Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Eylül, 2021 13:32 tarihinde yayınlandı
0

SERVİSÇİLERİN AŞILARI TAMAM

Karabük Servisçiler Odası Başkanı Hüseyin Kılıç, Karabük’te servis şoförlerinin tümünün aşılandığını, velilerin bu konuda rahat olmaları gerektiğin belirtirken, aynı zamanda her hafta sonu servis araçlarının detaylı bir şekilde dezenfekte edildiğini, hafta içi de tüm kurallara riayet edildiğini söyledi

Bu yıl okul servislerine yüzde 30 artış yaptıklarını belirten Kılıç “Geçen yıl yüzde 15 gibi zam yapmıştık ama oklular açılmadı. Bu yıl yüzde 30 yaptık. Bu bile kurtarmıyor. Biz sadece tercih edilen olalım, öğrencilerimiz ulaşımı rahat olsun ve teker dönsün servis çeken arkadaşlarımızda eve ekmek götürsün istedik” dedi

(HABER N. Soylu)  İki yıl aradan sonra tekrar teker döndürmeye başlayan Okul Servislerinde ilgili Bakanlık talimatıyla gerekli tüm tedbirler alındı.Okullar açılmadan tüm bakım ve dezenfekte çalışmalarını tamamlayan ve gerekli evrakları düzenleyen Okul servisçileri öğrencilerin ders başı yapması ile birlikte yollara düştüler.

KILIÇ: AŞILANMAYAN ŞOFÖR KALMADI

Karabük Servisçiler Odası Başkanı Hüseyin Kılıç, yeni eğitim ve öğretim döneminin öğrenci ve öğretmenlere hayırlı olsun temennisinde bulunurken, Servisçiler Odası Başkanı olarak Pandemi çerçevesinde tüm önlemleri aldıklarını, aşılanmayan Servis şoförü kalmadığını söyledi.

Kılıç ” Bildiğiniz gibi iki yıldır Pandemi nedeni ile tüm esnafımızın olduğu gibi Servis çeken esnafımızda zor günler geçirdi. Bu yıl okulların açılması ile birlikte yeniden teker dönmeye başladı ve arkadaşlarımız evlerine ekmek götürmeye başladı. Okullar açılmadan önce tüm servis araçlarımız en detaylı bir şekilde dezenfekte edildi. Gerekli bakım çalışmaları yapıldı. Bununla ilgili tüm takiplerimizi titizlikle yapıyoruz. Ayrıca servis araçlarımızda tüm dezenfekte araç ve gereçleri mevcut. Bu konuda her okulda sorumlu bir arkadaşımız var ve bunları takip ediyor. Önümüzdeki günlerde de servisçi arkadaşlarımızla bir toplantı yaparak durum değerlendirmesi yapacağız. Velilerimiz rahat olsunlar. Öğrencilerimizin sağlığı açısından gerekli olan her şey yapılıyor” dedi

YÜZDE 30 KURTARMIYOR, MAKSAT TEKER DÖNSÜN

Geçen yıl servislere yüzde 15 zam yaptıklarını fakat okulların açılmadığını belirten Kılıç, bu yıl  yüzde 30 zam yapıldığını belirterek ” Velilerimiz iki yıl çocuklarını okula göndermedi. İki yıl aradan sonra yüzde 30 zam çok gibi karşılandı. Geçtiğimiz yıl yüzde 15 zam yaptık fakat okullar açılmadı. Bu yılda artı yüzde 15 zam yaptık. Velilerimize durumu izah ettik. Biz hem öğrencilerimizi hem servisçilerimizi düşünerek ortalama bir zam yaptık. Yüzde 30 bile kurtarmıyor. Şartlar ortada. Biz sadece öğrencilerimizin rahat ve güvenli ulaşımı olsun, teker dönsün servisçilerimiz eve ekmek götürsün istedik. İnşallah vakalar biter, yeniden eski günlere döneriz. Bu konuda hepimize büyük bir sorumluluk düşüyor” dedi

Bizi sosyal medyadan takip edin
baskan genc marjinal bir grup trabzon turizmini trabzona gelen turistleri yargilamak istiyor 9Zhfgdfk
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Başkan Genç: “Marjinal bir grup Trabzon turizmini, Trabzon’a gelen turistleri yargılamak istiyor”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Uzungöl’ün Arap turistlere satıldığı iddialarına ilişkin, “Üzülüyoruz ama onlara gülüp geçeceğiz. Çok dikkate almayacağız. Onların marjinal bir grup olduğunu, arkalarında da ideolojik bir saplantı olduğunu biliyoruz” dedi.

Dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl’de havaların ısınmasıyla birlikte turizm hareketliliği başladı. Trabzon Valisi Tahir Şahin ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç beraberindekilerle birlikte Uzungöl’de basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısından konuşan Başkan Genç, Uzungöl’ün dünyanın nadide doğal güzelliği olan bölgelerinden bir tanesi olduğunu dikkat çekerek, “Trabzon’unumuzun son yıllarda gelişen trendi turizm. Dolayısıyla bütün destinasyonlarımızda olduğu gibi Uzungöl’ümüzde gelecek misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak ve uğurlamak adına en güvenli turizm alanlarından bir tanesiyiz. Bunun için mutluyuz. Turist güvenli yeri ziyaret etmek ister. Yeni sezonumuz hayırlı olsun” diye konuştu.

Vali Şahin: “Turist sayısından geçmiş yıllara göre artış var”

Trabzon Valisi Tahir Şahin ise, turizm sayısında artış yaşandığını belirterek, “Geçen yılın ilk 5 ayına göre 2026 yılının ilk 5 ayında yerli ve yabancı toplam turistte yüzde 27 oranında geçmiş yıllara göre bir artış var. Şehrimizin her alanda gelişmesi için kurumlar koordineli bir şekilde çalışmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

“Dikkate ve kale almıyoruz”

Son günlerde sosyal medya hesaplarındaki Uzungöl’ün Arap turistlere satıldığına iddialarına dair soru üzerine Başkan Genç, “Biz bunların çok gündeme gelmesini arzu etmiyoruz. Dikkate ve kale almıyoruz. Marjinal bir grup Trabzon turizmini, Trabzon’a gelen turistleri yargılamak istiyor. Üzüntü duyuyoruz. Git gide artan bir trendimiz var. Geçen yıl Trabzon’a 1 milyon 447 bin turist geldi. Ama Uzungöl’e 2,5-3 milyon yerli turistle gelen ziyaretçimiz var. Bunu araç sayısı ile beraber ölçümleyebiliyoruz. Buraya gelen turistin ister İngiliz olsun, ister Suudi Arabistan’dan gelen ister Kafkasya’dan gelsin. Burası dünyanın bütün ülkeleri tarafından cazip bir şehir. Geçen sene 188 ülke vatandaşının girdiği bir şehirden bahsediyoruz. Üzülüyoruz ama onlara gülüp geçeceğiz. Çok dikkate almayacağız. Onların marjinal bir grup olduğunu, arkalarında da ideolojik bir saplantı olduğunu biliyoruz. Bunun tespitlerini yaptık. Devletimiz bu konuda bize yardımcı oluyor. Onlarla beraber buraya gelen turistlerin dini ve milliyeti ile beraber Trabzon’u ve Trabzon insanını yargılamaya kalkıyorlar. Artık onlara cevap bile vermeyeceğiz. Buraya gelen herkes yapılan bu yorumların farkında. Onlar esasında sadece bir şehri karalamakla değil ülkeye ihanet eden bir gruptur. Gelen turistimiz nereden gelirse gelsin, kim olursa olsun başımız gözümüz üstüne. En iyi şekilde ağırlamak ve uğurlamakla uğraşıyoruz. Savaşa rağmen trendimiz artıyor. Mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin