağlayan barajların ortalama doluluk oranı yüzde 71,64 olarak ölçüldü. Kentte en yüksek seviyeler Ömerli Barajı’nda yüzde 96,16, Elmalı Barajı’nda yüzde 96,04 ve Darlık Barajı’nda yüzde 92,03 olarak kaydedildi. Buna rağmen Sazlıdere Barajı yüzde 44,17, Istrancalar Barajı ise yüzde 34,40 seviyesinde kaldı.

Başkent Ankara’da ise ASKİ verilerine göre toplam baraj doluluk oranı yüzde 46,58’e yükseldi. Aktif kullanılabilir su oranı yüzde 40,37 olarak açıklanırken, Kesikköprü ve Kargalı barajlarının tamamen dolduğu görüldü. Akyar Barajı yüzde 82,99, Eğrekkaya Barajı yüzde 80,99 seviyesine ulaşırken, Ankara’nın en önemli su kaynaklarından Çamlıdere Barajı yüzde 40,64 seviyesinde kaldı.

Bursa’da ise yağışların etkisi çok daha belirgin hissedildi. BUSKİ tarafından açıklanan verilere göre kentteki baraj doluluk oranı yüzde 97,18’e ulaştı. Son aylarda kritik seviyelere kadar gerileyen su rezervlerinin, ilkbahar yağışlarıyla birlikte büyük ölçüde toparlandığı belirtildi.

Uzmanlar, baraj seviyelerinde yaşanan yükselişin yaz ayları öncesinde sevindirici olduğunu ancak su tasarrufunun sürdürülmesi gerektiğini vurguluyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin