Servisçilerden Asılsız Haberlere Sert Tepki - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Nisan, 2015 14:41 tarihinde yayınlandı
0
0

Servisçilerden Asılsız Haberlere Sert Tepki

Karabacak: “Karabük’teki uyum Türkiye’nin hiçbir yerinde yok”
Kılıç: “Biz Ekmeğimizin peşindeyiz, huzuru bozmaya çalışmasınlar”
Deniz: “İl Trafik Komisyonu Siyasi Kuruluş değildir. Çıkan haberler asılsız”
Karabük Umumi Servis Aracı işletmecileri Odası üyeleri (S) plaka ile ilgili son gelişmeleri değerlendirmek üzere toplantı düzenlediler. Toplantıya; Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı Ahmet Karabacak, Karabük Servisçiler Odası Başkanı Hüseyin Kılıç ve Safranbolu Şoförler Odası Başkanı Mehmet Deniz katıldı.
Bir yerel gazete de (S) plakası ile ilgili çıkan haberin asılsız olduğu belirtilen toplantıda, (S) plaka Bakanlar Kurulu kararı ile uygulamaya alınan, İllerde de Valiler Başkanlığında uzman kişilerden oluşan İl Trafik Komisyonunca uygulamaya alınan bir karar olduğu belirtildi.
KARABÜK’TEKİ UYUM TÜRKİYE’NİN HİÇ BİR YERİNDE YOK
Umum Servis aracı işletmecilerinin odası üyelerinin tamamının katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Karabacak, Karabük’teki uyumun Türkiye’nin hiçbir yerinde olmadığını belirterek, “Türkiye’nin he yerinde Şoförler Odası ve 41 İlde ise Servisçiler odası var. Dolayısıyla şoför esnafları arasında ki Karabük bölgesinde ki uyumlu çalışma Türkiye’nin hiçbir yerinde yok.Burada arkadaşlarımızın tek amacı ekmek parasını helalinden kazanmak.Bu nokta da ne kadar birlik,beraberlik içinde olursak o kadar huzurlu oluruz” dedi.
BİZ EKMEĞİMİZİN PEŞİNDEYİZ, HUZURU BOZMAYA ÇALIŞMASINLAR
Karabük’te ki şoför esnafının huzurunu bozmaya hiç kimsenin hakkı olmadığını belirterek, bir değerlendirme yapan Karabük Umumi Servisçiler Oda Başkanı Hüseyin Kılıç ise, “Uzun süredir (S) plaka ile ilgili uğraş veriyoruz.Ancak nedenini anlayamadığımız bir şekilde bizimle uğraşanlar var.Bir yerel gazete de mahkeme kararı ile ilgili bir haber yayınlanmış.O haber kesinlikle asılsız ve uydurmaca bir haberdir.Bilindiği gibi servis hizmetlerinde (S) plaka şartı var. Bir ihale yapılıyorsa herkes o ihaleye giremez.Bu plakalar bakanlar kurulu kararı ile veriliyor.Yine Karabük ilinde de Vali önderliğinde uzman kişiler tarafından oluşturulan İl Trafik Komisyonu tarafından bu karar alınmıştır.Savaş Turizm ve Eskipazar kooperatifi mahkemeyi kaybetmişlerdir.Mahkeme kararının metni (S) plaka iptali ile ilgili değil.Hiç bir etken bizim ekmeğimize göz dikemez.Bu 65 İlde düzenlenen bir uygulama.Minibüs,Taksi,Servis araçları için plakalar belirlenmiş ve bu plakalar şuan uygulama kapsamındadır.Kamu kurumları yaptıkları ihalelerde (S) plakasını isterse şartnamesine koysun isterse koymasın ama (S) plaka şartı var.Biz ekmeğimizin peşindeyiz ve zor şartlarda kazandığımız ekmeğimiz için mücadele ediyoruz” dedi.
ÇIKAN HABERLER ASILSIZ
Safranbolu Şoförler odası başkanı Mehmet Deniz de ,”2012 yılında bir karar alındı ve bir ilki yaşattık.Bilindiği gibi İl Trafik komisyonunun kararı İl’de ki trafik akışını, asayişini en güzel şekilde sağlamaktır. Burada (S) plaka uygulanmıyor ve Türkiye’nin birçok yerinde ki değişik plakalarla servis çekildiğini düşünsenize. Mahkemenin (S) plakayı iptal ettiği şeklinde bir haber yapılıyor ve bu haber kesinlikle asılsız bir şekilde yapılıyor. Gerek Savaş turizm ve gerekse Eskipazar açtıkları davayı kaybetmişlerdir. Biz küçük esnafın temsilcisiyiz. Bizler küçük kazançlarla hayatımızı idame ettiriyoruz.Biz hiç kimsenin ekmeğinde değiliz.Savaş turizm şehirlerarası çalışan bir kuruluştur.Servis çeken kuruluş değildir.Bizim üyemiz 180 gün çalışıyor gerisinde yatıyor ancak, yıllık vergisini veriyor, sigortasını ödüyor geriye kalırsa da ekmeğini yemeğe çalışıyor.İl Trafik komisyonu siyasi değildir. Orası seçkin, bilgili insanlardan kurulmuştur. Orası bir siyasi partinin arka bahçesi değildir. Siyasi baskıyı kim yapmıştır o gazete bunu açıklayacak. Burası siyasi kuruluş değildir” şeklinde konuştu.
Diğer yandan toplantının son bölümünde ise,üyeler ile oda başkanları soru cevap şeklinde karşılıklı bilgi alışverişinde bulundular.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu belediyesinin vakfinda kurban vurgunu iddiasi 2 tutuklama KFPjw1Vf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Nisan, 2026 08:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu Belediyesi’nin vakfında kurban vurgunu iddiası: 2 tutuklama

Bolu’da sabah saatlerinde jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonla gözaltına alınan 2 kişi sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Bolu Belediyesi’ne bağlı BolSev Vakfı’na yönelik yürütülen ve Belediye Başkanı Tanju Özcan ile Ali Sarıyıldız’ın tutuklandığı soruşturma derinleşiyor. 2025 yılında BolSev Vakfı tarafından vatandaşlardan kurban kesimi amacıyla bağış toplandı. Vakıf kayıtlarında kurbanlık hayvan alımı ya da kesimine dair tek bir işlem dahi yapılmadığı iddia edildi. Vakfın sosyal medya hesapları üzerinden “Kurbanlarınız ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak” ifadeleriyle çağrı yapıldı. Bağışların bu amaçla kullanılmadığı soruşturma dosyasına yansıdı. Tutuklu bulunan BolSev Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sarıyıldız’ın ifadesinde, “Bağışı kurban kesmek için değil, öğrencilere burs vermek için topladık” şeklinde savunma yaptığı öğrenildi. Soruşturma dosyasında şu ana kadar 36 kişinin mağdur sıfatıyla yer aldığı öğrenildi.

Tutuklandılar

Bu kapsamda sabah saatlerinde jandarma ekipleri tarafından vakıf yönetiminde yer alan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Beykoz ve CHP’li Meclis Üyesi Aydan Özdemir gözaltına alındı. Bolu İl Jandarma Komutanlığı’na getirilen 2 kişinin işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünün ardından hastaneye sevk edilen Beykoz ve Özdemir jandarma araçlarıyla Bolu Adliyesi’ne getirildi. Savcılıktaki işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 2 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin