Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Ekim, 2024 00:45 tarihinde yayınlandı
0

Serkan Özbalta: “Galibiyet serisi yakalamak istiyoruz”

Çorum FK Teknik Direktörü Serkan Özbalta, Gençlerbirliği karşısında alınan galibiyetten memnun olduklarını ve galibiyet serisi yakalamak istediklerini ifade etti.

Trendyol 1. Lig’in 10. haftasında Çorum FK, sahasında karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 1-0 mağlup etti. Maçın ardından basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Çorum FK Teknik Direktörü Serkan Özbalta, “Taraftarımıza geçtiğimiz 9 haftalık bölümde galibiyet hediye edemediğimiz için bu galibiyeti çok istiyorduk. Son derece mutluyuz. Bu galibiyeti taraftarlarımıza burada bulanamayan tüm Çorumlulara armağan ediyoruz” dedi.

“Her takımın her takımı yenebileceği bir lig”

Maç öncesi takımın üzerinde büyük bir stres olduğunu anlatan Özbalta, “Hafta başında futbolcularımıza hem şehir hem taraftarlarımız hem de sizler galibiyeti hak ediyorsunuz dedim. Koşullar ne olursa olsun galip gelmemiz gerektiğini ifade ettim. Bunun arkasında durabildiğim için çok mutluyum. Çünkü bir yılımı tamamladım. Bu şehir bana çok şey kattı. Mükemmel bir şehir. Lig çok dengeli. Her takımın her takımı yenebileceği bir lig. Ligde bazı takım olarak dalgalanmalar yaşayabileceğimizi söylemiştik. Bir Bolu müsabakasında talihsizlik yaşadık. Gerçekten kolay olmuyor hem maç öncesi istekli ve coşkulular ama futbolda hangi takım olursa olsun stres yönetimi iyi yapabilmek gerekiyor. İnsanlar sorumluluk duydukları insanlara karşı tedirgin olur strese girerek mahcup olmak istemezler. Oyuncularımız bugün bunun stresini üzerinde taşıyordu. Oyuncularımızda hem galip gelebilmek hem de sıralamada üst sıralara çıkabilmenin gerginliğini gördüm. Bu gerginlikte ilk yarı net üç gol pozisyonuna girdik. Dengeli bir maç oldu. İlk yarı ne yaptığını bilen bir Çorum FK vardı. Bu mutlu etti. Galibiyet serisi yakalamak istiyoruz. Bu galibiyet oyuncularımızı da rahatlatacak. Oyuncular için ve bizim için en önemli şey moral ve öz güven. Futbolcularımız bundan sonraki müsabakalarda takıma ivme kazandırıp her hafta basamak basamak yükselmemiz gerekiyor. Birkaç maç üst üste kazandığımızda daha iyi bir ivme yakalamış, daha iyi havaya girmiş bir Çorumspor olarak taraftarımızın karşısında olacağız” ifadelerini kullandı.

“Hep beraber galibiyetin tadını çıkarmalıyız”

Taraftara da çağrıda bulunan deneyimli çalıştırıcı, “Bir galibiyet aldık ve bunu aşırı derece abartmamız gerekiyor. Diğer taraftan bunun tadını da çıkartmamız gerekiyor. Hayat, ciddiye alınacak kadar da önemli değil. Hep beraber galibiyetin tadını çıkarmalıyız. Bize olan kırgınlık ve Türkiye’de biraz da takımların iyi gitmesi ile orantılı seyircilerin maçlara gelmesiyle ilgili bir durum var. Taraftarımızın yanında olmasını istiyoruz, koşulsuz desteklesinler. Çorumspor taraftarı, Çorum halkı bugüne kadar bizi her zaman menfaatsiz desteklediler. Bu yıl da desteklerine ihtiyacımız var. Taraftarımız haklı olarak iyi bir gidişat istiyor. Ellerinden geldiğince kimseye kırılmadan o Çorumspor’a kızmadan küsmeden destek verirlerse çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
dereye dusen cocugu kurtaran vatandaslar yasanan can pazarini anlattilar hic tereddut etmedik BUkWkVw9
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Dereye düşen çocuğu kurtaran vatandaşlar yaşanan can pazarını anlattılar: “Hiç tereddüt etmedik”

Artvin’in Borçka ilçesinde düştüğü derede akıntıya kapılan 11 yaşındaki çocuğu vatandaşlar, saniyelerle yarışarak kurtardı. Yaklaşık 10 metre yükseklikteki duvardan halatla dere yatağına inen vatandaşlar, hiç düşünmeden suya atladıklarını belirterek, “Yapılması gerekeni yaptık” dediler.

Olay, dün Borçka ilçesine bağlı Aksu Mahallesi’nde meydana geldi. Dere kenarında bulunduğu sırada dengesini kaybederek suya düşen 11 yaşındaki E.Y., kuvvetli akıntıya kapıldı. Çocuğun suda sürüklendiğini gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirirken, bazı vatandaşlar da hiç düşünmeden dere yatağına indi. Yaklaşık 10 metre yüksekliğindeki istinat duvarından halat yardımıyla aşağı inen vatandaşlar, akıntıda sürüklenen çocuğu sudan çıkardı. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan çocuk, daha sonra sağlık ekiplerine teslim edildi.

Çocuğu kurtarmak için suya giren ve dalgıç olduğu öğrenilen Kemal Ateş, yaşananları anlattı. Ateş, “Kızımı kursa bırakmıştım. Mahalleden geçerken insanların koştuğunu ve ambulans seslerini duyunca hemen durdum. Bir çocuğun dereye düştüğünü söylediler. Hemen köprünün alt tarafına yöneldim ama göremedim. Sonra karşı tarafa geçince yüzüstü yatan çocuğu fark ettim. Yapılması gereken belliydi, hiç düşünmeden suya girdik. İlk yardım müdahalesine başladık. Sağlık ekiplerinin yönlendirmesi çok faydalı oldu. Suni teneffüsten sonra tepki vermesi hepimize umut oldu” dedi.

Kurtarma anında dere yatağına inen Okan Solmaz ise, “Dükkânda çalışıyordum. Bir anda bağırış sesleri gelmeye başladı. Annem ’Çocuk düştü’ deyince hemen olay yerine koştuk. Kalabalığı görünce ilk anda çocuğu göremedik. Eniştemiz dalgıçtı, o suya atlayıp çocuğu çıkardı. Sonrasında kalp masajı yaptı. Biz de yukarıdan ip sarkıttık. Ben yüzme bilmediğim halde aşağıya indim, çünkü kimse inmiyordu. O an hiç tereddüt etmedik. Yapılması gereken neyse onu yaptık” diye konuştu.

Vatandaşlar ve olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin ortak çalışmasıyla sedyeyle yukarı çıkarılan küçük çocuk, yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. İlk olarak Borçka Devlet Hastanesi’ne götürülen E.Y., ardından Hopa Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Küçük çocuğun daha kapsamlı tedavi için Trabzon Kaşüstü Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiği öğrenildi.

Öte yandan, küçük çocuğun dereye düşmeden kısa süre önce arkadaşlarıyla top oynadığı anların komşuları tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendiği ortaya çıktı.

Bizi sosyal medyadan takip edin